BERING TIAGO

Αρχική τιμή: 238 ευρώ
Νέα τιμή: 119 ευρώ


Το Tiago είναι ανήκει στην κατηγορία των ανοιξιάτικων μπουφάν και σύμφωνα με την εταιρεία διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το παραλάβαμε από το κατάστημα Spiliotis για να δούμε πώς τα καταφέρνει στην πραγματικότητα.

Ποιότητα – Aνεση – Πρακτικότητα
Πρόκειται για ένα κοντό, μεσάτο μπουφάν σε στενή γραμμή που δίνει μια πιο σπορ εμφάνιση. Είναι κατασκευασμένο από Fibertech 600D και διαθέτει ρυθμιζόμενο κούμπωμα 5 θέσεων στο κολάρο, ιμάντες σύσφιξης στη μέση και κουμπιά στα μανίκια που ρυθμίζονται σε 3 θέσεις. Αυτά τα στοιχεία μας επέτρεψαν να το φέρουμε ακριβώς στα μέτρα μας και αμέσως αντιληφθήκαμε πόσο άνετο είναι, καθώς όλες οι κινήσεις γίνονται αβίαστα. Το κεντρικό φερμουάρ είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτει λαστιχένια προέκταση που κάνει εύκολη τη χρήση του ακόμα και με γάντια. Διαθέτει δύο εξωτερικές τσέπες, οι οποίες όμως είναι σχετικά ρηχές. Έξτρα αποθηκευτικό χώρο προσφέρουν οι δύο εσωτερικές τσέπες στην αριστερή πλευρά, καθώς και η θήκη εγγράφων που υπάρχει στην θερμική επένδυση. Παραδοσιακά, η Bering μας έχει συνηθίσει σε υψηλής ποιότητας υλικά με προσεγμένο φινίρισμα και το Tiago δεν αποτελεί εξαίρεση.



Προστασία
Το Tiago διαθέτει πιστοποιημένα προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες με τα τελευταία να ρυθμίζονται ως προς το ύψος που τοποθετούνται. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχει αναμονή για προστατευτικό πλάτης. Τα λογότυπα της Bering στα μανίκια και τους ώμους είναι από το ανακλαστικό υλικό Scotchlite της 3Μ, το οποίο έχει την ιδιότητα να επιστρέφει το φως πίσω στην πηγή του, κάνοντας έτσι πιο ορατό τον αναβάτη τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Προκειμένου να είναι ευέλικτο και να μπορεί να φορεθεί όλο τον χρόνο διαθέτει αφαιρούμενη θερμική επένδυση και επίσης αφαιρούμενη αντιανεμική μεμβράνη, οι οποίες συνδέονται με φερμουάρ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα. Στο εμπρός μέρος, στα μανίκια και στην πλάτη υπάρχουν μεγάλα διάτρητα τμήματα, σαν αυτά που συναντάμε στα καλοκαιρινά μπουφάν. Από εκεί μπαίνει αρκετός αέρας και τις κρύες ημέρες νιώθεις μικρή διαφορά σε σχέση με ένα καθαρά χειμερινό μπουφάν, ακόμα και με τη θερμική επένδυση τοποθετημένη. Τις πιο ζεστές μέρες όμως, τα πράγματα αντιστρέφονται και αποδείχτηκε πιο δροσερό σε σχέση με άλλα μπουφάν 4 εποχών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις μετρήσεις μας σε συνθήκες ψύχους, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό του έπεφτε με γρήγορους ρυθμούς και χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 3 λεπτά για να φτάσει από τους 25 στους 5 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπτωση ξαφνικής μπόρας το νερό περνάει από τα διάτρητα τμήματα, αλλά το σταματά η αδιάβροχη μεμβράνη στο εσωτερικό, οπότε όταν ο καιρός είναι άστατος θα πρέπει να την έχετε πάντα μαζί σας.



Η άποψή μας
Το Tiago είναι στην ουσία ένα μπουφάν 3 εποχών και πράγματι μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές συνθήκες. Τις ζεστές ημέρες τα διάτρητα τμήματα προσφέρουν εξαερισμό αντίστοιχο ενός καλοκαιρινού μπουφάν, ενώ όταν οι θερμοκρασίες αρχίσουν να πέφτουν έχεις τη θερμική επένδυση να σε κρατάει ζεστό. Η τιμή των 235 ευρώ κρίνεται λογική για αυτή την κατηγορία jacket και δικαιολογείται και από την ποιότητα που συνοδεύει το όνομα της Bering.
 

Διαθέσιμο από τη Spiliotis
Θηβών 133, Περιστέρι
www.spiliotis.gr
Τηλ.: 210-5777906, 210-5763427

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία που σας ενδιαφέρει)