SCOTT TRAFIX DP

Η Scott βρίσκεται στον χώρο της προστασίας για περισσότερα από 60 χρόνια και μπορεί να ξεκίνησε με εξοπλισμό για σκι, αλλά αλλά η εμμονή με την υψηλή ποιότητα και της πρωτοπόρο τεχνολογία την οδήγησε στον χώρο της μοτοσυκλέτας το 1970. Σήμερα έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των αναβατών και έχει κερδίσει άξια τον σεβασμό και την προτίμησή τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη μας επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς στο παρελθόν έχουμε δοκιμάσει δυο χειμερινά μπουφάν, το Turn και το Stormτα οποία μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Έχοντας αυτά κατά νου, θέλαμε να δοκιμάσουμε και γάντια της Scott και απευθυνθήκαμε στη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της στην Ελλάδα, η οποία μας προμήθευσε με τα Trafix DP. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Το Trafix σύμφωνα με τη Scott είναι ένα adventure γάντι που μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Είναι κατασκευασμένο από δέρμα κατσίκας, το οποίο συνδυάζεται με πολυαμίδιο (για χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη αντοχή) και όχι κάποιο πολυεστερικό υλικό, όπως συμβαίνει συνήθως με άλλα γάντια. Εντυπωσιακό είναι το πολύ χαμηλό τους βάρος, αφού η ζυγαριά ακριβείας που χρησιμοποιούμε στις μετρήσεις έδειξε μόλις 190 γραμμάρια για το ζευγάρι, νούμερο πολύ χαμηλότερο από άλλα χειμερινά γάντια. Το μικρό βάρος σε συνδυασμό με το εύκαμπτο δέρμα, που στην περίπτωση των Trafix δεν απαιτεί χρόνο για να μαλακώσει, συνθέτουν ένα πολύ άνετο σύνολο που προσφέρει ευκολία χειρισμών και αίσθηση αντίστοιχη με ένα καλοκαιρινό γάντι. Οι κινήσεις των δακτύλων γίνονται με ευκολία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα adventure γαντιών και δεν θα κουράσουν στη συνεχόμενη χρήση του συμπλέκτη στο σταμάτα – ξεκίνα και τις αλλαγές ταχυτήτων μέσα στην πόλη.

Στην άκρη του δείκτη υπάρχει ειδικό υλικό που επιτρέπει τη χρήση οθονών αφής, αλλά θα θέλαμε το υλικό αυτό να είναι στην “μύτη” του δακτύλου και όχι στην κάτω πλευρά για μεγαλύτερη ευκολία. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται στα γνωστά ψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Scott. Το μαλακό δέρμα συνδυάζεται αρμονικά με το πολυαμίδιο και όλες σχεδόν οι ραφές είναι διπλές, οπότε μιλάμε για ένα γάντι που θα αντέξει τη σκληρή χρήση για πολλά χρόνια. Το κλείσιμό του γίνεται με διπλό velcro στον καρπό.

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Το Trafix είναι ένα μακρύ γάντι που ανεβαίνει ψηλά και καλύπτει μέρος από το μανίκι του μπουφάν, ώστε να μην εισέρχεται από εκεί το νερό και ο κρύος αέρας. Είναι 100% αδιάβροχο χάρη στη μεμβράνη αδιαβροχοποίησης DRYOsphere που έχει αναπτυχθεί από την ίδια τη Scott και παρέχει μίνιμουμ προστασία 10.000mm σε πίεση νερού και μεταφορά υγρασίας, ενώ είναι αντιανεμική και παράλληλα αναπνέει για να μην ιδρώνει το χέρι του αναβάτη. Την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεμβράνης την είχαμε διαπιστώσει και στις δοκιμές των μπουφάν της εταιρείας, οπότε δεν μας έκανε εντύπωση που ακόμα και μετά από 25 λεπτά συνεχούς επαφής με το νερό, αυτό δεν πέρασε στο εσωτερικό του γαντιού. Στο εσωτερικό υπάρχει λεπτό fleece που κρατάει ζεστά τα χέρια του αναβάτη και επιτρέπει τη χρήση των γαντιών όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς είναι υποφερτό ακόμα και όταν ο καιρός ζεστάνει λίγο.



Προστασία

Σε όλες τις κλειδώσεις των δακτύλων και στο πάνω μέρος του καρπού υπάρχει ειδικό αφρώδες υλικό για την απορρόφηση των δυνάμεων της κρούσης, ενώ στα πλαϊνά του γαντιού υπάρχει μια επιπλέον στρώση δέρματος που θυμίζει suede για μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή. Κάθε γάντι διαθέτει στην εξωτερική πλευρά του μικρού δακτύλου ανακλαστικό υλικό για να είναι πιο ορατός ο αναβάτης κατά τη νυχτερινή οδήγηση.
 

Η άποψή μας

Το Trafix είναι ένα πολύπλευρο γάντι που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα ενός χειμερινού γαντιού με την άνεση και την πρακτικότητα ενός καλοκαιρινού. Τα χαρακτηριστικά και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί του επιτρέπουν να φοριέται και σε πιο ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, οπότε δεν χρειάζεσαι άλλο ζευγάρι γάντια μόλις αλλάξει λίγο ο καιρός. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα οικονομικό γάντι, αλλά η ποιότητά του είναι αντάξια του ονόματος της Scott και θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια, οπότε αξίζει να επενδύσεις.

Επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα Moto Πήγασος

Διαθέσιμο από επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 26

Τηλ: 210 4221060

www.motopegasus.com

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία που σας ενδιαφέρει)