AIROH SPARK

Η ιστορία της Airoh είναι εντυπωσιακή αφού ο ιδρυτής της Antonio Locatelli δημιούργησε το 1986 την Locatelli S.p.a η οποία κατασκεύαζε κράνη για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Το 1997, έχοντας αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και γνωρίζοντας σε βάθος το προϊόν και τον κλάδο, αποφάσισε να δημιουργήσει την Airoh. Ο στόχος του ήταν ένας: να κάνει προσιτή σε κάθε αναβάτη την ποιότητα, την ασφάλεια και την τεχνολογία που μόνο οι αγωνιζόμενοι μπορούσαν να απολαύσουν. Για τα κράνη της χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονα υλικά με την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή και τον ποιοτικό έλεγχο να γίνεται από την Ιταλική εταιρεία. Η γκάμα της είναι πλήρης αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα, jet, on-off, καθώς και αγωνιστικά κράνη για enduro και motocross. Πρόσφατα στον κατάλογο της Airoh προστέθηκε το Spark και εμείς παραλάβαμε το συγκεκριμένο κράνος από το Moto Market για να το δοκιμάσουμε.


 

Εμφάνιση – εργονομία

Το Spark είναι κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής θερμοπλαστικό υλικό HRT (High Resistant Thermoplastic) και έχει εξελιχθεί στην αεροδυναμική σήραγγα της Airoh. Από την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις το αεροδυναμικό του σχήμα με το πίσω μέρος να στενεύει και να χαμηλώνει φιλοξενώντας τα πλαστικά φτεράκια που διαμορφώνουν τη ροή του αέρα. Στην πράξη έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ σταθερό κράνος που δεν ασκεί πίεση στον αυχένα σε υψηλές ταχύτητες, παρά το βάρος του, καθώς στα 1.520 γραμμάρια σε small μέγεθος, δεν θεωρείται ελαφρύ. Το Spark είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη κελύφους που δίνουν συνολικά έξι νούμερα από XS έως XXL. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το επιλέξει μονόχρωμο ή με γραφικά με τις διαθέσιμες εκδόσεις να είναι πολλές και εντυπωσιακές.


Πρακτικότητα

Η Extra-wide διάφανη ζελατίνα του προσφέρει ιδιαίτερα ευρύ οπτικό πεδίο χωρίς να δημιουργεί αντανακλάσεις σε απευθείας έκθεση στον ήλιο. Έχει υποστεί αντιχαρακτηκή επεξεργασία και είναι ανθεκτική στη υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ αφαιρείται εύκολα χωρίς εργαλεία Στη συσκευασία του Spark συμπεριλαμβάνεται αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock 70, ενώ η ζελατίνα του μπορεί να μείνει σε μια θέση που την αφήνει ελάχιστα ανοικτή βοηθώντας ακόμα περισσότερο στην αποφυγή του θαμπώματος. Για την εισροή φρέσκου αέρα φροντίζουν δυο μεγάλοι αεραγωγοί, ένας στο σαγόνι και ένας στο πάνω μέρος, αλλά εκτός από αυτούς διαθέτει και δυο αεραγωγούς στο πλάι, στοιχείο που δεν συναντάμε συχνά. Ο ζεστός αέρας αποβάλλεται από το πίσω μέρος από έναν αεραγωγό που είναι όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος. Για να μην είναι απαραίτητη η χρήση γυαλιών ηλίου, διαθέτει και εσωτερική φιμέ ζελατίνα, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει, αφού φτάνει μέχρι το επιρίνιο. Η εσωτερική του επένδυση έχει μαλακά μαξιλαράκια που είναι πολύ αφράτα και ευχάριστα, οπότε το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα άνετο κράνος που δεν θα κουράσει τον αναβάτη ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαδρομής. Είναι αντιβακτηριδιακή και μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Για το εύκολο βάλε – βγάλε το κλείσιμό του γίνεται με μικρομετρικό κούμπωμα, ενώ στο ένα λουράκι υπάρχει ένας κρίκος για να μπορεί να δεθεί πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στη συσκευασία του Spark περιλαμβάνεται υποσιάγωνο, επιρρίνιο και πουγκί φύλαξης και μεταφοράς.



Η άποψή μας

Το Spark είναι ένα όμορφης σχεδίασης αεροδυναμικό κράνος που συνδυάζει όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας αναβάτης και μάλιστα σε ένα πακέτο με απόλυτα λογική τιμή. Χάρη στην υψηλή του ποιότητα θα σε συντροφεύει για πολλά χρόνια σε όλες σου τις μετακινήσεις εντός κι εκτός πόλης.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία που σας ενδιαφέρει)