Όμορφος και αεροδυναμικός σχεδιασμός.

Διαθέτει εσωτερική φιμέ ζελατίνα για τον ήλιο.

Οι αεραγωγοί είναι ρυθμιζόμενοι.

Οι αεραγωγοί είναι ρυθμιζόμενοι.

Το άνοιγμα και το κλείσιμο της ζελατίνας είναι εύκολο με το μεγάλο “αυτάκι” που υπάρχει.

Ο μηχανισμός επιτρέπει την αντικατάσταση της ζελατίνας χωρίς εργαλεία.

Τα ανοίγματα στο πίσω μέρος από όπου αποβάλλεται ο αέρας.

Πλήρως αφαιρούμενη η άνετη επένδυση.

Το επιρίνιο αφαιρείται.

Όμορφος και αεροδυναμικός σχεδιασμός.

Corsa CN-220

Η ΠΕΡΚΟ Α.Ε. αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων αναβατών και αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, έφερε στη χώρα μας τα κράνη της Corsa. Αυτά ξεχωρίζουν χάρη στην κορυφαία σχέση ποιότητας – τιμής η οποία συνοδεύεται από τελευταίας τεχνολογίας υλικά, όμορφο σχεδιασμό και μοντέρνα γραφικά. Η γκάμα της είναι πλήρης αφού περιλαμβάνει full face, ανοιγόμενα, jet, αλλά και παιδικά κράνη. Στο παρελθόν δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο προϊόν της Corsa, αλλά πλέον έχουμε ένα κράνος της στα χέρια μας και μάλιστα το κορυφαίο full face της γκάμας της, το CN-220. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά.


 
Εμφάνιση – εργονομία
 
Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του CN-220, με το πίσω μέρος να στενεύει και να διαθέτει ενσωματωμένη αεροτομή, παραπέμπει σε κράνη πολλαπλάσιας τιμής. Οι καθαρές γραμμές με τους σωστά ενσωματωμένους, χαμηλού προφίλ αεραγωγούς συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο που ταιριάζει με κάθε είδους μοτοσυκλέτα, scooter ή παπί. Είναι κατασκευασμένο από ABS θερμοπλαστικό υλικό με τη βαφή του να είναι πολύ προσεγμένη και ποιοτική και όλα δείχνουν ότι δεν θα χάσει τη γυαλάδα της σε βάθος χρόνου. Οι παραλλαγές όσων αφορά στα χρώματα είναι πολλές αφού υπάρχουν επιλογές μονόχρωμες και με γραφικά, ενώ είναι διαθέσιμο σε μεγέθη από Small έως XXL.
Η ποιότητα κατασκευής είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του CN-220 και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό. Μια ματιά στον μηχανισμό της ζελατίνας, τους αεραγωγούς και το εσωτερικό είναι αρκετή προκειμένου να καταλάβεις ότι η συναρμογή, το φινίρισμα και το τρόπος που λειτουργούν είναι αντιστρόφως ανάλογα της προσιτής τιμής και είναι αντίστοιχα πολύ ακριβότερων κρανών. Όλα έχουν στιβαρή αίσθηση και μπορούν να αντέξουν στη σκληρή χρήση. Το βάρος του σύμφωνα με τη ζυγαριά ακριβείας μας είναι 1.600 γραμμάρια σε Large μέγεθος και μπορεί να μην είναι αμελητέο, αλλά στην πράξη δεν γίνεται αντιληπτό, λόγω της προσεγμένης αεροδυναμικής, οπότε δεν νιώσαμε κούραση στον σβέρκο ανεξάρτητα από την διάρκεια των μετακινήσεων.



Πρακτικότητα
 
Η διάφανη ζελατίνα πάχους 2,5 χιλιοστών έχει υποστεί αντιχαρακτική επεξεργασία και έχει εξαιρετική διαύγεια, ενώ δεν παρατηρήσαμε παραμορφώσει ή περίεργες αντανακλάσεις κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Σε περίπτωση που θελήσετε να την αντικαταστήσετε αυτό γίνεται εύκολα, χωρίς εργαλεία χάρη στον εξελιγμένο μηχανισμό της. Δεν διαθέτει αναμονές για κάποια αντιθαμβωτική μεμβράνη, αλλά ο εμπρός αεραγωγός έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να στέλνει τον αέρα στην εσωτερική της πλευρά όταν είναι κλειστή, εμποδίζοντας το θάμπωμα. Σε αυτό συμβάλει και το αφαιρούμενο επιρίνιο που στέλνει τα χνώτα σου κάτω και έξω από το κράνος. Η ζελατίνα είναι πλατιά και δεν περιορίζει την περιφερειακή όραση, όμως θα θέλαμε να ήταν μεγαλύτερη για καλύτερη ορατότητα προς τα πάνω. Εκτός από το σαγόνι, αεραγωγός υπάρχει και στο πάνω μέρος και φυσικά είναι ρυθμιζόμενοι και οι δύο, ενώ ο αέρας αποβάλλεται από το πίσω μέρος, όπου συναντάμε ανοίγματα με μεταλλική σήτα.
Για μεγαλύτερη πρακτικότητα, ώστε να μη χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου, το CN-220 διαθέτει σύστημα διπλής ζελατίνας DVS (Double Visor System). Διαθέτει δηλαδή αναδιπλούμενη εσωτερική φιμέ ζελατίνα, την οποία χειρίζεσαι από έναν μοχλό στην αριστερή μεριά. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια συστήματα κατεβαίνει χαμηλά και καλύπτει σχεδόν όλο το πρόσωπο κάνοντας πιο εύκολη την οδήγηση τις ηλιόλουστες ημέρες. Η εσωτερική επένδυση είναι φυσικά αφαιρούμενη και στηρίζεται με κουμπιά και velro, για να μπορείς να τη βγάλεις σε δευτερόλεπτα και να την πλύνεις, ώστε να είναι πάντα καθαρή. Το αφρώδες υλικό στα σφουγγαράκια της δεν είναι από τα πιο μαλακά που έχουμε συναντήσει, αλλά αυτό δεν μας προβλημάτισε σε πραγματικές συνθήκες, αφού αποδείχθηκε άνετο και ευχάριστο κατά την επαφή με το πρόσωπο. Για το γρήγορο και ασφαλές κούμπωμα φροντίζει η μικρομετρική πόρπη. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται υποσιάγωνο, πουγκί φύλαξης και μεταφοράς και τέσσερις αυτοκόλλητες ανακλαστικές λωρίδες που μπορείς να κολλήσεις στο κράνος ή τη μοτοσυκλέτα σου για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση.


 
Η άποψή μας
 
Το CN-220 είναι μια πολύ καλή πρόταση για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία κατά την αγορά κράνους, αλλά αναζητούν υψηλή ποιότητα κατασκευής και πρακτικότητα. Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεσαι προκειμένου να κάνεις τις μετακινήσεις σου άνετα και με ασφάλεια και πρόκειται για μια επένδυση που αξίζει κάθε ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία που σας ενδιαφέρει)