Εϊναι κατασκευασμένο από πολυαμίδιο 500D.

Οι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τσέπη καθώς έχουν αρκετό βάθος.

Στον γιακά υπάρχει μαγνητικό κουμπί.

Η ρύθμιση της μέσης γίνεται με ελαστική σούρα και ιμάντα.

Οι τσέπες έχουν ανοίγματα στο πλάι και επένδυση για να κρατούν ζεστά τα χέρια του συνεπιβάτη.

Το πτερύγιο της εσωτερικής επένδυσης δεν επιτρέπει στο κρύο να περάσει από το φερμουάρ.

Η εσωτερική τσέπη δεν καταργείται όταν είναι τοποθετημένη η θερμική επένδυση.

Στην πλάτη υπάρχει αναμονή για προστατευτικό.

Με κουμπί τριών θέσεων γίνεται η ρύθμιση του μανικιού.

Το λογότυπο στον ώμο είναι από ανακλαστικό υλικό.

Test μπουφάν: Scott Turn ADV DP

Δοκιμάζουμε ένα jacket με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά σχεδιασμένο να νικήσει τα στοιχεία της φύσης σύμφωνα με τη Scott. Θα καταφέρει το Turn ADV DP να μας εντυπωσιάσει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης;

Αρχική τιμή: 359 ευρώ
Τιμή προσφοράς: 233 ευρώ

Η Scott δεν είναι χθεσινή στον χώρο της προστασίας, αφού ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1958 με εξοπλισμό για σκι, αλλά η εμμονή με την υψηλή ποιότητα και της πρωτοπόρο τεχνολογία την οδήγησε στον χώρο της μοτοσυκλέτας το 1970. Η αρχή έγινε με μάσκες για motocross, κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή, οι οποίες σήμερα βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς. Στη συνέχεια παρουσίασε μπότες και άλλα είδη προστασίας για τους αναβάτες του motocross, ενώ σήμερα η γκάμα της περιλαμβάνει μπουφάν, παντελόνια, γάντια, θώρακες και άλλα προστατευτικά, αδιάβροχα και πολλά ακόμα αξεσουάρ όπως σακίδια και casual είδη ένδυσης. Στο παρελθόν είχαμε έρθει ξανά σε επαφή με χειμερινό μπουφάν της Scott, το Storm DP, το οποίο μάλιστα μας είχε εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του. Τώρα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το Turn ADV DP, το οποίο έχει ακόμα πιο εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το παραλάβαμε από τη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της Scott στην Ελλάδα και η δοκιμή ξεκινά.


 
Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Αυτό που σε εντυπωσιάζει αμέσως στο Turn είναι το χαμηλό του βάρος, που ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας με τη ζυγαριά μας να δείχνει 2 κιλά, νούμερο μικρότερο ακόμα και από διάτρητα, καλοκαιρινά μπουφάν για τουριστική χρήση. Πρόκειται για ένα όμορφο χειμερινό jacket 3/4 που ακολουθεί τη σχεδίαση που βλέπουμε και σε άλλα μπουφάν της εταιρείας, η οποία χαρακτηρίζεται από κομψές γραμμές που συνδυάζονται σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο σύνολο.
Η ποιότητά του είναι αντίστοιχη με μπουφάν διπλάσιας τιμής, αφού είναι καλοραμμένο και διαθέτει ενισχύσεις στα καίρια σημεία, ενώ όλα τα επιμέρους κομμάτια όπως φερμουάρ, ιμάντες και κουμπιά έχουν άψογο φινίρισμα και συναρμογή. Πρόκειται για ένα πολύ άνετο μπουφάν που αγκαλιάζει σωστά το σώμα του αναβάτη χωρίς να περιορίζει τις κινήσεις του. Για την τέλεια εφαρμογή φροντίζουν οι ελαστικές σούρες και οι ιμάντες ρύθμισης στη μέση, τα κουμπιά δυο θέσεων στα μανίκια και το velcro στο τελείωμά τους. Μπορεί να φορεθεί με ανοικτό ή κλειστό κολάρο, χάρη στο μαγνητικό κουμπί που υπάρχει, ενώ η επένδυση του σημείου που έρχεται σε επαφή με τον λαιμό είναι από ζεστό fleece.
Στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων τα πάει περίφημα, αφού διαθέτει 4 εξωτερικές και μια εσωτερική τσέπη. Οι εξωτερικές στο κάτω μέρος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι διπλές, αφού πίσω από τις κλασσικές, ανθεκτικές στο νερό τσέπες που είναι προσβάσιμες από πάνω και κλείνουν με κουμπιά, υπάρχουν τσεπάκια πίσω τους που έχουν επένδυση fleece, αλλά δεν κλείνουν. Είναι ιδανικές για να έχεις μικροαντικείμενα που χρειάζεσαι άμεσα ή για να βάζει τα χέρια του ο συνεπιβάτης και να μένουν ζεστά. Η αδιάβροχη εσωτερική τσέπη είναι προσβάσιμη ακόμα και όταν έχεις τοποθετημένη την θερμική επένδυση, σε αντίθεση με άλλα μπουφάν που την καταργούν. Ακόμα δυο ευρύχωρες εξωτερικές τσέπες υπάρχουν στην περιοχή του στήθους, αλλά καθώς παίζουν και το ρόλο αεραγωγών χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που τις έχεις ανοικτές. Θα θέλαμε να υπάρχει και μια cargo τσέπη στο πίσω μέρος για ακόμα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.
Το Turn ADV DP είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματικές επιλογές και μάλιστα οι υπόλοιπες, εκτός από το μαύρο της δοκιμής, έχουν όμορφες διχρωμίες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ