net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda SH 300i ABS

Σύμφωνα με τη Honda, η αυτονομία του νέου SH φτάνει ή και ξεπερνάει τα 280 χιλιόμετρα.

Το ABS δουλεύει άψογα, ενώ τα φρένα διαθέτουν αμφότερες τις αρετές της δύναμης και της αίσθησης.

Honda SH 300i ABS 2016

Το SH 300 δέχτηκε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση από γεννησιμού του για το 2016. Με νέο design, τεχνολογίες, χώρο για full-face κράνος κάτω από τη σέλα και πολλές ακόμη αλλαγές, εντυπωσιάζει με το καλημέρα!

+:Smart key, χώροι, ποιότητα, επιδόσεις
-:Ελαστικά πρώτης τοποθέτησης

Τιμή: Aναμένεται
Χρώματα: Pearl Cool White, Pearl Nightstar Black,Matt Cynos Grey Metallic, Moondust Silver Metallic,Pearl Siena Red,Pearl Pacific Blue

Αισθητική-ποιότητα κατασκευής
Σοβαρό, αλλά όχι κραυγαλέο design, που είναι με την πρώτη κιόλας ματιά πολύ πιο σύγχρονο και όμορφο από εκείνο του απερχόμενου μοντέλου. Νέες γραμμές και λεπτομέρειες στο μοντέλο του 2016, αναδεικνύουν τον premium και σπορ χαρακτήρα του, κάνοντας το μάλιστα να χάνει την “μονοκόμματη” κοψιά του παρελθόντος, για χάρη μιας σαφώς πιο κομψής εμφάνισης. Παρόλα αυτά παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο σαν SH, σε πιο μοντέρνα όμως εκδοχή. Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία, με άμεμπτη συναρμογή πλαστικών και μεταλλικών μερών, κορυφαίο φινίρισμα, δίχως τζόγους πουθενά, δίχως τριψίματα, δίχως τίποτα να δείχνει παράταιρο. 

'Aνεση-εργονομία
Το νέο πλαίσιο οδήγησε σε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ικανό να αποθηκεύσει ένα κράνος full-face σε μέγεθος XXL! Καμία σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό βέβαια αύξησε ελαφρά το ύψος της σέλας, όμως μη φανταστείτε τίποτα δραματικό, αφού εκείνη βρίσκεται στα 805 χιλιοστά από το έδαφος (μόλις 5 χλστ. πάνω από εκείνη των SH125/150. Το επίπεδο πάτωμα στην ποδιά του SH, με πλάτος 435 χλστ., διευκολύνει τη μεταφορά φορτίων (υπάρχει και πτυσσόμενο γαντζάκι στην ποδιά για τσάντες) αλλά και τον αναβάτη όταν ο τελευταίος ανεβαίνει και κατεβαίνει από τη σέλα. Το νέο Honda SMART Key System επιτρέπει τη λειτουργία της ανάφλεξης και της απασφάλισης της σέλας όταν ο αναβάτης βρίσκεται σε απόσταση δύο μέτρων από το σκούτερ, ενώ διαθέτει και σύστημα για να εντοπίζετε το SH από πολύ μακριά (μερικές δεκάδες μέτρα). Η στάση οδήγησης είναι κατάλληλη για οδηγούς διαφόρων σωματότυπων προσφέροντας ξεκούραστη, όρθια θέση για το σώμα. 

Οδηγώντας
Ακόμα και από τα πρώτα μέτρα, αντιλαμβάνεσαι πως ο κινητήρας έχει πολλή δύναμη χαμηλά, και άμεση απόκριση, σε βαθμό που θέλει ελαφρά συνήθεια όταν ξεκινάς. Τόσο άμεση είναι η επιτάχυνση! Μπορεί τώρα η ιαπωνική εταιρεία να αναφέρει ελαφρώς μειωμένη μέγιστη ιπποδύναμη, για χάρη της ροπής και της ελαστικότητας σε χαμηλές και μεσαίες, πάντως εμείς είδαμε και στο νέο μοντέλο 160 χλμ/ώρα στο κοντέρ, σε κάποια κατηφορικά κομμάτια. Το SH αποδεικνύεται πολύ ευέλικτο στην πόλη, σταθερότατο μέχρι και την τελική του, ενώ το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού και το άριστο ζύγισμα του το κάνουν όπλο στις αστικές συνθήκες. Πρώτο έφευγε στο φανάρι, κάνοντας μάλιστα διαφορά σχεδόν από οτιδήποτε άλλο κινούνταν μαζί του. Πολύ καλοί οι καθρέπτες, αστείος ο ήχος της κόρνας, ενώ οι νέοι εργονομικοί διακόπτες κόρνας και φλας θέλουν λίγη συνήθεια στην αρχή, για να ξέρεις τι πατάς. Σε λακκούβες το SH θα κοπανήσει ελάχιστα, ενώ το νιώθεις δεμένο, και με καλό πάτημα στο δρόμο. Μόνο όταν προσπάθησα να πάρω πραγματικά μεγάλες κλίσεις, είχα μια ελαφριά αίσθηση ασάφειας στο πάτημα που πιθανώς οφειλόταν στα νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Περισσότερα στο τεύχος 10

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας

4T, 1Κ, Υ/Ψ,4Β, 1ΕΕΚ

Κυβισμός (κ.εκ.)

279,1

Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ).

72x68,5

Συμπίεση (:1)

10,5

Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.)

24,81/7.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

2,6/6.000

Τροφοδοσία

Ηλ. Ψεκασμός PGM-FI

Χωρητ. Ρεζερβουάρ / ρεζέρβας (λίτρα)

9

Βάρος (kg, γεμάτο)

169

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

Τύπος

Σωληνωτό, ατσάλινο

Αναρτήσεις Ε

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή (χιλ.)

102

Αναρτήσεις Π

Δυο αμορτισέρ, προφόρτιση

Διαδρομή

95

Φρένα Ε (χιλ.)

Δ /256, ABS

Φρένα Π (χιλ.)

Δ /256, ABS

Τροχοί-Ελαστικά

Ελαστικό Ε

110/70-16΄΄

Ελαστικό Π

130/70-16΄΄

Διαστάσεις

Μήκος

2.131

Πλάτος

728

Μεταξόνιο

1438

Ύψος σέλας

805

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ