net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Suzuki Burgman 650 ABS Executive

Ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων φέρει πλέον αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο και μία ευανάγνωστη ψηφιακή οθόνη που δεν υστερεί σε ενδείξεις.

Στο αριστερό γκρι γίνεται ένας μικρός πανικός εκ πρώτης όψεως από κουμπιά. Τελικά όλα είναι καλά τακτοποιημένα και συνηθίζονται γρήγορα.

Suzuki Burgman 650 ABS Executive

Πλήρως ανανεωμένο αισθητικά και με μικρές αλλαγές σε πλαίσιο και μηχανικά μέρη το κορυφαίο Burgman συνεχίζει στο δρόμο των προγόνων του όπου η προσφερόμενη άνεση και η πολυτέλεια έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

+: 'Ανεση, δύναμη, χώροι, ποιότητα
-: Θερμαινόμενα γκριπ, ασάφεια στα “πολλά”
 
Τιμή: 9.995 ευρώ

Χρώματα: Μαύρο

Σχεδίαση-Ποιότητα
Το μεγαλύτερο σε κυβισμό Burgman ανανεώθηκε συνολικά σε σχεδίαση το 2013 αλλά διακριτικά. Όλα τα πλαστικά είναι νέα, όπως και τα φωτιστικά σώματα αλλά οι διαφορές είναι εσκεμμένα περιορισμένες για να διατηρηθεί ο δεσμός με το προηγούμενο μοντέλο. Σε γενικές γραμμές το Burgman δείχνει μοντέρνο, αλλά κινείται σε συντηρητικά μονοπάτια, όπως άλλωστε επιθυμεί και το κοινό στο οποίο απευθύνεται-άνδρες άνω των 40 ετών. Στο ποιοτικό κομμάτι δεν υπάρχουν παράπονα για το κορυφαίο μοντέλο της σειράςBurgman. Η συναρμολόγησή του αλλά και η συναρμογή των πλαστικών βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως και η ποιότητα της βαφής. Όλα φαίνεται ότι έχουν φτιαχτεί για να αντέξουν στο χρόνο, όπως άλλωστε περιμένει κανείς από ένα scooter Made in Japan.

Εργονομία-Χώροι
Kάτω από τη σέλα χωρούν άνετα δύο κράνη κλειστού τύπου, ενώ περισσεύει χώρος και για μικροπράγματα, παρά τα έξι λιγότερα λίτρα σε σχέση με πριν. Χώρος υπάρχει φυσικά στην περιοχή της ποδιάς όπου φιλοξενούνται συνολικά τρία ντουλαπάκια: ένα μεγάλο κεντρικό που κλειδώνει, συνολικής χωρητικότητας 5,2 λίτρων (φέρει και παροχή ρεύματος) και δύο μικρότερα δεξιά και αριστερά 1,3 λίτρων έκαστο. Οι χώροι για τους επιβαίνοντες πραγματικά “τερματίζουν” στο Burgman και δεν νομίζουμε ότι θα βρεθεί άνθρωπος κάτω από δύο μέτρα που θα παραπονεθεί. Η σέλα με το ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι είναι τεράστια και σε υποδέχεται με βασιλικές ανέσεις και η γενικότερη θέση οδήγησης σε αφήνει πραγματικά να απλωθείς πάνω στο scooter, που δείχνει να ταιριάζει καλύτερα σε μεγαλόσωμους.

Οδηγώντας
Το πρώτο που εντυπωσιάζει πάνω στο Burgman είναι ο ήχος του δικύλινδρου κινητήρα και της μετάδοσης που έχει λίγο από… τουρμπίνα αεροπλάνου και κάθε φορά που ανοίγεις το γκάζι νομίζεις ότι πας για απογείωση. Έπειτα είναι ο τρόπος που σου επιβάλλει το πώς θα κινηθείς πάνω στη σέλα του, σα να μην έχεις άλλη επιλογή! Αυτό μόνο κακό δεν είναι αφού πάνω στο Burgman χαλαρώνεις και αφήνεις το scooter να σε πάει από σημείο σε σημείο σχεδόν μόνο του. Σε νορμάλ συνθήκες κινείσαι γρήγορα και άνετα και πιάνεις τον εαυτό σου να παίζει τη μια με τους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και την άλλη με τη χειροκίνητη λειτουργία του κιβωτίου. Βγαίνοντας από το κέντρο το Burgman ξεδιπλώνει όλες τις αρετές του. Μπορεί να ταξιδεύει όλη μέρα με ταχύτητες κοντά στα 150 χλμ./ώρα και τον αναβάτη του να μη νιώθει ίχνος κούρασης παρά το γεγονός ότι η ζελατίνα παρουσιάζεται λίγο πιο κοντή από το ιδανικό. Το δυνατό μοτέρ αδιαφορεί για τα 277 γεμάτα κιλά και προσφέρει καλές ρεπρίζ σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου ενώ και η κατανάλωσή του βρίσκεται σε λογικά επίπεδα.

Περισότερα στο τεύχος  03

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας

4T, 2KY/Ψ,8β

Κυβισμός (κ.εκ.)

638

Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ.)

69x53,4

Συμπίεση (:1)

11,2

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)

18/8.000

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

1,73/6.000

Τροφοδοσία

Ψεκασμός

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)

10,5

Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.)

3,6

Βάρος, γεμάτο (κιλά)

163

Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)

140

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

 

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

Αναρτήσεις Ε

Τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή (χλστ.)

Δ.Α.

Αναρτήσεις Π

Δύο αμορτισέρ, ΠΕ

Διαδρομή (χλστ.)

Δ.Α.

Φρένα Ε (χλστ.)

2Δ, 240 χλστ., 2EABS

Φρένα Π (χλστ.)

Δ, 240 χλστ., 1EABS

Τροχοί-ελαστικά

 

Ελαστικό Ε

110/90-13΄΄

Ελαστικό Π

130/70-12΄΄

Διαστάσεις

 

Μήκος (χλστ.)

2.055

Πλάτος (χλστ.)

740

Μεταξόνιο (χλστ.)

1.465

Ύψος σέλας (χλστ.)

735

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ