Γαλλία: “Κάμερα” μετρά ήδη τον θόρυβο

Μια “κάμερα” που μετρά τον θόρυβο λειτουργεί πειραματικά στη Γαλλία και μάλιστα κατέγραψε εκατοντάδες “παραβάσεις” σε μια μόλις μέρα. Λέτε να δούμε και στα μέρη μας τέτοια τεχνολογία;

Σχεδόν δυο μήνες πριν είχαμε διαβάσει για δοκιμές “ακουστικών καμερών” στην Αγγλία, που θα εντόπιζαν οχήματα με εξατμίσεις που κάνουν πολύ θόρυβο. Μια παρόμοια τεχνολογία δοκιμάζεται ώρα στη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη “κάμερα” ονομάζεται “Μέδουσα” χάρη στα πολλά μικρόφωνα που έχει πάνω της και βρίσκεται στην περιοχή Yvelines κοντά στο Παρίσι. Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα οτι την περασμένη Κυριακή κατέγραψε πάνω από 450 περιπτώσεις ηχορύπανσης, χωρίς όμως να ανακοινώνεται η ρύθμιση της ευαισθησίας των μικροφώνων της.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη χώρα που ακούμε μέσα σε μικρό διάστημα να πειραματίζεται με τέτοιου είδους “κάμερες” και το γεγονός ότι δημοσιεύτηκαν στοιχεία δείχνει ότι παίρνει στα σοβαρά το πρόβλημα της ηχορύπανσης και θέλει να το αντιμετωπίσει. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία και αν θα φτάσει στη χώρα μας.