Κινητήρας - Περιφερειακά
Κινητήρας - Περιφερειακά
  • Κινητήρας - Περιφερειακά
  • Κινητήρας - Περιφερειακά

Κινητήρας - Περιφερειακά

Ο κινητήρας ήταν και παραμένει ένα από τα δυνατά χαρτιά του NMAX όντας ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα σύνολα της κατηγορίας. Είναι τεχνολογίας Blue Core για μειωμένες εσωτερικές τριβές με την απόδοση να αγγίζει τους 15 ίππους στις 8.000 και τα 1,4 kgm ροπής. Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (VVA) κάνει το υδρόψυκτο σύνολο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, καθώς μεταβάλει το βύθισμα των βαλβίδων μετά τις 6.000 σ.α.λ για πιο άμεση απόκριση και καλύτερες ρεπρίζ στις υψηλές στροφές.  


Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιδόσεις
0 - 50 (δευτερόλεπτα) 4,22
0 - 80 (δευτερόλεπτα) 10,73
40 - 80  (δευτερόλεπτα) 7,7
80 - 0 (μέτρα) 28,85

Αύξησε την ισχύ του Yamaha NMAX 155 με φίλτρο αέρα DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν π[ου χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας


Όμως ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στο να μείνει η κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα και σε αυτό συμβάλει η ύπαρξη  του συστήματος start – stop με δυνατότητα απενεργοποίησης. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής η κατανάλωση κυμάνθηκε στα 3,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αλλά αυτό είναι και το μέγιστο που θα δει κανείς, καθώς περιλαμβάνει την «επίπονη» διαδικασία των μετρήσεων και γενικά οδήγηση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί οικονομική. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ύπαρξη traction control που αποτρέπει κάποιο ξαφνικό γλίστρημα του πίσω τροχού σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο έχει σχεδιαστεί εξαρχής με στόχο τη συγκέντρωση των μαζών χαμηλά για βελτιωμένη κατανομή βάρους. Συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι και διπλά αμορτισέρ, ενώ στο κομμάτι των φρένων έχουμε ένα δίσκο 230 χιλ. σε κάθε τροχό με δικάναλο ABS. Οι 13 ίντσες είναι η ιδανική διάσταση τροχών όταν θέλεις «κοφτερή» συμπεριφορά και ευελιξία και στην περίπτωση του NMAX ντύνονται με ελαστικά διαστάσεων 110/70-13 και 130/70-13 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.
 

Σελίδα 1Yamaha NMAX 155 2023 - Test
Σελίδα 2Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Ανεση – Εργονομία
Σελίδα 4Κινητήρας - Περιφερειακά
Σελίδα 5Στο δρόμο
Σελίδα 6Συμπέρασμα
Σελίδα 7Τεχνικά χαρακτηριστικά

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ