Η νέα, ξεχωριστής σχεδίασης, μικρή street adventure μοτοσυκλέτα από την Daytona, έρχεται να προσφέρει κορυφαίες διασκέδαση και περιπέτεια σε κάθε πεδίο δράσης.

Daytona by Zontes 155 U1

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Η νέα, ξεχωριστής σχεδίασης, μικρή street adventure μοτοσυκλέτα από την Daytona, έρχεται να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία. Με FULL LED φώτα, ψαλίδι αλουμινίου, standard προστατευτικά κάγκελα, tubeless ελαστικά σε ακτινωτές ζάντες, ακόμη και με συμπλέκτη ολίσθησης. Σχεδιαστικά, η 155 U1 χρησιμοποιεί κοινή πλατφόρμα με την U125. Βασική διαφορά, η χρήση μεγαλύτερου ανεστραμμένου πιρουνιού, αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος στα 215mm, δίνοντας μεγαλύτερο πεδίο δράσης στις off road διαδρομές.

Ευέλικτη και εύκολη στο χειρισμό χάρη στο κοντό μεταξόνιο 1370mm, η 155 U1 αποτελεί μια μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση, συγκεντρώνοντας χαρακτηριστικά από δύο κατηγορίες. Από τη μία, το στήσιμο της, με το εμπρός φτερό να είναι τοποθετημένο ψηλά, οι τροχοί 17 ιντσών και οι προστατευτικές χούφτες χεριών - κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου -, παραπέμπουν σε μοτοσυκλέτα κατηγορίας Supermoto. Από την άλλη, το μεγάλο σε μήκος 775mm ανεστραμμένο πιρούνι, οι ενσωματωμένες προστατευτικές μπάρες, οι ακτινωτοί τροχοί - με την ειδική σχεδίαση για τη χρήση tubeless ελαστικών - και τα ελαστικά παντός εδάφους, με βαθύ πέλμα, διευρύνουν το πεδίο δράσης και σε off road διαδρομές, προσδίδοντας χαρακτήρα Adventure στη μοτοσυκλέτα. Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με τα έντονα sport χαρακτηριστικά της U1 και τη σχεδιαστική έμφαση στην πιο μικρή λεπτομέρεια, δημιουργούν ένα γοητευτικό αθλητικό street adventure σύνολο.

Η 155 U1 εξοπλίζεται με το νέο, υψηλής τεχνολογίας κινητήρα 155κ.εκ. της ZONTES. Υγρόψυκτος και με μεγάλο ψυγείο ψύξης, ο 4βάλβιδος με το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων κινητήρας, διαθέτει διπλή χαρτογράφηση. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις δύο λειτουργίες Ε (eco) για εξοικονόμηση καυσίμου και S για γρήγορη sport λειτουργία. Η ιπποδύναμη αγγίζει τους 18 ίππους με μέγιστη ροπή τα 16 Nm και τη σχέση συμπίεσης να είναι 12.5:1 Και η 155 U1 διαθέτει συμπλέκτη ολίσθησης κάνοντας το φρενάρισμα ήπιο και τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας πιο σταθερή και προβλέψιμη σε απότομο κατέβασμα ταχυτήτων ή κλείσιμο του γκαζιού, μειώνοντας το φρένο κινητήρα, ενώ δίνει πιο ελαφριά αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη. Ο κινητήρας τροφοδοτείται με σύστημα EFI της BOSCH και η κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Σε συνδυασμό με τη δεξαμενή καυσίμου 12,5 λίτρων – η οποία ανοίγει ηλεκτρικά και διαθέτει γαλβανισμένη εσωτερική επιφάνεια για αντιδιαβρωτική προστασία – επιτυγχάνεται μεγάλη αυτονομία.
 
Το μεγάλο δισκόφρενο μπροστά 300mm με διπίστονες δαγκάνες και το πίσω δισκόφρενο 230mm με το έμβολο Ø38mm προσφέρουν ισχυρότερη δύναμη και αίσθηση πέδησης. Το σύστημα Bosch 9.1m ABS προσφέρει κορυφαίο έλεγχο κατά την πέδηση. Ακόμη και σε συνθήκες οδήγησης σε χώμα ή βροχή, με το σύστημα πέδησης της 155 U1 ο αναβάτης αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Η κεντρική πίσω ανάρτηση διαθέτει εσωτερικό δοχείο αζώτου υψηλής πίεσης. Το δοχείο αζώτου προσφέρει ομαλότερη συμπεριφορά και μεγαλύτερη ακρίβεια της ανάρτησης σε οδήγηση απαιτήσεων. Η προφόρτιση του ελατηρίου μεταβάλλεται μικρομετρικά, ρυθμίζοντας το επίπεδο οδηγικής άνεσης που επιθυμεί ο αναβάτης.
 
Η Adventure προσέγγιση της 155 U1, της χάρισε ανεστραμμένο πιρούνι μήκους 775mm και πάχους 37mm, μεγαλύτερου σε μήκος από το αντίστοιχο που συναντάται στη street fighter έκδοση της σειράς. Αντίστοιχα έχει αυξηθεί και η απόσταση της μοτοσυκλέτας από το έδαφος στα 215mm. Το ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο είναι ασύμμετρο, υιοθετώντας ένα σχήμα “τόξου” στη δεξιά πλευρά προσφέροντας χώρο στο κοντό τελικό της εξάτμισης. Λόγω του ειδικού κράματος αλουμινίου επιτυγχάνεται μείωση του βάρους του ψαλιδιού, υψηλότερη στρεπτική ακαμψία και εξαιρετική σταθερότητα.

Με εξαίρετο φινίρισμα, η 155 U1 προσφέρει έναν εκπληκτικά υπερπλήρη εξοπλισμό, προκαλώντας Adventure μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας κυβισμού. Τα φωτιστικά σώματα τύπου LED, αποτελούνται από δύο κάθετης διάταξης προβολείς μπροστά με ενσωματωμένο κέλυφος κράματος αλουμινίου για  βελτιωμένη απαγωγή της θερμότητας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αριστερά και δεξιά των προβολέων υπάρχουν δύο κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας (DRL ). Το πίσω φανάρι εφαρμόζει στην άκρη της αιωρούμενης ουράς. Ξεχωριστή σχεδίαση χαρίζουν στα φλας της U1 τα προστατευτικά διακοσμητικά στοιχεία.
 
Ένα απλό και βολικό ηλεκτρονικό κλειδί/πομπός επικοινωνεί με τη μοτοσυκλέτα, όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Η μοτοσυκλέτα αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί και αυτόματα ενεργοποιεί τα χειριστήρια για να την ξεκλειδώσει ο αναβάτης και να την εκκινήσει. Μοντέρνοι και εύχρηστοι διακόπτες με ηλεκτρικό άνοιγμα καλύμματος ρεζερβουάρ, ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας, ηλεκτρικό ξεκλείδωμα τιμονιού. Φέρουν διακριτικό κρυφό φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια συνοπτική και ευδιάκριτη ψηφιακή οθόνη LCD, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ διαθέτει ηλεκτρονικό αισθητήρα και προηγμένο τσιπ για άμεση απόκριση του οργάνου. Η 155 U1 διαθέτει, διπλή θύρα USB με έξοδο 2.1Α, για γρήγορη φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα. Η σέλα χυτής σχεδίασης είναι ανεξάρτητη για αναβάτη και συνεπιβάτη χαρίζοντας sport στιλ. Η απόσταση της σέλας του αναβάτη από το έδαφος είναι στα 825mm. Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής της, κάνει το σφουγγάρι μαλακό και αναπαυτικό χωρίς να παραμορφώνει.

 
Χρώματα
Grey - Blue
Orange
 
Τιμή
2.995 ευρώ
 
Διατίθεται και έκδοση 125 U1 με τιμή 2.845 ευρώ

  
 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δείτε και τα 133 μοντέλα της Εκθεσης