• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Υπερσυλλεκτική Yahama R7 Bol d`Or στο σφυρί

 

Μια ξεχωριστή έκδοση της R7, η Bol d`Or, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στα χέρια του Jean-Claude Olivier, βγαίνει σε δημοπρασία. Δείτε την τιμή της.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

YAMAHA: CryptonS κορυφαίες επιδόσεις με 2.370!

Όταν μιλάμε για σπάνιες μοτοσυκλέτες, η R7 βρίσκεται σίγουρα ψηλά στη λίστα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την Bol d`Or έκδοση. Η συγκεκριμένη βέβαια μοτοσυκλέτα έχει και ενδιαφέρουσα προέλευση, καθώς την είχε στην κατοχή του, ο Γάλλος αγωνιζόμενος Jean-Claude Olivier. Όμως, αυτό ίσως που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική είναι το γεγονός ότι έχει το νούμερο 1 από τις μόλις 20 που κατασκευάστηκαν συνολικά και έχει στο κοντέρ της λίγο πάνω από 3.000 χιλιόμετρα. Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται ήδη προς πώληση στο classicdriver.com, με την τιμή της να είναι 60.000 ευρώ.

Η έκδοση Bol d`Or της R7 δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τη νίκη της Γαλλικής ομάδας της Yamaha στον 64ο αγώνα αντοχής Bol d`Or με οδηγούς τους Jean-Marc Deletang, Fabien Foret και Mark Willis. Η Yamaha τότε παρουσίασε μια σειρά από R6 και R7 με τον αριθμό #17 στα χρώματα της μοτοσυκλέτας που κέρδισε. Είχαν εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, αγωνιστική ζελατίνα της Ermax και ειδική στάμπα στο αλουμινένιο πλαίσιο. Επίσης, το ρεζερβουάρ ήταν μεγαλύτερης χωρητικότητας, στα πλαίσια των αγώνων αντοχής και είχε δυο βαλβίδες ταχείας πλήρωσης.

Μια εργοστασιακή R7 απέδιδε κάτι παραπάνω από 106 ίππους, που δεν ήταν μεγάλο νούμερο ακόμα και για εκείνη την εποχή, όμως με το αγωνιστικό κιτ της Yamaha, φιλτροκούτι, εξάτμιση και επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου, έφτανε τους 160 ίππους, μπαίνοντας στα χωράφια μοτοσυκλετών 1000 κυβικών.