Σχέδιο από το μηδέν για το MP3 300 HPE. Το εμπρός μέρος θυμίζει πρόσωπο...

... ενώ το πίσω θυμίζει αυτό των μεγαλύτερων MP3.

Εμφάνιση-ποιότητα

To MP3 300 HPE έρχεται με ολόφρεσκη σχεδίαση από το μηδέν. Για το νέο μοντέλο, οι σχεδιαστές της Piaggio υιοθέτησαν τις γραμμές και τα στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα 350/500. Το αποτέλεσμα είναι ίσως το ομορφότερο MP3 μέχρι σήμερα, αφού συνδυάζει ισορροπημένα το δυναμισμό και την premium ταυτότητα χωρίς εξεζητημένες λύσεις. Στο εμπρός μέρος έχουμε αποθέωση της… παρειδωλίας, δηλαδή το φαινόμενο που ένα άτομο διακρίνει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, εκεί που δεν υπάρχουν. Τα μεγάλα φωτιστικά σώματα μαζί με την μικρή γρίλια από κάτω τους, θυμίζουν χαμογελαστό πρόσωπο, ενώ η ζελατίνα είναι ενσωματωμένη στο κοστούμι. Η σχεδίαση ρέει από εμπρός προς τα πίσω ακολουθώντας σαφώς σπορ, «τεθλασμένες» γραμμές, ενώ η στενή ουρά θυμίζει περισσότερο δίκυκλο παρά τα μεγάλα «αδέρφια» του MP3 300. 


Συνολικά, το μοντέλο φέρει πιο «λιτό» πλαστικό κοστούμι, το οποίο τονίζει την δυναμική του πλευρά χωρίς να το καλύπτει εντελώς, ωστόσο η επιλογή αυτή αφήνει σε κοινή θέα την πολύπλοκη εμπρός ανάρτηση, κάτι που δεν συμβαίνει στα άλλα MP3. Τα φωτιστικά σώματα πίσω είναι LED, όπως επίσης τα φλας και τα φώτα DRL εμπρός, κάτω από τους δύο προβολείς. 

Το MP3 ποιοτικά στέκεται στο επίπεδο της κατηγορίας του, αλλά και των «ανάλογων» δίκυκλων της Piaggio, με μια εικόνα που ικανοποιεί. Τα πλαστικά τμήματα δεν επιχειρούν την ποιοτική υπέρβαση, χωρίς όμως να υστερούν σε καμία περίπτωση. Σε κάποια σημεία προσέξαμε μικρές αστοχίες συναρμολόγησης (πχ. στα λαστιχένια κομμάτια του πατώματος εμπρός και στο ντουλαπάκι), όμως αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα μιας πολύ προσεγμένης κατασκευής που δεν εμφανίζει κανέναν τριγμό κατά την πορεία. Τέλος, η βαφή και το φινίρισμα κυμαίνονται σε υψηλότατα επίπεδα, όπως περιμένει κανείς από ένα ιταλικό όχημα. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ