Το X-1 υπόσχεται την διπλάσια αυτονομία από τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα της αγοράς, ενώ παράλληλα προσφέρει στον αναβάτη αξεσουάρ όπως... ηχοσύστημα!

Το X-1 υπόσχεται την διπλάσια αυτονομία από τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα της αγοράς, ενώ παράλληλα προσφέρει στον αναβάτη αξεσουάρ όπως... ηχοσύστημα!

    ESF X-1

    Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

    Το Χ-1 δείχνει αιχμηρό και αθλητικό από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις, ενώ το εμπρός μέρος είναι αυτό που κλέβει την παράσταση. Τα φωτιστικά ημέρας LED δημιουργούν ένα ευδιάκριτο «X», στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο προβολέας. Παράλληλα, το τιμόνι φέρει και αυτό τις δικές του LED μπάρες φώτων ημέρας δημιουργώντας ένα άμεσα αναγνωρίσιμο look. Στο πίσω μέρος, το φωτιστικό έχει συμβατικούς λαμπτήρες αλλά έχει ένα όμορφο 3D σχέδιο που διαμορφώνει 3 κορυφές που «κλείνουν» το σχήμα του scooter από την πίσω όψη. Τα πλευρικά πλαστικά καλύμματα στο ψαλίδι και η μεγάλη γωνία κάστερ εμπρός, δημιουργούν την εντύπωση ότι το X-1 είναι μακρύτερο θυμίζοντας κάτι από mini-GT μοντέλα.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




    Οι χώροι του X-1 αποτελούν μια ευχάριστη νότα αυξημένης πρακτικότητας. Το επίπεδο πάτωμα είναι παράλληλα και αρκετά μεγάλο, ενώ φέρει μια αποσπώμενη λαστιχένια μοκέτα τόσο για προστασία του πλαστικού, όσο και για καλύτερη πρόσφυση των αντικειμένων που μεταφέρετε. Ένας γάντζος στην ποδιά διευκολύνει την στήριξη τσαντών ή παρεμφερών αντικειμένων, ενώ ο αναβάτης έχει 2 ανοιχτές θήκες για αντικείμενα μπροστά του. Η αριστερή, που είναι και η μεγαλύτερη, φέρει και θύρα παροχής ρεύματος USB για τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Κάτω από την σέλα, βρίσκεται ο χώρος για τις 2 μπαταρίες που το scooter μπορεί να φέρει. Αρκετά μικροαντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν εκεί ακόμη και με τις 2 μπαταρίες στην θέση του, ενώ φυσικά αν χρησιμοποιείτε την μία, ο χώρος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο (δεν χωρά, ωστόσο, κράνος). Η μεγάλη έκπληξη για το X-1 είναι το… ηχοσύστημα που φέρει! Ναι, καλά διαβάσατε, το μοντέλο έχει ραδιόφωνο και λειτουργία Bluetooth για σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, που συνδυάζεται με ηχείο στο ίδιο το scooter, που αναπαράγει τον ήχο!



    Tο ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο προέρχεται από τον γίγαντα των ηλεκτρονικών, τη Bosch. Βρίσκεται τοποθετημένο απευθείας πάνω στον πίσω τροχό, ως αναπόσπαστο τμήμα του  και η ισχύς του φτάνει τα 2.020 W ή τους 2,7 ίππους. Αυτό καθιστά το scooter κατάλληλο για οδήγηση ακόμη και αν έχετε μόνο το δίπλωμα ΑΜ. Η «αποθήκη» της ενέργειας του X-1 βρίσκεται κάτω από την σέλα φυσικά και είναι… αποσπώμενη. Το μοντέλο μπορεί να μεταφέρει 2 αποσπώμενες μπαταρίες τύπου λιθίου, των 60 Volt και 23,4 Ah η καθεμία. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε οπουδήποτε υπάρχει οικιακή πρίζα (αφαιρώντας την μπαταρία εύκολα και γρήγορα), είτε στο γκαράζ σας με την χρήση του βύσματος που το scooter έχει στην ποδιά, κάτω από την σέλα (χωρίς να βγει η μπαταρία). Η δυνατότητα χρήσης δύο μπαταριών προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα αυτονομίας στο scooter πρακτικά διπλασιάζοντας την. Μετρώντας την απόσταση σε πολλαπλές δοκιμές, η ελάχιστη αυτονομία που εξάγαμε με μια πλήρη φόρτιση ήταν 50 χιλιόμετρα, στην 3η χαρτογράφηση

    Η τιμή του ESF X-1 ξεκινά από τα 2.700 ευρώ.