Με την Ducati να έχει εξελίξει το μοντέλο με τροχό 19 ιντσών εμπρός και σαφή κλίση προς την ακόμα μεγαλύτερη πολλαπλότητα ρόλων, ήταν πάρα πολλοί οι Ducatisti που ζήτησαν μια έκδοση με 17ρηδες τροχούς

Με την Ducati να έχει εξελίξει το μοντέλο με τροχό 19 ιντσών εμπρός και σαφή κλίση προς την ακόμα μεγαλύτερη πολλαπλότητα ρόλων, ήταν πάρα πολλοί οι Ducatisti που ζήτησαν μια έκδοση με 17ρηδες τροχούς εμπρός και πίσω, όπως και μονόμπρατσο ψαλίδι. Να λοιπόν που η Ducati εισάκουσε τις προσευχές…

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak
Ducati Multistrada V4 Pikes Peak
  • Με την Ducati να έχει εξελίξει το μοντέλο με τροχό 19 ιντσών εμπρός και σαφή κλίση προς την ακόμα μεγαλύτερη πολλαπλότητα ρόλων, ήταν πάρα πολλοί οι Ducatisti που ζήτησαν μια έκδοση με 17ρηδες τροχούς
  • Ducati Multistrada V4 Pikes Peak
  • Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Βασικές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις της Multistrada V4 Pikes Peak είναι η τοποθέτηση τροχού διαμέτρου 17 ιντσών εμπρός και η χρήση μονόμπρατσου ψαλιδιού. Πέρα από την προφανή εμφανισιακή διαφοροποίηση που φέρνουν οι αλλαγές αυτές, αποτελούν ευθεία σύνδεση με τα superbikes της εταιρείας υπογραμμίζοντας την  ταυτότητα της νέας Multistrada.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σύμφωνα με την Ducati, ο μοναδικός χρωματικός συνδυασμός που φέρει η νέα V4 Pikes Peak έλκει την έμπνευση του από τους χρωματισμούς της Desmosedici GP του 2021, ενώ στα πλευρά του ρεζερβουάρ καυσίμου υπάρχουν «number plates» τονίζοντας την αγωνιστική ψυχή της νέας Multi.
 
Το εξοπλιστικό επίπεδο της Multistrada V4 Pikes Peak πραγματικά εντυπωσιάζει, αφού το μοντέλο φέρει σφυρήλατους τροχούς αλουμινίου από την Marchesini, που είναι ελαφρύτεροι κατά 2,7 κιλά από αυτούς της Multistrada V4 S. Επιπρόσθετα, η ανάρτηση είναι Ohlins Smart EC 2.0, ηλεκτρονικά και αυτόματα ρυθμιζόμενη στις συνθήκες της διαδρομής. Το μοντέλο φέρει και γεωμετρικές αλλαγές: Συγκεκριμένα, η γωνία κάστερ είναι αυξημένη στις 25,75 μοίρες, ενώ αλλαγές έχουν γίνει στο μεταξόνιο και το ίχνος, ώστε η συμπεριφορά του μοντέλο να είναι ανάλογη του προσανατολισμού του και να εναρμονίζεται με τον τροχό 17 ιντσών εμπρός, αλλά και την χρήση σπορ διάστασης ελαστικών δρόμου (120/70 και 190/55, εμπρός και πίσω αντίστοιχα).
 
O V4 κινητήρας της Multistrada V4 Pikes Peak εξακολουθεί να αποδίδει 170 ίππους και ροπή 12,7 kgm, ενώ στο λογισμικό ελέγχου του προστίθεται και η Race Mode, η οποία προκαλεί πιο σταδιακή παρέμβαση του κόφτη στις ψηλές στροφές, προειδοποιώντας τον αναβάτη για το καλύτερο δυνατό ανέβασμα. Παράλληλα, στην χαρτογράφηση αυτή, το quickshifter επιτρέπει πολύ επιθετικά κατεβάσματα, ενώ η απόκριση του γκαζιού γίνεται ακόμη πιο γρήγορη.
 
Σε σχέση με την Multistrada V4, η θέση οδήγησης της Pikes Peak είναι διαφορετική. Τα μαρσπιέ είναι ψηλότερα και πιο πίσω τοποθετημένα, για αύξηση των περιθωρίων κλίσης της μοτοσυκλέτας, ενώ το τιμόνι είναι πιο στενό, πιο χαμηλό και με διαφορετικό σχήμα.
 
Η Ducati ανακοινώνει ότι η νέα Multistrada V4 Pikes Peak θα γίνει διαθέσιμη στις αντιπροσωπείες από τον Δεκέμβρη, στην έκδοση που θα περιλαμβάνει και τους αισθητήρες ραντάρ εμπρός και πίσω, που συνεργάζονται με το cruise control και την τεχνολογία ανίχνευσης τυφλών σημείων.  Ακόμα, η μοτοσυκλέτα θα φέρει εγγύηση 4 ετών «Ducati 4Ever».

Η τιμή της Ducati Multistrada V4 Pikes Peak είναι 32.900 ευρώ