Οι σχεδιαστές της Ducati εμπνεύστηκαν από το χαμόγελο του τζόκερ για να δημιουργήσουν το μικροσκοπικό μούτρο με τον Led προβολέα και τα φώτα ημέρας DRL

Οι σχεδιαστές της Ducati εμπνεύστηκαν από το χαμόγελο του τζόκερ για να δημιουργήσουν το μικροσκοπικό μούτρο με τον Led προβολέα και τα φώτα ημέρας DRL

    Εμφάνιση-ποιότητα κατασκευής

    Ό,τι και να πει κανείς για τη μοτοσυκλέτα που ψηφίστηκε ως η ομορφότερη της περσινής Eicma είναι πραγματικά λίγο. Τα βλέμματα θαυμασμού και τα επιφωνήματα είναι καθημερινό φαινόμενο όταν κινείσαι στους δρόμους της πόλης, αλλά και η απόδειξη ότι το υψηλό design και το όνομα Ducati πάνε μαζί. Η Streetfighter το αποδεικνύει για πολλοστή φορά, θυμίζοντας γλυπτό σε δύο τροχούς με minimal γραμμές και μαζεμένες διαστάσεις όπως μια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή. Κοιτάζοντάς τη από μπροστά ξεχωρίζουν το τεράστιο ψυγείο καθώς και η μικρή μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας DRL σε σχήμα V, που κάνουν τη Streetfighter να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο ακόμα και το βράδυ.

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »


    Λίγο πιο κάτω συναντάμε κάτι που συνηθίζεται πλέον στα superbikes αλλά όχι και στις γυμνές μοτοσυκλέτες. Ο λόγος για τα πολυσυζητημένα αεροδυναμικά φτερά (2 σε κάθε πλευρά) που προσθέτουν μια αγωνιστική πινελιά η οποία σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Ανεξαρτήτως της εμφάνισής τους, είναι μια τεχνολογία που έρχεται κατευθείαν από τα Moto GP και η Streetfighter δεν εξοπλίζεται με αυτά επειδή το επιβάλλει η μόδα, αφού παράγουν 28 κιλά κάθετης δύναμης (20 στον μπροστινό και 8 στον πίσω τροχό) στα 270 χιλιόμετρα, συμβάλλοντας στη σταθερότητα όπως θα δούμε παρακάτω, αλλά και στην ψύξη του κινητήρα, αυξάνοντας τη ροή του αέρα κατά 10% και 2% στο ψυγείο λαδιού και νερού αντίστοιχα.

    Η ροή της εντυπωσιακής σχεδίασης συνεχίζεται στο ρεζερβουάρ των 16 λίτρων, ενώ το αποκορύφωμα έρχεται στο πίσω μέρος, αφού προέρχεται αυτούσιο από την Panigale. Την παράσταση σε αυτό κλέβουν οι μεγάλες οπές οι οποίες περιμετρικά φιλοξενούν τα Led φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικό τοξοειδές σχήμα, ενώ εάν το βλέμμα σου κατέβει λίγο χαμηλότερα θα καρφωθεί στην πανέμορφη ζάντα  και στο μονόμπρατσο ψαλίδι σήμα κατατεθέν των Ducati.

    Η ποιότητα είναι φυσικά κορυφαία σε κάθε λεπτομέρεια όπως αρμόζει σε μια μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας, αφού τόσο τα υλικά όσο και η συναρμογή αυτών σε πλαστικά ή μηχανικά μέρη δεν αφήνουν περιθώρια για αρνητική κριτική, όσες ώρες και αν έχεις το βλέμμα σου καρφωμένο πάνω της. Το μοναδικό διαθέσιμο χρώμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το κόκκινο, ενώ εάν θέλεις να την κάνεις ακόμα πιο μοναδική θα βρεις πολλά αξεσουάρ στον μεγάλο κατάλογο της Ducati.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Kοινοποίησε το »
    Σχολιάσε το στο facebook »