Το σήμα κατατεθέν, των νεορετρό μοντέλων της Triumph.

Η ψηφιακή οθόνη μπορεί να είναι μικρή, αλλά δίνει πολλές πληροφορίες.

Μία ακόμα όμορφη λεπτομέρεια, η τάπα του ρεζερβουάρ.

Σχεδίαση – Ποιότητα κατασκευής: Απλότητα

Η Street Twin σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή χάρη στην απλότητα που χαρακτηρίζει την εμφάνισή της. Όμορφες καμπύλες υπάρχουν σε κάθε σημείο της μοτοσυκλέτας, ενώ η χρήση πλαστικών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Δυο ρόδες, ένας κινητήρας, ένα τιμόνι και μια σέλα φαίνεται να είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι και η Triumph το γνωρίζει, αποφεύγοντας τις περιττές λύσεις εντυπωσιασμού και μένοντας πιστή στις αρχές που καθορίζουν μια μοτοσυκλέτα. Μη σας ξεγελά, όμως, η λιτή εμφάνιση, καθώς κάτω από αυτή κρύβεται μια καθόλα σύγχρονη μοτοσυκλέτα. 

Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη και αυτό επιβεβαιώνεται από τις όμορφες στιλιστικές λεπτομέρειες, όπως το σήμα της Triumph μέσα στον εμπρός προβολέα, το LED πίσω φωτιστικό σώμα, τη μινιμαλιστική ουρά, τις φυσούνες του πιρουνιού, τα τελικά της Vance & Hines, ενώ ακόμα και ο κινητήρας προσθέτει πόντους με τη σχεδίαση της κεφαλής να θυμίζει ψύκτρες αερόψυκτου και το αλουμινένιο φιλέτο, που κρύβει επιμελώς τα σώματα του ψεκασμού. Μικρή παραφωνία ίσως είναι οι στρογγυλοί καθρέπτες που δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα με το πολύ προσεγμένο υπόλοιπο σύνολο και δείχνουν κάπως παράταιροι, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το προσωπικό γούστο του καθενός. 

Μπορεί να είναι το entry level μοντέλο στην κατηγορία των ρετρό της Triumph, αλλά σε επίπεδο ποιότητας και φινιρίσματος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ακριβότερες Bonneville και Thruxton, αφού τα υλικά που έχει επιλέξει η εταιρεία είναι υπεράνω κριτικής. Η συναρμογή των επιμέρους εξαρτημάτων είναι άριστη και φυσικά, για τριγμούς ούτε λόγους, οπότε ο αναβάτης απολαμβάνει ανεπηρέαστος τον απολαυστικό ήχο του κινητήρα. Η Street Twin είναι διαθέσιμη σε τέσσερις χρωματικές επιλογές: κόκκινο, μαύρο, λευκό και μαύρο ματ, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη δυνατότητα customizing που δίνει η Triumph στους ιδιοκτήτες, αφού υπάρχουν περισσότερα από 150 αξεσουάρ και τέσσερα “έτοιμα” κιτ που μεταμορφώνουν τη μοτοσυκλέτα.