net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρόκειται για δύο αστικά εργαλεία που κάνουν, πάνω-κάτω, την ίδια δουλειά και απευθύνονται σε παρόμοιο κοινό.

Τα δύο μοντέλα μοιάζουν αρκετά στη φιλοσοφία σχεδιασμού τους, ειδικά στο πίσω μέρος. Το καθένα, όμως, ακολουθεί το δικό του αισθητικό δρόμο.

Όλα όσα χρειάζεσαι στην πόλη βρίσκονται εδώ. Ευελιξία, μικρές διαστάσεις, νεύρο στις χαμηλές σ.α.λ. και οικονομία.

Άξιος αντιπρόσωπος της κατηγορίας του, το Wave. Ευέλικτο, σπιρτόζικο και το οικονομικότερο σε κατανάλωση παπί.

Honda Vision 110 vs Honda Wave 110i

Τα Honda Wave 110i και Vision 110 έχουν πολλά να μοιράσουν: ανήκουν στις δύο δημοφιλέστερες κατηγορίες δικύκλων στην Ελλάδα και κονταροχτυπιούνται για την προτίμηση των αναβατών.

 
Wave Τιμή: 1.750 ευρώ
Χρώματα:Μαύρο, κόκκινο
+Ζωντάνια, κατανάλωση
-Μικρή τελική

Vision Τιμή: 1.940 ευρώ
Χρώματα:Μαύρο, γκρι, λευκό,
κόκκινο, μπλε
+
Κατανάλωση, ποιότητα, ευελιξία
-Λιτός εξοπλισμός

Πρόκειται, λοιπόν, για δύο αστικά εργαλεία που κάνουν, πάνω-κάτω, την ίδια δουλειά και απευθύνονται σε παρόμοιο κοινό. Τα δύο μοντέλα προορίζονται για αυτούς που επιθυμούν ένα ευκολοδήγητο και ευέλικτο δίτροχο για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Όσο, μάλιστα, οι συνθήκες δυσκολεύουν, τόσο πιο πολύ θριαμβεύουν τα δύο μοντέλα της Honda. Αμφότερα είναι ικανά να κινηθούν με ευκολία σε γρήγορους ρυθμούς και δεν πρόκειται να δυσκολέψουν τον αναβάτη τους, ακόμη κι αν αυτός πήρε πριν μερικές ημέρες το δίπλωμά του! Φυσικά, θα βολέψουν και τους πιο έμπειρους, όσους τουλάχιστον επιθυμούν να κινούνται χωρίς να ανησυχούν για το κυκλοφοριακό. Επιπλέον, και τα δύο δίκυκλα προσφέρουν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: την οικονομία. Δεν αναφέρομαι μόνο στην τιμή απόκτησής τους, η οποία κυμαίνεται κάτω από τα 2.000 ευρώ, αλλά και στα πάγια έξοδά τους. Στην περίπτωση της βενζίνης, ο αναβάτης θα εκπλαγεί ευχάριστα, καθώς οι καταναλώσεις τους είναι οι χαμηλότερες στις κατηγορίες τους. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των υπόλοιπων εξόδων, όπως είναι τα service. 
Παρά τις πολλές ομοιότητές τους, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και αντιμετωπίζουν, αναπόφευκτα, με διαφορετική λογική τις προκλήσεις που στέκονται μπροστά σε αυτά και τους αναβάτες τους. Σκοπός, μας, λοιπόν, στις σελίδες που ακολουθούν, είναι να διαπιστώσουμε πώς ακριβώς αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις και ποια χαρακτηριστικά τους προβάλλουν απέναντί τους. Το δίλημμα, φυσικά, «scooter ή παπί» δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο από τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε αναβάτη, αλλά η σύγκριση αυτή θα ρίξει τον προβολέα στα δύο συγκεκριμένα μοντέλα, φωτίζοντας τα δυνατά τους σημεία, αλλά και τις όποιες αδυναμίες τους. 

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ