net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η μοτοσικλέτα εν μέσω κρίσης

Πολλούς η κρίση τους τσάκισε, σε άλλους πέρασε ξυστά και ορισμένους ούτε που άγγιξε. Όπως και να έχει όμως, το γεγονός ότι η αγορά είναι πεσμένη παραμένει και αυτό οφείλεται σε ουσιαστικούς αλλά και σε… ψυχολογικούς λόγους. Πως σας έχει επηρεάσει λοιπόν η κατάσταση σε προσωπικό επίπεδο;

 
Προς Θεού, δεν ζητάμε να μας επισυνάψετε το Ε9 σας, απλά να μας καταθέσετε το πώς και πόσο η κρίση έχει αλλάξει / μεταβάλλει τα σχέδια σας σε ότι αφορά στην αγορά της επόμενης μοτοσικλέτας σας. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το μούδιασμα» της αγοράς οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους, αφού για πολλούς δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά στα οικονομικά τους, αλλά επηρεάζονται από την τρομοκρατία και τη «μαυρίλα» των ΜΜΕ.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, είναι πως οι τράπεζες εκδίδουν πλέον δάνεια αγοράς με πολύ δυσκολία και επιφυλακτικότητα, μπλοκάροντας έτσι τον πιο διαδεδομένο τρόπο αγοράς μοτοσικλετών, που ήταν η πίστωση. Μέσα λοιπόν σε αυτό τον κυκεώνα γεγονότων, βάσιμων –και λογικών- ανησυχιών, παραπληροφόρησης και ανησυχίας, θα θέλαμε να μας πείτε το πώς τοποθετείστε και ποια είναι τα πλάνα σας.

-Αναβάλατε η ακυρώσατε μια αγορά που προγραμματίζατε;
-Αλλάξατε ρότα και αντί για καινούργιο, αναζητάτε μεταχειρισμένο μοντέλο;
-Θα αγοράσετε αλλά θα ρίξετε τις απαιτήσεις σας, επιλέγοντας μικρότερους κυβισμούς ή εκδόσεις με λιγότερο εξοπλισμό;
-Παραμένετε επιφυλακτικοί και θα προβείτε σε αγορά καινούργιας ή μεταχειρισμένης μοτοσικλέτας, όταν το οικονομικό πεδίο ξεκαθαρίσει;
-Σκοπεύετε να «κόψετε» από αλλού, αλλά μοτοσικλέτα θα αγοράσετε πάση θυσία;

 
  • proko...

    poia motosykleta ??? re paidia o laos ypoferei gia mhxanakia einai ?????? eleos me autous tious rytmous pame oloi gia podhlata . me ektimhsh xk

     
  • papas...

    ego den exo mixani kai leo na paro mia ducati me 22 000 tha kano orees boltes

     
  • athan...

    Όταν η μηχανη είναι τροπος ζωης,δεν την αποχωριζεσαι ακομα και στην κριση.Ακομα κι αν δυσκολευτω οικονομικα που ηδη εχω αρχισει,θα προτιμησω να πουλησω το αυτοκινητο μου παρα την μηχανη.Εχω ένα Honda CBF 600 και σκοπευα να το αλλαξω με ένα CBR 1000 RR.Οπως εχει όμως η κατασταση δεν προκειται να προχωρησω στην αγορα αυτή.Το πιο σημαντικο προβλημα και θα συμφωνουν ολοι μαζι μου σε αυτό δεν είναι μονο το προβλημα της κρισης,την μοτοσυκλετα στην χωρα μας αντι να την προωθουν για τα πολλα καλα της,την σφυροκοπουν ανελεητα με διαφορους τροπους.Να ξεκινησουμε από τα πιο απλα,π.χ τα διοδια της Εθνικης Οδου,δεν μπορει να περναει ένα Hummer και να πληρωνει 2.90 € και να περναει το παπι και να πληρωνει 2.00 € !! Δεν μπορει ένα Kawasaki 1.400 ZZR να πληρωνει τελη οσο ένα αυτοκινητο 1.900 κυβικων!! Δεν επιτρεπεται να υπαρχουν μοτοσυκλετιστες που για να γλυτωσουν 50,100 η 150,00 € κυκλοφορουν με κρανος ιππασιας,ορειβασιας,εργοταξιου η της ‘’κατσαρολας’’ της κουζινας!! Τα κρανη πρεπει να πωλουνται χωρις φ.π.α. η μισοτιμης η και δωρεαν σε καποιες περιπτωσεις.Αυτα τα ‘’τσιφλικια’’ μονο στην χωρα μας γινονται,πουθενα αλλου.Μια μηχανη εχουμε και προσπαθουν να μας κανουν να την βλεπουμε από πλευρας χρηματικης αξιας σαν coupe cabriolet πολυτελειας.Η μοτοσυκλετα είναι κατι παραπανω από ελβετικος σουγιας,είναι ελευθερια,πρακτικοτητα,εξυπηρετηση,ευελιξια,αποδραση,καθημερινοτητα,συναισθημα,γενναιοτητα,θαρρος,ψυχη,σεβασμος προς το περιβαλλον,αντικαταθλιπτικη,η καλυτερη γκομενα ever.θελει 2 ακομα κερασακια η τουρτα παιδια,υπευθυνοτητα και ωριμοτητα,ο αναβατης του διχως αυριο,απλως αυριο μπορει να μην υπαρχει.Live to ride and ride to live.Καλες βολτες και καλες γιορτες.

     
  • alexc...

    Οι καιροί στη χώρα μας είναι άσχημοι για μοτοσικλέτες άνω των 500cc γιατί στη χρήση και συντήρησή τους - εκτός ελάχιστων περιπτώσεων - στοιχίζουν περισσότερο από ένα μέσο αυτοκίνητο 1200cc. Θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε μικρότερα μηχανάκια τα οποία όμως δεν εισάγονται στη χώρα μας ως τώρα. Ίσως τώρα να είναι μια καλή ευκαιρία.

     
  • sdssm...

    Εγώ είμαι σε ένα μεταβατικό στάδιο, πούλησα ένα ZZR 1200 που είχα γιατί δεν μπορουσα να πληρώνω βενζίνες και πηρα ενα scooter για την πολη και μετα τα χριστουγενα προγραματιζω την αγορα ενος Tenere 660 μεταχειρισμενου για να κανω χωματινες εκδρομες που ειχα στερηθει τοσα χρονια με τα στριτ. Οπως εγρεαψε και ενας φιλος πριν λιγο, θα προσαρμοστουμε αλλα τη μοτοσικλετα δεν θα την κοψουμε!

     
  • iwbyf...

    Τα πράγματα είναι απλά. Αυτή είναι μια ευκαιρία να γεμίσει μοτοσικλέτες ο τόπος, αλλά πολλοί συμπολίτες μας προτιμούν να πληρώνουν τα διπλά και τα τριπλά για να γυρνάνε με το αμάξι τους.

     
  • fghaf...

    Την μοτοσικλέτα δεν την αφήνω ο κόσμος να χαλάσει! Είναι η ευχαρίστηση μου και στη τελική με κάνει να ξεχνάω και τα όποια προβλήματα. Βασικά εγώ προσαρμόστηκα στις καταστάσεις και πριν από 2 μήνες απέκτησα ενά Versys 650 αντί του Tiger 1050 που προγραμμάτιζα. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε νοιόθω ριγμένος. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, απλά πρέπει να λειτουργούμε πλέον με τη λογική του μέχρι εκεί που μπορούμε και μας παίρνει. Αυτό δεν το είχε ποτέ ο έλληνας, αγόραζε ακόμα και προ κρίση μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα που για να τα ξεπληρώσει δεν του φτάνανε τα λεφτά για βενζίνες μετά. Λογική και ψυχραιμία χρειάζεται παιδιά, όσο άσχημες και αν είναι οι συνθήκες, αν αγαπάς κάτι πραγματικά, θα βρεις τον τρόπο να το αποκτήσεις.

     
  • giann...

    Οκ, σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά για να λέμε την αλήθεια, για πολύ κόσμο δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Τα ίδιαλεφτά που έβγαζαν προ κρίσης τα ίδια βγάζουν και τώρα. Οπότε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ψυχολογία, λογικό άμα κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν με δυσοίωνες ειδήσεις. Τέσπα, ούτε πλούσιος, ούτε έξυπνος το παίζω, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα περνάνε δύκολα και το σέβομαι. Αλλά εγώ τη νέα μηχανή θα την χτυπήσω πάση θυσία! Kawasaki Z1000SX σου έρχομαι!!!

     
  • fstam...

    ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. ΚΑΝΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΛΜ ΠΙΑ ΕΝΩ ΟΔΗΓΩ ΠΙΟ ΣΤΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.!! ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ DL 650

     

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ