• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Yamaha XMAX: Xοπλισμένο στο ΜΑΧ

 

Το ΧΜΑΧ που θέλεις, σε όποια έκδοση θέλεις, τώρα, και με μοναδικά ΔΩΡΑ αξίας 440 ευρώ! Δες περισσότερα…

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Επιλέγεις το ΧΜΑΧ  γιατί τα θέλεις όλα Χ-ολοκλήρου! Για αυτό η ΥΑΜΑΗΑ στα δίνει όλα στο ΜΑΧ και με ΔΩΡΑ: Σετ βαλίτσας και Τσάντα κονσόλας αξίας 440 ευρώ!

Δυναμικός σχεδιασμός, άνεση, χώροι, ηλεκτρονικά βοηθήματα και σπορ συμπεριφορά, καλύπτονται από ένα πέπλο ποιότητας που δεν συναντάς συχνά. Η αιχμηρή σχεδίαση κινείται στα πλαίσια του ύφους της Yamaha και χαρακτηρίζεται από την επιθετική όψη τόσο του εμπρός όσο και του πίσω μέρους, με τις έντονες  γωνίες να πρωταγωνιστούν. Όσον αφορά την ποιότητα, η Yamaha θέτει πολύ υψηλά στάνταρτ που τα συναντάς μόνο σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν το μικρό αδερφάκι του TMAX, αφού μοιράζονται το ίδιο DNA.


 
Η θέση οδήγησης είναι όσο άνετη θα περίμενες βλέποντας την μεγαλοπρεπή σέλα, που παρέχει άπλετο χώρο τόσο στον αναβάτη όσο και στον συνεπιβάτη. Από κάτω της βρίσκεται χώρος, που είναι ικανός να φιλοξενήσει δύο full face κράνη και σε συνδυασμό με τα πρακτικά ντουλαπάκια στην ποδιά, σε κάνει να αφήσεις το αυτοκίνητο στο σπίτι, την επόμενη φορά που θα πας στο super market.  Το τιμόνι βρίσκεται στο ιδανικό ύψος για τα χέρια, και τα πόδια έχουν αρκετό χώρο και θέσεις ώστε να νιώθεις ξεκούραστος μετά από κάθε διαδρομή. Σε αυτό συμβάλλει και η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, που παρέχει επαρκή κάλυψη από τον αέρα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ο πίνακας οργάνων εντυπωσιάζει με τις λειτουργίες αλλά και την εμφάνισή του, θυμίζοντας σύγχρονο αυτοκίνητο, όπως και στο Τmax. Συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις που αλλάζουν πανεύκολα μέσω ενός διακόπτη στο δεξί μέρος του τιμονιού. Ο πίνακας οργάνων εντυπωσιάζει με τις λειτουργίες αλλά και την εμφάνισή του, θυμίζοντας σύγχρονο αυτοκίνητο. Την ευκολία στην καθημερινότητα ολοκληρώνει το σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί (smart key) που μόνο όταν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς συνειδητοποιείς ότι τελικά βολεύει και δεν είναι μόνο για εντυπωσιασμό.Επιδόσεις και οικονομία ήταν ο στόχος των τεχνικών της Yamaha και πέτυχαν διάνα. Οι υγρόψυκτοι κινητήρες των 292 κ.εκ και 395 κ.εκ. Blue Core, χάρη στις στοχευμένες τροποποιήσεις αποδίδουν 27,6 και 33 ίππους με μέγιστη ροπή 2.95 και 3,7 κιλά αντίστοιχα. Όσον αφορά τα διαστήματα αλλαγής του ιμάντα μετάδοσης, σύμφωνα με τη Yamaha έρχονται κάθε 20.000 χλμ., Το ΧΜΑΧ 300 εφοδιάζεται με σύστημα traction control, που μπορεί να απενεργοποιηθεί και συμβάλλει στην πρόσφυση του πίσω τροχού, όταν οι συνθήκες στο δρόμο είναι ολισθηρές. Αύξησε την ισχύ του Yamaha XMAX με φίλτρο DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτα. 

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας με μεγάλη διαδρομή (εφαρμογή που είχαμε δει και στο TMAX) που συνδέεται με δύο πλάκες, ενώ πίσω βλέπουμε δύο αμορτισέρ με ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω με ελαστικά Dunlop Scootsmart και το φρενάρισμα αναλαμβάνουν ένας δίσκος 267 χιλ. μπροστά και ένας 245 χιλ. πίσω που συνεργάζονται με σύστημα ABS. 
 


Ο κινητήρας παραμένει αθόρυβος σε όλες τις ταχύτητες και εσύ απολαμβάνεις τη διαδρομή με την ποιοτική αίσθηση που αποπνέει το σύνολο. Στην κίνηση της πόλης, οι διαστάσεις του δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση πρόβλημα και χάρη στο σωστό ζύγισμα και το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού, το XMAX αποδεικνύεται ιδανικός σύντροφος στην καθημερινή μετακίνηση. Οι αναρτήσεις αποσβένουν ικανοποιητικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και  το μεγάλο πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας δικαιολογεί το λόγο ύπαρξης του, όταν βρεθείς σε δρόμο με στροφές. Εκεί συνεργάζεται άψογα με το στιβαρό πλαίσιο και το XMAX είναι απόλυτα σταθερό, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες, θυμίζοντας συμπεριφορά μοτοσυκλέτας. Σε δρόμο με καλή άσφαλτο, το μόνο που θα σε περιορίζει είναι ο ήχος του σταντ, που ξύνει το οδόστρωμα. 

Με το ΥΑΜΑΗΑ ΧΜΑΧ κερδίζεις X-αρχής, ένα κορυφαίο scooter πόλης με κινητήρα Blue Core, άψογο σχεδιασμό και φινίρισμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια! Επωφελήσου τώρα!

Η προσφορά αφορά τα μοντέλα ΧΜΑΧ 300 και ΧΜΑΧ 400.