Η σέλα δεν κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά την προσφερόμενη άνεση. Για άλλη μια φορά σε MP3, πιο κερδισμένος είναι ο συνεπιβάτης, η υποστήριξη μέσης και για τους δύο κάνει θαύματα.

Πραγματική… σπηλιά ο χώρος κάτω από την σέλα, χωρά μέχρι και 2 κράνη full face μαζί με άλλα αντικείμενα, ενώ είναι και φωτιζόμενος.

Τα όργανα του MP3 αποπνέουν μια premium και «αυτοκινητική» εικόνα. Η LCD οθόνη είναι αναχρονιστική, αλλά απεικονίζει πολλές ενδείξεις. Πάνω από τον πίνακα οργάνων, υπάρχει το ντουλαπάκι.

Το «ταμπλό» του MP3 που φιλοξενεί διάφορους διακόπτες, μεταξύ αυτών τον επιλογέα της όπισθεν, στα αριστερά. Διακρίνεται και η λαβή του χειροφρένου, στο κέντρο.

Ανεση-εργονομία

Εδώ το MP3 δίνει τον καλύτερο εαυτό του, κάνοντας ξεκάθαρο ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η εξασφάλιση των άνετων μετακινήσεων. Ξεκινώντας από την σέλα, το μεγάλο της μέγεθος δεν είναι μόνο… οπτική εντύπωση, αλλά και λειτουργικό χαρακτηριστικό. Ο αναβάτης, απολαμβάνει καλή στήριξη και εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος, ο δε συνεπιβάτης βρίσκεται σε… άλλη διάσταση άνεσης, αφού έχει στην διάθεση του ένα τεράστιο κάθισμα, μεγάλο μαξιλάρι πλάτης και ιδανική τοποθέτηση των μαρσπιέ. Το χώρισμα των δύο επιπέδων της σέλας δρα και ως μαξιλάρι μέσης για τον αναβάτη, αν και είναι λιγότερο αισθητό από το αντίστοιχο του συνεπιβάτη. Το γέμισμα της σέλας είναι μέτριας σκληρότητας, ώστε να μην «υποχωρεί» σε πολύωρη οδήγηση και πράγματι, πετυχαίνει ικανοποιητικά επίπεδα άνεσης στις καθημερινές συνθήκες.

Το τιμόνι βρίσκεται σχετικά χαμηλά σε σχέση με τον κορμό του αναβάτη, ο οποίος τοποθετείται σε όρθια θέση. Για τα πόδια, επιστρατεύεται διπλό πάτωμα με ικανοποιητικό χώρο, ενώ στο δεξί του τμήμα υπάρχει το γνωστό πεντάλ φρένων των MP3. Το φαρδύ ταμπλό γεμίζει το οπτικό πεδίο του αναβάτη, καλύπτοντας τον μάλιστα και από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης. Ακριβώς κάτω από το τιμόνι, συναντάμε τα πλήκτρα ξεκλειδώματος της σέλας και απενεργοποίησης του ASR, τον διακόπτη φώτων, αλλά και τον διακόπτη ενεργοποίησης της… όπισθεν! Καλά διαβάσατε, το MP3 500 Sport Advanced είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα οπισθοπορείας, που διευκολύνει τον αναβάτη σε μανούβρες (ξε)παρκαρίσματος ή δύσκολους ελιγμούς.

Ο πίνακας οργάνων φέρει 2+2 αναλογικά όργανα (στροφόμετρο και ταχύμετρο, με ενσωματωμένους δείκτες θερμοκρασίας και καυσίμου), με μια οθόνη LCD στο κέντρο για πολλαπλές ενδείξεις και πολλές φωτεινές λυχνίες. Το τελικό αποτέλεσμα, παρά την εμφανή ηλικία της διάταξης και κυρίως της οθόνης LCD, είναι σε κάθε περίπτωση ευανάγνωστο και πλήρες σε πληροφορία, θυμίζοντας πίνακα τετράτροχου. Από πάνω του, υπάρχει μικρό ντουλαπάκι με υποδοχή ρεύματος USB, ιδανικό για την τοποθέτηση κινητού η πορτοφολιού, μιας και δεν προβλέπεται κλείδωμα. Ο κύριος χώρος αποθήκευσης είναι κάτω από την σέλα. Μην σας… ξεγελάσει το σχήμα και το βάθος του, καθώς μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2 κράνη full face (αρκεί να μην είναι και τα δύο πολύ μεγάλα), ενώ το πλάτος του επιτρέπει την αποθήκευση χαρτοφύλακα ή τσάντας laptop. Σημαντικό προσόν του για πολλούς αναβάτες που αποθηκεύουν σημαντικά αντικείμενα, το ότι είναι στεγανός κρατώντας το νερό μακριά από το laptop ή τα έγγραφα σας.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ