Test Furygan Jet All Season: Ασφάλεια και άνεση για όλες τις εποχές

Ελαφριά, άνετα, χωρίς περιορισμούς στην κίνηση, με προστατευτικά D3O και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμή, κάνουν τα γάντια Furygan Jet All Season να αποτελούν μία από τις πιο δελεαστικές επιλογές για κάθε εποχή.

Δοκιμάζουμε τα γάντια τεσσάρων εποχών Furygan Jet

Η Furygan χάρη στην εισαγωγική εταιρεία Motoway, είναι από τις ανερχόμενες εταιρείες εξοπλισμού στην ελληνική αγορά. Παρόλο που δεν είναι και τόσο γνωστή στους αναβάτες της χώρας μας, δε συμβαίνει το ίδιο και για τον ευρύτερο κόσμο της μοτοσυκλέτας, καθώς έχει μία εμπειρία στην κατασκευή ειδικού εξοπλισμού που ξεπερνάει τα 50 χρόνια. Η Γαλλική εταιρεία κάνει θραύση στην εγχώρια αγορά της Γαλλίας αλλά και στις υπόλοιπες, αφού προσφέρει καλά προϊόντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Οι καινοτομίες που διαθέτουν και η ποιότητα των υλικών κατασκευής είναι απόρροια μηνών εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, καθώς υπάρχει ολόκληρο τμήμα που εργάζεται μόνο για αυτό. Εξάλλου και το όνομά της προέρχεται από την αγγλική λέξη «Fury» που σημαίνει οργή και «Gant», ήτοι γάντια στη γαλλική γλώσσα. Εμείς λοιπόν αυτή την φορά επιλέξαμε για δοκιμή τα All Season γάντια Furygan Jet, τα οποία και παραλάβαμε από το κατάστημα Motoway.

Ποιότητα - άνεση

Τα Furygan Jet All Season όπως δηλώνουν και το όνομά τους, είναι ιδανικά να τα φορέσεις όλες τις εποχές του χρόνου, αν και οι ανοιξιάτικοι – φθινοπωρινοί μήνες είναι το “γήπεδό” τους. Η σχεδίασή τους θα λέγαμε πως είναι σχετικά κοντή καλύπτοντας την περιοχή του καρπού, ενώ είναι αρκετά μαλακά, εύκαμπτα και ελαφριά σε βάρος. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν την ευελιξία και την ελευθερία κινήσεων χωρίς περιορισμό, γεγονός που τα κάνει εξαιρετικά και για χρήση μέσα στην πόλη, πέρα από τις βόλτες εκτός αυτής. Στην κατοχή μας είχαμε το μαύρο χρώμα και το πιο διακριτικό θα λέγαμε, από τους συνολικά 5 μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς που θα βρείτε στα καταστήματα της Motoway.
Από την πρώτη στιγμή που θα φορέσεις τα γάντια Jet της Furygan, καταλαβαίνεις τη σωστή εφαρμογή που έχουν στο χέρι σου “αγκαλιάζοντάς” τα, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην περαιτέρω άνεση. Σε αυτό συνεισφέρει και το εξωτερικό υλικό κατασκευής τους που αποτελείται από ειδικό mix υφασμάτων (όπως πολυεστέρα, ελασθάν, δέρμα κλπ.), ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν την ευελιξία των κινήσεων αλλά και τη μέγιστη αντοχή στη φθορά. Βέβαια, σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της παλάμης συναντάμε Goat leather, που πέρα από την premium αίσθηση φροντίζει και για το καλύτερο grip στις χειρολαβές του τιμονιού και τις μανέτες, ακόμα και όταν αυτά είναι βρεγμένα.

Αδιαβροχοποίηση - Θερμομόνωση

Μιλώντας για βροχή, σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως τα Furygan Jet All Season  φέρουν αδιάβροχη μεμβράνη, η οποία όμως είναι και διαπνέουσα αφήνοντας το δέρμα να αναπνεύσει και θα σας κρατήσει στεγνούς για αρκετά χιλιόμετρα. Από την άλλη, για την αντιμετώπιση του κρύου διαθέτουν μία θερμική επένδυση, που θα σας καλύψει ιδανικά στις φθινοπωρινές σας βόλτες εντός και εκτός πόλης. Επιπλέον, “ασφαλίζουν” με ένα κλείσιμο velcro, αφήνοντας εκτός το κρύο και το νερό της βροχής, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν “στη θέση” τους για πολλές ώρες οδήγησης.

Πρακτικότητα - Προστασία

Περνώντας στον τομέα της ασφάλειας, τα Furygan Jet δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα γάντια του ανταγωνισμού. Τα προστατευτικά στις κεφαλές των μετακαρπίων οστών είναι της πατενταρισμένης τεχνολογίας D3O και αναλαμβάνουν να προστατεύσουν πλήρως τις αρθρώσεις σας σε περίπτωση πτώσης. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το D3O ανήκει στα μη-νευτώνεια υλικά (αυτά που δεν ακολουθούν τους κλασικούς Νόμους του Νεύτωνα) που σε κατάσταση “ηρεμίας” είναι μαλακά, εύκαμπτα και ευέλικτα, ενώ όταν δεχθούν κάποια δύναμη κρούσης τότε γίνονται σκληρά, δύσκαμπτα και απορροφούν όλη την ενέργεια. Εννοείται πως υπερπληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, όπως και οι υπόλοιπες ενισχύσεις στα “επίμαχασημεία στο εσωτερικό τις παλάμης και στις φάλαγγες των δακτύλων. Στις λεπτομέρειες που μας άρεσαν και πρέπει να επισημάνουμε, ανήκει το πολύ καλής απόκρισης ένθετο στους δείκτες των δακτύλων για τις οθόνες αφής των smartphones και λοιπών gadget.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59, 54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ρωτήστε περισσότερα