Το μήκος και εν γένει το μέγεθος της σέλας ικανοποιούν. Θα την θέλαμε λίγο πιο μαλακή, ενώ γλιστράει αρκετά στο δυνατό φρενάρισμα.

Το ταχύμετρο στο επίκεντρο του νέου πίνακα οργάνων, ο οποίος εξοπλίζεται με πολλαπλές φωτεινές ενδείξεις σε περιμετρική διάταξη.

Δύο τα θηκάκια για μικροαντικείμενα στην ποδιά. Το αριστερό φέρει και παροχή ρεύματος USB. To δεξί είναι πιο χρήσιμο για χαρτιά ή μικρότερα αντικείμενα.

Ανεση-εργονομία

Μπορεί στην αισθητική το Velos-R να επιχειρεί την υπέρβαση, δεν κάνει όμως το ίδιο στον τομέα της εργονομίας όπου η εικόνα που παρουσιάζει είναι γνώριμη. Αυτό κάθε άλλο παρά κακό είναι, αφού ένα παπί πρέπει να προσφέρει άνεση στην οδήγηση ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα και το Velos-R το πετυχαίνει. Ο αναβάτης κάθεται σε μια φυσική θέση, με τιμόνι και μαρσπιέ να βρίσκονται ακριβώς στις αποστάσεις που πρέπει για εύκολους χειρισμούς και σωστή στήριξη. Η σέλα ικανοποιεί με το πλάτος της και επιτρέπει μετακινήσεις του αναβάτη κατά μήκος της για την εύρεση της ιδανικής θέσης. Το αρκετά σκληρό αφρώδες της στηρίζει καλά τον αναβάτη αλλά θα κουράσει σε πολύωρες διαδρομές. Η άνεση για τον συνεπιβάτη είναι άκρως ικανοποιητική καθώς ο τελευταίος απολαμβάνει άπλετο χώρο στη σέλα και χειρολαβές στο πίσω μέρος, ενώ αν τα πίσω μαρσπιέ ήταν λαστιχένια και όχι μεταλλικά μικρού μεγέθους, το μοντέλο θα λάμβανε ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Εκεί που το νέο παπί κάνει την διαφορά είναι στις λεπτομέρειες πρακτικότητας. Πιο συγκεκριμένα, το Velos-R φέρει δύο θήκες στην ποδιά, για μικροαντικείμενα, η αριστερή εκ των οποίων έχει και θύρα παροχής ρεύματος USB! Ναι καλά διαβάσατε, ανέσεις επιπέδου… scooter κάνουν την εμφάνισή τους και στα παπιά σιγά-σιγά με το Velos να θέτει ένα νέο στάνταρ. Ένας μικρός γάντζος στην ποδιά χρησιμεύει για να στηρίξετε τυχόν αντικείμενα που μεταφέρετε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Κάτω από την σέλα, υπάρχει ένας χώρος για χαρτιά ή εργαλεία, όπως συνηθίζεται στα παπιά. Ο πίνακας οργάνων φέρει ένα μεγάλο αναλογικό ταχύμετρο στο κέντρο και ποικίλες, ευμεγέθεις φωτεινές ενδείξεις τριγύρω, οι οποίες περιλαμβάνουν και ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου. Για τα δεδομένα των παπιών, δεν απουσιάζουν σημαντικές ενδείξεις, πέρα από έναν μερικό χιλιομετρητή ο οποίος θα ήταν επιθυμητός, αλλά όχι και απολύτως απαραίτητος.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

  • Στέφανος

    17 Iουνίου 2019. Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και ο αρθρογράφος εργάζεται για να μας πει ότι τη φαρέτρα την ...οπλίζουμε.

      23
    • Mototriti

      Απάντηση: Όταν γεμίζεις την φαρέτρα με βέλη, την «οπλίζεις» έτσι ώστε να είναι έτοιμη για χρήση με το τόξο. Εν πάσει περιπτώσει, λέγεται «ποιητική άδεια». ;) Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια :)

        11