net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda SH150i

Yamaha Xenter 150

KYMCO Agility City 150

Piaggio Liberty 150 3V i.e.

SYM Symphony SR 150

Πέντε 150άρια scooter που αξίζουν

Mια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες, τα 150άρια scooter, συνδυάζουν καλές επιδόσεις για την πόλη, ευελιξία και οικονομία. Ρίχνουμε μια πιο κοντινή ματιά σε πέντε μοντέλα που πρέπει να δείτε και εσείς.

 
H κατηγορία των 125 κυβικών εκατοστών γεννήθηκε και ανδρώθηκε πανευρωπαϊκώς μέσα από τις ανάλογες κατηγορίες διπλωμάτων και, αναπόφευκτα, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τη νεολαία. 

Ωστόσο στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. η νομοθεσία απαγορεύει στα 125 κ.εκ. να βγουν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπως λ.χ. η Αττική Οδός. Έτσι ήρθε το ιταλικό δαιμόνιο κατά τη δεκαετία του ’90 να γεννήσει τα μοντέλα των 150 κ.εκ. Όντας στην ουσία ολόιδια με τα αδελφάκια των 125, είχαν αυτά τα ελάχιστα κυβικά παραπάνω που, παρότι δεν έκαναν τους δρόμους να στενάξουν, προσέφεραν τη νομική κάλυψη για να βγουν απροβλημάτιστα λίγο πιο έξω από τους δρόμους με όριο ταχύτητας τα 50 χ.α.ώ.

Στην ελληνική πραγματικότητα τα 150 κ.εκ. αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλή ως αστικά εργαλεία και καθόλου αδίκως. Όπως θα δείτε στη συνέχεια, στην πλειοψηφία τους καίνε ελάχιστη βενζίνη, έχουν όλο το γκάζι που χρειάζεται κάποιος για την κίνηση στο μποτιλιάρισμα και όλες εκείνες τις ανέσεις που ελκύουν στα σκούτερ ολοένα και περισσότερους πρώην οδηγούς αυτοκινήτων. 

Όπως επιτάσσει η σύγχρονη μόδα στην αγορά, στα best sellers 150άρια της ελληνικής αγοράς ξεχωρίζουν τα μοντέλα με μεγάλους τροχούς 16 ιντσών. Πάμε να τα δούμε λίγο καλύτερα.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ