Η Yamaha ανεβάζει τις sport επιδόσεις σε νέα επίπεδα με το μεγαλύτερου κυβισμού TMAX 560. Το TMAX 560 είναι ταχύτερο, ομαλότερο στην οδήγηση και πιο δυναμικό από ποτέ.

Yamaha TMAX 560

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Με περισσότερες από 276.000 πωλήσεις από το 2001 που παρουσιάστηκε, πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Yamaha, έχοντας σταθερά το δικό του μερίδιο στην αγορά, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με τις επιδόσεις και την premium αύρα. Έπειτα από 20 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης πορείας, είναι έτοιμο για την Euro 5 εποχή, έχοντας στην φαρέτρα του μεγαλύτερο και δυνατότερο κινητήρα, ανανεωμένη εργονομία αλλά και νέα εμφάνιση ώστε να είναι ακόμη πιο ελκυστικό τόσο στην βασική όσο και στην πλούσια TechMax έκδοση

Το βασικό σχήμα του TMAX είναι αειθαλές και άμεσα αναγνωρίσιμο, όμως κάθε γενιά έχει κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει. Το νέο μοντέλο συνδυάζει ιδανικά την δυναμική με την κομψότητα. Το επιθετικό μούτρο της προηγούμενη γενιάς παρέμεινε χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, αφού οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν περισσότερο στον σχεδιασμό του πίσω μέρους, όπου συναντάμε πιο κοφτερές γραμμές και ένα (αντί για δύο) Led φωτιστικό σώμα σε σχήμα Τ. Τεχνολογίας LED είναι πλέον και τα φλας, τα οποία είναι αρκετά διακριτικά χωρίς να αλλοιώνουν την εμφάνιση του μοντέλου.

Το μέγεθος της  ζελατίνας παρέχει επαρκή προστασία από τον αέρα, ενώ η σέλα εκτός από ποιοτική είναι άνετη και πλατιά, με το ύψος της να παραμένει στα 800χιλ από το έδαφος. Κάτω από την σέλα, υπάρχει αρκετός χώρος ο οποίος φωτίζεται και μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face ή δύο jet κράνη, ενώ για τα απαραίτητα μικροαντικείμενα, υπάρχει ένα ντουλαπάκι με παροχή ρεύματος στο επάνω μέρος της ποδιάς το οποίο κλειδώνει. Το σύστημα smart key σου επιτρέπει να κάνεις κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την εκκίνηση, τον ανεφοδιασμό ή το κλείδωμα του scooter, πατώντας απλώς το αντίστοιχο κουμπί. Ο πίνακας οργάνων διαμορφώνεται από δύο αναλογικούς δείκτες που δεσπόζουν σε πρώτο πλάνο, ενώ ανάμεσά τους η μονόχρωμη ψηφιακή οθόνη TFT παρέχει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις.
 
Η μεγαλύτερη αλλαγή στο νέο TMAX όπως φανερώνει και το όνομά του (560) έχει να κάνει με τον κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 47.6 ίππους σε σχέση με τους 46 του 530. Ο δικύλινδρος εν σειρά με τον χαρακτηριστικό στρόφαλο 360ο δεν απέκτησε μόνο 32 επιπλέον κυβικά, αλλά και μια σειρά αλλαγών με σκοπό να είναι ακόμη πιο απολαυστικόςκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις νέες προδιαγραφές Euro 5. Έτσι τα περισσότερα μέρη του είναι εντελώς νέα και σε αυτά περιλαμβάνονται τα έμβολα μεγαλύτερης διαμέτρου (70χιλ αντί για 68χιλ), οι μπιέλες, οι εκκεντροφόροι, οι μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής (27χιλ αντί για 26χιλ),  το νέο μπεκ 12 οπών, αλλά και ο στρόφαλος που πλέον είναι ελαφρύτερος, συμβάλλοντας ώστε το βάρος του κινητήρα να παραμείνει ίδιο με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς επεκτείνονται και στο σύστημα ψύξης. Η διαδρομή των σωληνώσεων μειώθηκε και ταυτόχρονα η ποσότητα του ψυκτικού κατά 130cc, παρότι η χωρητικότητα του ψυγείου αυξήθηκε κατά 6%.  Επιπρόσθετα ένας νέος αεραγωγός , φροντίζει να κρατά τον κινητήρα δροσερό, διευκολύνοντας το έργο του συστήματος ψύξης.
 
Στον τομέα της μετάδοσης CVT, συναντάμε αναθεωρημένες σχέσεις ώστε να μειωθούν οι στροφές του κινητήρα στο εύρος της καθημερινής χρήσης, νέο ιμάντα και αλλαγή στις στροφές που ενεργοποιείται ο συμπλέκτης. Το κλασσικό πατινάρισμα των scooter τελειώνει πλέον στις 4.500σ.αλ , 300 σ.α.λ νωρίτερα σε σχέση με το 530. Η νέα εξάτμιση με δύο καταλύτες είναι κατασκευασμένη από 20% ανθεκτικότερο υλικό, κάτι το οποίο επιτρέπει λεπτότερα τοιχώματα με αποτέλεσμα το βάρος να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτηριστικός ήχος.
 
Το εξαιρετικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών όπως και το αλουμινένιο ψαλίδι παρέχουν ακαμψία και σταθερότητα. Το setup των αναρτήσεων έχει βελτιωθεί με νέα σκληρότερα ελατήρια, τόσο στο αντεστραμμένο πιρούνι 41χιλ όσο και στο μονό αμορτισέρ το οποίο εδράζεται με μοχλικό. Το πακέτο πέδησης αποτελείται από δύο δίσκους 267 χιλ με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες στο μπροστινό μέρος, ένα δίσκο 282 χιλ με μονοπίστονη δαγκάνα στο πίσω μέρος, καθώς και σύστημα ABS. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών και εφοδιάζονται με τα ελαστικά Bridgestone Battlax SC σε διαστάσεις  120/70-15 μπροστά και 160/60-15 πίσω.

Αν είστε από αυτούς που εκτιμούν την αξία της προηγμένης τεχνολογίας, της πρωτοποριακής σχεδίασης και της εξαιρετικής ποιότητας, το νέο TMAX Tech MAX αποτελεί το απόλυτο Sport Scooter και είναι κατασκευασμένο σίγουρα για εσάς. Οι κορυφαίες προδιαγραφές του περιλαμβάνουν ηλεκτρικό ανεμοθώρακα, σύστημα Cruise Control, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή My TMAX Connect.

  
TMAX Sport Pack
Για τους πελάτες που θέλουν να ανεβάσουν το TMAX σε άλλο επίπεδο, δημιουργήθηκε το Sport Pack. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα σπορ αξεσουάρ και παρέχει ακόμα και σπορ εμφάνιση για το TMAX σας. Ο σπορ ανεμοθώρακας χαρίζει στο TMAX μια κομψή σιλουέτα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και τονίζεται ακόμα περισσότερο από το προστατευτικό πλάτης. Το προστατευτικό πλάτης δεν δίνει μόνο χαρακτηριστική εμφάνιση, αλλά προσφέρει και βελτιωμένη άνεση για τον συνεπιβάτη. Τα μαρσπιέ αλουμινίου ομορφαίνουν και παράλληλα προσφέρουν καλύτερο κράτημα στην περιοχή των ποδιών. Το Sport Pack δεν θα ήταν πλήρες χωρίς τη βάση πινακίδας κυκλοφορίας με εγκεκριμένο φως LED και το λογότυπο TMAX που αναδεικνύει το κομψό πίσω τελείωμα.
Το πακέτο περιέχει:
  • Μαρσπιέ αλουμινίου: με κομψή σχεδίαση, για να παρέχει καλύτερο κράτημα στο χώρο των ποδιών
  • Κιτ βάσης πίσω σχάρας: δημιουργεί ένα ασφαλές σημείο για τη μεταφορά αποσκευών και άλλων φορτίων
  • Κιτ υποστηρίγματος πλάτης: παρέχει άρτια υποστήριξη για την ιδανική θέση οδήγησης
  • Μαξιλαράκι πλάτης: παρέχει ακόμα καλύτερη στήριξη και άνεση
  • Βάση πινακίδας κυκλοφορίας: με σπορ αισθητική, ελαφριά και εφοδιασμένη με φώτα LED, καθώς και το λογότυπο της TMAX
 
TMAX Urban Pack
Η πρακτικότητα έχει πάντα εξέχουσα θέση στο TMAX και στόχος της Yamaha ήταν να εξοπλίσει τους πελάτες της με τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στην αστική κυκλοφορία. Το Urban Pack περιλαμβάνει τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ ώστε η διαδρομή σας να γίνει ακόμα πιο πρακτική. H 39 λίτρων βαλίτσα διαθέτει άφθονο χώρο για να μεταφέρετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει εξίσου τη διαδρομή, με ένα μαξιλαράκι πλάτης στη βαλίτσα για όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση. Η υποδοχή USB συνδυάζεται με την έξυπνη βάση τηλεφώνου, για να εξασφαλίστει όχι μόνο ένα σημείο για την τοποθέτηση της συσκευής σας, αλλά και ότι η μπαταρία της συσκευής σας δεν θα πέσει ενώ είστε στο δρόμο. Και, τέλος, για να προστατέψετε την αγαπημένη σας TMAX από μικροχτυπήματα που μπορούν να συμβούν σε περιορισμένους χώρους, το Urban Pack περιλαμβάνει προστατευτικό για τις γρατζουνιές.
Το πακέτο περιέχει:
  • Κιτ βάσης μεταφοράς: μεταφέρετε βαρύτερα φορτία με το κιτ βάσης μεταφοράς
  • Βαλίτσα 39 λίτρων: για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, με ενσωματωμένο μαξιλαράκι πλάτης συνεπιβάτη
  • Μαξιλαράκι πλάτης: περιλαμβάνεται στην βαλίτσα για περισσότερη άνεση
  • Βάση γενικής χρήσης για smartphone: προσφέρει μια ασφαλή θέση για τη στερέωση κινητών συσκευών
  • Αντάπτορας USB: φόρτιση εν κινήσει των συσκευών του αναβάτη
Yamaha TMAX 560: 12.200 ευρώ
Yamaha TMAX 560 Tech Max: 14.200 ευρώ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δείτε και τα 133 μοντέλα της Εκθεσης