Νέος κινητήρας, ριζική εμφανισιακή μεταμόρφωση και «δίαιτα» είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ολοκαίνουργιο Yamaha MT-09 του 2021.

Yamaha MT-09 & MT-09 SP

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Τo MT-09 του 2021 διαφοροποιείται δραστικά από τον προκάτοχο του αλλά και την οικογένεια MT στο σύνολο, με νέα σχεδίαση. Φανερά διαφορετικό είναι το μούτρο με τον κεντρικό LED προβολέα, ενώ και το πίσω μέρος έχει αλλάξει. Η νέα εμφάνιση δίνει ακόμα πιο έντονη την εντύπωση της συγκέντρωσης μαζών στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ το τελικό της εξάτμισης έχει «εξαφανιστεί» καθώς ενσωματώνεται στον σιγαστήρα, κάτω από τον κινητήρα.
 
Ο κινητήρας άλλαξε ριζικά στα εσωτερικά του εξαρτήματα με νέα πιστόνια, μπιέλες, εκκεντροφόρους και κάρτερ, με τον κινητήρα να χάνει 1,7 κιλά σε σχέση με τον προηγούμενο. Ωστόσο, ο κινητήρας κέρδισε τόσο σε κυβισμό -889 κυβικά από τα 847- όσο και σε ισχύ και ροπή. Οι ίπποι γίνονται πλέον 118 και η ροπή ανεβαίνει στα 9.5 kgm, με την κορύφωση της ροπής να έρχεται στις 7.000 σ.α.λ., 1.500 στροφές νωρίτερα. Ο κινητήρας φέρει ανανεωμένο σύστημα ψεκασμού με νέα θέση στα μπεκ για την επίτευξη καλύτερης ανάμιξης αέρα-καυσίμου και βελτίωση της καύσης. Η νέα εξάτμιση έχει μελετηθεί με στοχευμένη παραγωγή ήχου, ώστε να «αυξάνεται η αίσθηση επιτάχυνσης», σύμφωνα με την Yamaha. Παράλληλα, η 1η και  2η σχέση του κιβωτίου έχουν μακρύτερη κλιμάκωση, ενώ νέα είναι ο συμπλέκτης και το Quickshifter, που λειτουργεί σε 2 κατευθύνσεις.
 

Οι μεγάλες αλλαγές συνεχίζονται και στο στήσιμο: H Yamaha σχεδίασε εξαρχής ένα νέο πλαίσιο Deltabox το οποίο ξεχωρίζει άμεσα έχοντας εμφανώς μεγαλύτερες δοκούς, με λεπτότερο όμως προφίλ (17χιλ) από όλα τα χυτά πλαίσια της Yamaha, χάρη σε μια νέα πατενταρισμένη μέθοδο χύτευσης. Έτσι είναι ελαφρύτερο κατά 800γρ από το προηγούμενο, έχοντας παράλληλα μεγαλύτερη πλευρική ακαμψία κατά 50%. Η Yamaha άλλαξε επίσης τη θέση του κινητήρα στο πλαίσιο αλλά και την γεωμετρία με σκοπό να φορτίσει περισσότερο το μπροστινό μέρος, χαμηλώνοντας τον λαιμό του τιμονιού κατά 30χιλ.

Νέο είναι και το υποπλαίσιο που κατασκευάζεται από αλουμίνιο εξοικονομώντας ακόμα 1,5 κιλό, όπως και το ψαλίδι που είναι πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο κατά 250γρ, ενώ συνολικά η μοτοσυκλέτα είναι κατά 4 κιλά ελαφρύτερη με το βάρος (πλήρης υγρών) να ανέρχεται στα 189 κιλά. Το πιρούνι είναι νέο από την KYB και είναι ρυθμιζόμενο πλήρως, όπως επίσης και το αμορτισέρ,

 
Σημαντικές αλλαγές συναντάμε και στα ηλεκτρονικά, αφού το νέο MT-09 είναι η πρώτη γυμνή μοτοσυκλέτα της Yamaha που διαθέτει μονάδα IMU 6 αξόνων, όμοια με αυτή της R1 με  αισθητήρα IMU 6 αξόνων, που συνεργάζεται με το Traction Control, το Slide Control και το σύστημα ελέγχου ανύψωσης τροχού. Όλα τα ηλεκτρονικά ρυθμίζονται σε 3 επίπεδα επεμβατικότητας. Νέα είναι και η TFT οθόνη του μοντέλου, που αντικαθιστά πλήρως τα LCD όργανα του προηγούμενου και έχει μέγεθος 3,5 ιντσών.

MT-09 Sport Pack

Η MT-09 επινόησε την κατηγορία Hyper Naked. Ο ασύλληπτος συνδυασμός του πλούσιου σε ροπή κινητήρα CP3 και του δυναμικού σπορ πλαισίου, είναι σχεδιασμένος για να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Και από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, έγινε αμέσως η μοτοσυκλέτα επιλογής για κάθε αναβάτη που ξέρει τι σημαίνει πραγματική μοτοσυκλέτα. Στην βασική της συγκρότηση αποτελεί την πιο εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα της κατηγορίας της, αλλά εάν θέλετε να ανεβάσετε την επιθετική της εμφάνιση στο επόμενο επίπεδο, το Sport Pack είναι η ιδανικότερη επιλογή. Το πακέτο μαύρου φιμέ ανεμοθώρακα συμπληρώνει και κάνει ακόμα πιο άγρια την φουτουριστική όψη της MT-09, ενώ το υπερελαφρύ πλαίσιο πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας δημιουργεί ένα κομψό και δυναμικό πίσω φως. Τα πλαϊνά προστατευτικά ρεζερβουάρ σάς επιτρέπουν να γαντζώνεστε αποτελεσματικά στο ρεζερβουάρ και τα όμορφα κατασκευασμένα προστατευτικά μανέτας από αλουμίνιο προσθέτουν την τελική πινελιά σε αυτήν την ιδιαίτερα επιθυμητή Hyper Naked!

Το πακέτο περιέχει:

  • Προστατευτικό μανετών
  • Πλευρικά προστατευτικά ρεζερβουάρ
  • Ανεμοθώρακας
  • Βάση πινακίδας κυκλοφορίας


MT-09 Weekend Pack

Χάρη στη φυσική θέση οδήγησης και την εξαιρετική αυτονομία καυσίμου, η MT-09 είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα. Για να μπορείτε λοιπόν να απολαμβάνετε κάθε λεπτό του ελεύθερου χρόνου σας με τη μοτοσυκλέτα, η Yamaha δημιούργησε το Weekend Pack. Οι μαλακές πλαϊνές βαλίτσες έχουν σχεδιαστεί έξυπνα για να σας προσφέρουν χώρο αποθήκευσης 14 λίτρων στην κάθε μία, ενώ μπορείτε εύκολα να τον αυξήσετε στα 21 λίτρα αν θέλετε να μεταφέρετε περισσότερες αποσκευές. Η καλαίσθητη και άνετη σέλα προσφέρει ξεκούραστη οδήγηση στα μεγάλα ταξίδια. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας μια πρίζα USB για τη λειτουργία και φόρτιση των συσκευών σας ακόμα και όταν είστε μακριά από τον πολιτισμό.

Το πακέτο περιέχει:

  • Σπορ ανεμοθώρακας
  • Sport comfort σέλα
  • Μαλακές πλαϊνές βαλίτσες
  • Βάση τοποθέτησης μαλακών πλαϊνών βαλιτσών    
  • Πρίζα USB
Το νέο ΜΤ-09 διατίθεται σε 3 χρωματικές αποχρώσεις-Storm Fluo, Icon Blue, Tech Black και η τιμή του είναι 9.890 ευρώ.

 

Yamaha MT-09 SP

H έκδοση SP φέρει αναβαθμισμένες αναρτήσεις  και «καλούδια» σε επίπεδο ηλεκτρονικών. Φυσικά, το χρώμα της MT-09 SP είναι μοναδικό για την περίσταση και έλκει την έμπνευση του από την R1M.
 
H MT-09 SP εξοπλίζεται με πιρούνι KYB 41 χιλιοστών εμπρός, που προσφέρει πλήρη ρυθμισιμότητα, ακόμα και 2 σταδίων στην απόσβεση συμπίεσης (χαμηλή και υψηλή ταχύτητα). Το αμορτισέρ πίσω προέρχεται από την Ohlins και είναι αποκλειστικό στο μοντέλο, προσφέροντας και πάλι ρυθμίσεις προφόρτισης, απόσβεσης επαναφοράς και απόσβεσης συμπίεσης.
 
Η σέλα του MT-09 SP είναι νέα, με διπλές ραφές αντίθετων χρωμάτων και ειδικό σχήμα μελετημένο για το πεδίο χρήσης του μοντέλου. Ακόμα, η SP εξοπλίζεται με cruise control και τμήματα μοναδικά για το μοντέλο, όπως μαύρο τιμόνι και μανέτες, διάφανα δοχεία υγρών φρένων και μαύρο γρανάζι κίνησης.
 
Φυσικά η νέα Yamaha MT-09 SP 2021 βασίζεται πλήρως στην MT-09 2021 σε τεχνικό επίπεδο: Φορά τον νέο κινητήρα των 889 κ.εκ. με απόδοση 118 ίππων, ενώ δομείται σε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο τύπου δύο δοκών, με νέο ψαλίδι (για το MT-09 SP, σε φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου).

Η τιμή της νέα Yamaha MT-09 SP είναι 11.690 ευρώ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δείτε και τα 133 μοντέλα της Εκθεσης