Το πρώτο ηλεκτροκίνητο scooter της Yamaha έρχεται στην αγορά, ως ανάλογο ενός scooter 50 κυβικών βενζίνης και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης, τον Μάιο.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο scooter της Yamaha έρχεται στην αγορά, ως ανάλογο ενός scooter 50 κυβικών βενζίνης και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης, τον Μάιο.

Yamaha NEO΄s
Yamaha NEO΄s
Yamaha NEO΄s
Yamaha NEO΄s
Yamaha NEO΄s
  • Το πρώτο ηλεκτροκίνητο scooter της Yamaha έρχεται στην αγορά, ως ανάλογο ενός scooter 50 κυβικών βενζίνης και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης, τον Μάιο.
  • Yamaha NEO΄s
  • Yamaha NEO΄s
  • Yamaha NEO΄s
  • Yamaha NEO΄s
  • Yamaha NEO΄s

Yamaha NEO΄s

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Η «καρδιά» της ηλεκτροκίνητης φύσης του NEO΄s είναι φυσικά οι μπαταρίες του, οι οποίες είναι αφαιρούμενου τύπου και ζυγίζουν 8 κιλά η καθεμία. Το scooter έρχεται με μία μπαταρία στον βασικό εξοπλισμό του, η οποία έχει χωρητικότητα 1 kWh και λειτουργεί στα 50,4 Volt, ενώ σύμφωνα με την Yamaha, μπορεί να πετύχει αυτονομία 37 χιλιομέτρων περίπου με μία φόρτιση. Το NEO΄s ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει και με 2 μπαταρίες (η δεύτερη αγοράζεται προαιρετικά), ανεβάζοντας την μέγιστη αυτονομία του στα 68 περίπου χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η φόρτιση της μπαταρίας χρειάζεται περίπου 8 ώρες, ενώ η τελευταία μπορεί να φορτιστεί επάνω στο μοντέλο ή να αφαιρεθεί, για φόρτιση οπουδήποτε αλλού. Η μονάδα ελέγχου του οχήματος VCU και η μονάδα κινητήρα MCU έχουν σχεδιαστεί για την βέλτιστη αξιοποίηση της ενέργειας της μπαταρίας, αλλά και για μία πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη απόκριση γκαζιού για ακριβή έλεγχο από τον αναβάτη.

Ο τοποθετημένος στον πίσω τροχό ηλεκτροκινητήρας, μπορεί να αποδώσει μέχρι 2,8 ίππους, ενώ ο αναβάτης έχει στην διάθεση του 2 χαρτογραφήσεις απόδοσης: Την STD και την ECO. Στην τελευταία, η ισχύς του μοτέρ περιορίζεται στους 2,1 ίππους και η τελική ταχύτητα, στα 35 χιλιόμετρα την ώρα.
 
Το νέο NEO΄s προσφέρει στον αναβάτη του, την δυνατότητα σύνδεσης με smartphone με την λήψη της εφαρμογής MyRide. Οι ενδείξεις εμφανίζονται σε μια μικρού μεγέθους οθόνη LCD, ενώ το σύστημα εκκίνησης φέρει ασύρματο Smart Key. Το μοντέλο έχει ύψος σέλας στα 795 χιλιοστά, ενώ προσφέρει ευρύχωρο δάπεδο, άφθονο αφρώδες στην σέλα και προσεκτικά μελετημένη εργονομία, για την άνεση του αναβάτη. Κάτω από την σέλα, θα χωρέσει ένα jet κράνος ή μια δεύτερη μπαταρία, μαζί με μικροαντικείμενα ή μια αδιάβροχη φόρμα.
 
Ο σκελετός του νέου NEO΄s είναι νέος, ενώ το εμπρός πιρούνι προέρχεται από την KYB. Η πίσω ανάρτηση, που φιλοξενεί και τον ηλεκτροκινητήρα τροχού, αποτελείται από ένα μονόπλευρο ψαλίδι. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών και χρησιμοποιούν ελαστικά πλάτους 110 και 130 χιλιοστών, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Την πέδηση αναλαμβάνει ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα ταμπούρο πίσω.