LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Honda UC3: Το νέο ηλεκτρικό scooter των 1.100 ευρώ που ίσως γίνει το επόμενο Super Cub

(22/07/2026)
Η Honda μεταφέρει την παραγωγή στο Βιετνάμ και ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο βήμα
2 Φωτογραφίες »

Η Honda μεταφέρει την παραγωγή στο Βιετνάμ και ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο βήμα

Η Honda μεταφέρει την παραγωγή στο Βιετνάμ και ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο βήμα.
Ηλεκτρικό scooter με αυτονομία 122 χιλιομέτρων και στόχο τιμή 1.100 ευρώ.
Το Βιετνάμ γίνεται το εργαστήριο της ηλεκτρικής στρατηγικής της Honda.
Στόχος 30 ηλεκτρικά μοντέλα και 4 εκατομμύρια πωλήσεις έως το 2030.

mototriti Team

Η Honda μεταφέρει την παραγωγή στο Βιετνάμ και ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο βήμα

Η Honda σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού scooter UC3 από την Ταϊλάνδη στο εργοστάσιό της στην επαρχία Phu Tho του Βιετνάμ, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν και αρχικά μοιάζει με μια απλή μεταφορά παραγωγής, στην πραγματικότητα η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται να δοκιμάζει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θυμίζει τη στρατηγική με την οποία κατέκτησε τον κόσμο το θρυλικό Honda Super Cub.

Πατήσαμε τα 30 και γιορτάζουμε! – Σας κάνουμε δώρο ένα Honda NX500 E-Clutch
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!
 

Ηλεκτρικό scooter με αυτονομία 122 χιλιομέτρων και στόχο τιμή 1.100 ευρώ

Το Honda UC3 διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 6 kW, μπαταρία λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού (LiFePO4) και ανακοινώσιμη αυτονομία περίπου 122 χιλιομέτρων, επιδόσεις που το τοποθετούν απέναντι στα scooter των 110 κ.εκ. που κυριαρχούν στις αστικές μετακινήσεις.



Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στην τιμή. Σύμφωνα με τη Honda Vietnam, στόχος είναι τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της να κοστίζουν κάτω από 30 εκατομμύρια βιετναμέζικα ντονγκ, δηλαδή περίπου 1.100 ευρώ, ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν τις πιο προσιτές προτάσεις της αγοράς.
 

Το Βιετνάμ γίνεται το εργαστήριο της ηλεκτρικής στρατηγικής της Honda

Η επιλογή του Βιετνάμ μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αγορές δικύκλων παγκοσμίως, με εκατομμύρια καθημερινούς αναβάτες και ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, η τοπική εταιρεία VinFast ανακοίνωσε ότι παρέδωσε περισσότερα από 406.000 ηλεκτρικά δίκυκλα μέσα στο 2025, αποδεικνύοντας ότι η αγορά είναι ήδη ώριμη. Με την τοπική παραγωγή, η Honda θα μπορεί να μειώσει το κόστος κατασκευής, να προμηθεύεται περισσότερα εξαρτήματα από τοπικούς προμηθευτές και να προσαρμόζει γρηγορότερα την παραγωγή στις ανάγκες κάθε αγοράς.

Τα δώρα δεν σταματάνε εδώ συνεχίζουμε με 2 μοτοσυκλέτες της ASUS:
Ένα ASUS CROSS X 125 & ένα ASUS ADV 125
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!
 

Στόχος 30 ηλεκτρικά μοντέλα και 4 εκατομμύρια πωλήσεις έως το 2030

Η Honda έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να λανσάρει περίπου 30 ηλεκτρικά δίκυκλα παγκοσμίως και να φτάσει τις 4 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως έως το 2030. Η Ινδία και η Νοτιοανατολική Ασία αποτελούν τις πρώτες αγορές-στόχους, όπου τα οικονομικά δίκυκλα αποτελούν βασικό μέσο μετακίνησης. Παρότι παραμένουν προκλήσεις, όπως οι υποδομές φόρτισης και η επιλογή μεταξύ σταθερών ή αποσπώμενων μπαταριών, η Honda φαίνεται να ακολουθεί τη συνταγή που έκανε το Super Cub το πιο επιτυχημένο δίκυκλο όλων των εποχών: ένα απλό, αξιόπιστο και οικονομικό όχημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν οποιοσδήποτε.

Αραγε θα έρθει στην Ελλάδα και αν ναι πόσο θα κοστίζει εδώ;
 

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Παναγιώτης Σιώπης | Δημήτρη Δουγέκος | Ευάγγελος Τσερές | Ανέστης Ιντζές
KAMPRANIS
AUTOAGORA