net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με το σύστημα χωρίς κλειδί (Keyless) μόλις κλείσεις τον διακόπτη απλώς τραβάς το γλωσσάκι της τάπας και ανοίγει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν ανοίγει με τίποτα.

Ο κεντρικός διακόπτης ενεργοποιεί τον κινητήρα μόλις το κλειδί βρεθεί εντός εμβέλειας.

Το γραφείο του αναβάτη. Από εδώ ρυθμίζονται όλα. Το περιστροφικό δαχτυλίδι προορίζεται για τον έλεγχο του GPS.

Ιδιαιτέρως άνετη για δύο η σέλα. Και θερμαινόμενη, προαιρετικά φυσικά.

Η ρύθμιση της ζελατίνας γίνεται χωρίς εργαλεία, με το χέρι.

'Ανεση-Εργονομία

Η βάση του RS είναι το γυμνό R, μα αυτό που αλλάζει και κάνει τη διαφορά είναι η θέση οδήγησης. Αντί για το τιμόνι του R, εδώ έχουμε ένα σετ αλουμινένια κλιπόν, αρκετά ψηλά και στενά ώστε να συνδυάζουν τη σπορ λογική χωρίς να κόβουν τα χέρια μετά από κάποια ώρα οδήγησης σε αστικό περιβάλλον.

Στη σέλα του αντιλαμβάνεσαι εξαρχής πως το ταξίδι δεν είναι συμβιβασμός, μα γνήσια απόλαυση. Άνετη και ευρύχωρη, συνδυάζεται με μαρσπιέ που αφήνουν χώρο στα πόδια να αναπνεύσουν – ούτε πολύ ψηλά, ούτε πολύ πίσω. Μια σωστή Sport Touring θέση. Ανάλογα άνετα είναι τα πράγματα και για τον συνεπιβάτη, με πλατιά σέλα, και άνετες γωνίες για τα πόδια.

Η ζελατίνα του RS ρυθμίζεται σε δύο θέσεις με το χέρι. Δεν θέλει εργαλεία, ούτε πεταλούδες να ξεσφίγγεις, απλά την τραβάς προς τα πάνω και με ένα έλασμα κλειδώνει εκεί που τη θες. Οι επιλογές είναι μόνο δύο, πάνω και κάτω, ενδιάμεσα δεν κάθεται. Στην πάνω θέση κάλυπτε καλά τα 1,82 μέτρα μου και ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες χρειάστηκα ελάχιστο σκύψιμο για να βγάλω την κορυφή του κράνους από τη ροή του αέρα. Το ίδιο δε συμβαίνει με τους ώμους, οι οποίοι εν πολλοίς είναι έξω από την περιοχή προστασίας της ζελατίνας.

Ένα ωραίο έξτρα στη μοτοσικλέτα που δοκιμάσαμε ήταν το σύστημα Keyless, χωρίς κλειδί. Ουσιαστικά το κλειδί μένει στην τσέπη και μόλις μπει στην εμβέλεια της μοτοσικλέτας απλά πατάς ένα διακόπτη που ενεργοποιεί τα πάντα. Αντίστοιχα, απομακρυνόμενος από τη μοτοσικλέτα, αυτή κλειδώνει μόνη της – και τον λαιμό!

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ