Η άνεση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του RT. Η θερμαινόμενη σέλα δύο επιπέδων, προσφέρει ξεκούραση και θαλπωρή σε οδηγό και συνεπιβάτη, σε σημείο που η μόνη απαραίτητη στάση είναι αυτή του ανεφοδιασμού.

Aψογη εργονομία με τον αναβάτη να έχει όλα την αφρόκρεμα των ηλεκτρικών ευκολιών στα χέρια του. Μειονέκτημα η δύσκολη απενεργοποίηση του traction.

Aψογη εργονομία με τον αναβάτη να έχει όλα την αφρόκρεμα των ηλεκτρικών ευκολιών στα χέρια του. Μειονέκτημα η δύσκολη απενεργοποίηση του traction.

Αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο συνδυάζονται με μια ψηφιακή οθόνη 5,7 ιντσών που απεικονίζει κυριολεκτικά τα πάντα. Όταν χρειαστεί να χαλαρώσεις, τα ηχεία θα παίξουν δυνατά την αγαπημένη σου μουσική.

Από εδώ γίνεται ο έλεγχος του συστήματος αναπαραγωγής μουσικής. Εύκολη η χρήση τους ακόμα και με γάντια, εξίσου εύκολη η πρόσβαση στο αριστερό μέρος του φέρινγκ όπου βρίσκονται.

Ντουλαπάκι με παροχή ρεύματος, στο δεξί μέρος του κόκπιτ.

Aνεση – Εργονομία

Όποιος βρεθεί στη σέλα του RT, θα απολαύσει όσα θα περίμενε να συναντήσει σε ένα τουριστικό μοντέλο, αλλά και ακόμα περισσότερα. Το χαμηλό ύψος της σέλας στα 805 χιλιοστά, δίνει εύκολη πρόσβαση στο έδαφος, και διευκολύνει τον έλεγχο του RT, παρά το αυξημένο βάρος. Το μαλακό υλικό της φροντίζει ώστε ο αναβάτης να μην αισθανθεί κουρασμένος και πιασμένος ακόμα και αν διανύσει συνεχόμενα, τριψήφια νούμερα χιλιομετρικής απόστασης. Κανένα πρόβλημα αν έχεις παρέα, καθώς ο συνεπιβάτης θα αισθανθεί εξίσου φρέσκος και θα ακολουθήσει ευχάριστα κάθε διαδρομή. Η εργονομία είναι υπεράνω κριτικής. Η  BMW άδειασε όλα τα ράφια εξοπλισμού που είχε στη διάθεση της, και τα έβαλε πάνω στο RT, με σκοπό να κατασκευάσει μια μοτοσικλέτα που παρέχει όλες τις ανέσεις. Έχουμε και λέμε.. Θερμαινόμενες χειρολαβές και θερμαινόμενη σέλα για οδηγό αλλά και συνεπιβάτη, θα κρατήσουν ζεστά τα αντίστοιχα μέρη του σώματος, όταν η εξωτερική θερμοκρασία μειωθεί. Από ένα κουμπί στα αριστερά του τιμονιού, ρυθμίζεται ηλεκτρικά η ζελατίνα σε όποια θέση επιθυμεί ο οδηγός, με μεγάλο εύρος ρύθμισης από το κάτω σημείο έως το ανώτερο, που καλύπτει τα πάντα. Ασύρματη εκκίνηση κινητήρα και αυτόματο άνοιγμα της τάπας ρεζερβουάρ, χάρη στο keyless ride σύστημα. Απαραίτητο σε τέτοια ευμεγέθη μοντέλα είναι και το Hill Start, που δίνει τη δυνατότητα για εύκολες εκκινήσεις σε ανηφόρες, χωρίς τον κίνδυνο να τσουλήσει η μοτοσυκλέτα προς τα πίσω, ενώ σε απότομες κατηφόρες λειτουργεί σαν χειρόφρενο. Αρκετά χρήσιμο σε μια μοτοσικλέτα σαν και αυτή που ταξιδεύει συχνά,  το cruise control που ξεκουράζει τον δεξί καρπό του αναβάτη κρατώντας σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. 

Στα της αποθήκευσης, οι πλαϊνές βαλίτσες, στο χρώμα της μοτοσικλέτας, έχουν αρκετό χώρο για να τοποθετήσεις ρούχα, παπούτσια, κράνη και ότι άλλο είναι απαραίτητο για ένα ταξίδι,  μαζί με τα καλλυντικά της καλής σου για να γλιτώσεις την γκρίνια. Μαζί με τα δύο ντουλαπάκια που βρίσκονται εκατέρωθεν του τιμονιού και μπορούν να αποθηκεύσουν μικροπράγματα, ψιλά για τα διόδια και ότι άλλο θέλει ο αναβάτης να έχει σε άμεση πρόσβαση, ανεβάζουν την πρακτικότητα στα ύψη. Για περισσότερη ασφάλεια, κλειδώνουν ηλεκτρομαγνητικά μέσω κουμπιού ή κάθε φορά που απενεργοποιείς τη μοτοσικλέτα και απομακρύνεσαι εκτός εμβέλειας του keyless. Στο δεξί μέρος του φέρινγκ υπάρχει μια πρίζα 12V, κατάλληλη για την φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ στο δεξί ντουλαπάκι υπάρχει διαθέσιμη θύρα USB. Ο πίνακας οργάνων ακολουθεί την αυτοκινητιστική λογική, με αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο. Ανάμεσα τους βρίσκεται μια TFT 5,7 ιντσών οθόνη, που πληροφορεί με ακρίβεια τον οδηγό για την κατάσταση της μοτοσικλέτας ανά πάσα στιγμή, μέσω πολλών και χρήσιμων ενδείξεων. Χωρίς να υπολείπεται σε κάποιο σημείο, θα ήταν καλοδεχούμενη μια έγχρωμη οθόνη όπως αυτή που φορούν τα GS, προσαρμοσμένη στη φιλοσοφία του RT. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την επιλογή του Radio mp3 player. Ένα πλήρες ηχοσύστημα με λειτουργία ραδιοφώνου, αναπαράγει τα αγαπημένα σου τραγούδια μέσω MP3 player, iPod ή USB stick. Τα δύο ηχεία, εκατέρωθεν του πίνακα οργάνων, έχουν ισχύ 15W και βγάζουν καθαρό ήχο ακόμα και αν κινείσαι με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων. Η ρύθμιση και η πλοήγηση στο μενού λειτουργιών του, γίνεται από 4 κουμπιά στα αριστερό μέρος του φέρινγκ και μέσω του multicontroller στο τιμόνι. Πραγματικά τι άλλο να ζητήσει κανείς;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ