net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Kawasaki Z300 ABS

Απολύτως φιλικά σε συμπεριφορά τα φρένα με το ABS να λειτουργεί πολύ καλά κάτω από όλες τις συνθήκες.

Ο δυνατός δικύλινδρος κινητήρας προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο τον αναβάτη για τα μεγαλύτερα 4κύλινδρα Ζ. Σούπερ ελαστικός και οικονομικός.

Kawasaki Z300 ABS

Εντυπωσιακό, ποιοτικό και χρηστικό το Z300 είναι μια πραγματική μοτοσικλέτα σε πακέτο πόλης που μπορεί να τα κάνει όλα και την ίδια στιγμή να ξεχωρίζει, άσχετα από το τι έχει δίπλα του στο φανάρι.

Τιμή (ευρώ): 5.490 (4.990 χωρίς ABS)

Χρώματα: Πράσινο ματ/Μαύρο, Γκρι ματ/μαύρο ματ

+Σχεδίαση, ποιότητα, χρηστικότητα

-Ελαστικά

Σχεδίαση-Ποιότητα
Το πρώτο πράγμα που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η σχεδίαση του Z300. Η σχεδίαση ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές του 4κύλινδρου Ζ800 και παρουσιάζεται το ίδιο εξωστρεφής και επιθετική συγκεντρώνοντας τα βλέμματα σε κάθε πέρασμα. 
Η προσοχή στην ποιότητα κατασκευής του Z300 είναι κάτι παραπάνω από εμφανής χωρίς να χρειάζεται κάποιος να πλησιάσει κοντά στη μοτοσικλέτα για να το διαπιστώσει. 
Η άριστη ματ μεταλλική βαφή (!) σε μάσκα, ντεπόζιτο, ουρά και καρίνα συνδυάζεται με μαύρη μεταλλική βαφή, στα υπόλοιπα πλαστικά του Z300, με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται αξιοπρόσεκτο.

Κινητήρας
Ο εν σειρά δικύλινδρος της Kawasaki φέρει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο, διπλές πεταλούδες στον ηλεκτρονικό ψεκασμό του και παρουσιάζεται ως ιδανική πρόταση για καθημερινή χρήση. Την πολιτισμένη λειτουργία αλλά και την σχεδόν απόλυτα γραμμική απόδοση του (μια έξτρα ώθηση γίνεται αισθητή μετά τις 7.000 σ.α.λ.)  θα την εκτιμήσουν τόσο οι νέοι όσο και οι παλιότεροι αναβάτες, ενώ οι πρώτοι θα βρουν στο μοτέρ των 296 κ.εκ. το τέλειο σχολείο για την εισαγωγή στους πολύστροφους κινητήρες. Στα δυνατά σημεία του Z300 συγκαταλέγεται το μαλακό και ακριβέστατο στις αλλαγές κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και η πουπουλένια μανέτα-λειτουργεί με υποβοήθηση-του συμπλέκτη ο οποίος έχει χαρακτηριστικά μονόδρομης λειτουργίας.

Οδηγώντας
Πάνω στο «μικρό» Z300 το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του αναβάτη είναι ότι οδηγεί μια μικρή μοτοσικλέτα. Το μεγάλο ρεζερβουάρ των 17 λίτρων γίνεται αισθητό ανάμεσα στα πόδια, τα πλαϊνά πλαστικά γεμίζουν όμορφα το οπτικό του πεδίο, όταν κοιτάζει κάτω και το λευκό στροφόμετρο, που κοκκινίζει στις 13.000 σ.α.λ., εντείνει την αίσθηση ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύκύλινδρη μοτοσικλέτα πολλών κυβικών εκατοστών. Αυτό βέβαια μέχρι να προσπαθήσετε να αλλάξετε κατεύθυνση, κάτι που το Ζ300 το κάνει με ιδιαίτερη προθυμία σχεδόν ακαριαία. Το Ζ300 τα καταφέρνει φυσικά εξαιρετικά και στον αυτοκινητόδρομο, όπου διατηρεί με ευκολία ταχύτητες της τάξης των 140 χλμ./ώρα χωρίς να κουράζει τον αναβάτη του. Σε συνδυασμό με την χαμηλή μέση κατανάλωση θα σας βγάλει εύκολα και γρήγορα και εκτός των ορίων της πόλης αφού δεν θα σταματήσετε για ανεφοδιασμό προτού περάσουν τουλάχιστον 250 χλμ. Και στον επαρχιακό θα περάσετε ευχάριστες στιγμές στη σέλα του Z300. Η μοτοσικλέτα ανταποκρίνεται πρόθυμα στις εντολές του αναβάτη, οι αναρτήσεις, αν και ελαφρώς ξερές σε λειτουργία, τα καταφέρνουν καλά υπό πίεση και η μοτοσικλέτα της Kawasaki δεν προβληματίζεται ούτε σε αυτό το πεδίο.

Περισσότερα στο τεύχος 08

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας

4T, 2K, Υ/Ψ,8β

Κυβισμός (κ.εκ.)

296

Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ.)

62x49

Συμπίεση (:1)

10,6

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)

39/11.000

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

28/10.000

Τροφοδοσία

Ψεκασμός

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)

17

Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.)

4,9

Βάρος (κιλά, πλήρες)

170 (ABS)

Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)

181

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

 

Τύπος

Ατσάλινο τύπου διαμάντι

Αναρτήσεις Ε

Τηλεσκοπικό πιρούνι, 37 χλστ.

Διαδρομή (χλστ.)

120

Αναρτήσεις Π

Αμορτισέρ, ΠΕ

Διαδρομή (χλστ.)

132

Φρένα Ε (χλστ.)

Δ, 290 χλστ., διπίστονη δαγκάνα, ΑBS

Φρένα Π (χλστ.)

Δ, 220 χλστ., διπίστονη δαγκάνα ΑBS

Τροχοί-ελαστικά

 

Ελαστικό Ε

110/70-17

Ελαστικό Π

140/70-17

Διαστάσεις

 

Μήκος (χλστ.)

2.015

Πλάτος (χλστ.)

750

Μεταξόνιο (χλστ.)

1.405

Ύψος σέλας (χλστ.)

785



 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ