• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Aprilia RSV4 2020

Aprilia RSV4 2020: Πιο προηγμένη από ποτέ

 

Μια από τις καλύτερες και πιο ποθητές supersport μοτοσυκλέτες της δεκαετίας, η Aprilia RSV4 αποκτά ακόμα καλύτερο εξοπλισμό και γίνεται καλύτερη από ποτέ. Δείτε περισσότερα.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Τιμή
Aprilia RSV4 RR: 18.670 ευρώ
Aprilia RSV4 1100 Factory: 24.750 ευρώ
 
Η Aprilia RSV4 είναι πάντα σημείο αναφοράς για την αγωνιστικότητα και τις επιδόσεις. Είναι το καλύτερο παράδειγμα του τί μπορεί να επιτευχθεί αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία ενός νικηφόρου αγωνιστικού τμήματος, όπως αυτό της Aprilia, το οποίο στη σύντομη ιστορία του έχει κατακτήσει 54 παγκόσμιους τίτλους, επτά εκ των οποίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK. Δεξιότητες που γεννιούνται στις πίστες και μεταφέρονται στα μοντέλα παραγωγής, για να νιώσει κάθε αναβάτης τη συναρπαστική αίσθηση των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Aprilia Racing.
Ασύγκριτη σε σχεδιασμό και εφαρμοσμένη τεχνολογία, η RSV4 διαθέτει έναν κινητήρα 65 μοιρών V4 που πρώτη φορά τοποθετήθηκε σε εργοστασιακή supersport μοτοσυκλέτα παραγωγής. Διαθέτει, επίσης, ένα πλαίσιο απόγονο μιας δυναστείας που έχει κατακτήσει 18 τίτλους και 143 αγώνες GrandPrixστην κατηγορία 250 GP, ενώ είναι εφοδιασμένη με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διαχείριση του κινητήρα και τη δυναμική απόδοση της μοτοσυκλέτας. Προηγμένη τεχνολογία από την Aprilia, τον πρώτο κατασκευαστή μοτοσυκλετών που υιοθέτησε το πολλαπλών χαρτών σύστημα διαχείρισης γκαζιούRide-By-Wire στον βασικό εξοπλισμό, αλλά κυρίως το πρώτο εργοστάσιο που έχει πατεντάρει το σύστημα δυναμικού ελέγχου APRC (dynamic control system), με τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά αυτό-βαθμονόμησης και ελέγχου σούζας, με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και τις κορυφαίες επιδόσεις. Η Aprilia RSV4 1100 Factory προσθέτει σε αυτό τον αποκλειστικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Öhlins, ικανές να βελτιώσουν αφενός την αίσθηση και την απόδοση των πιο έμπειρων αναβατών στην πίστα και αφετέρου την άνεση και την χρηστικότητα κατά την οδήγηση στον δρόμο.


 
Aprilia RSV4 1100 Factory
 
Το project RSV4 πάντα είχεέναν βασικό στόχο: να είναι η απολύτως καλύτερη, και ταχύτερη superbike, αυτή που θα βρίσκεται πιοκοντάστις αγωνιστικέςμοτοσυκλέτεςτης Aprilia, σεό,τι αφοράτις επιδόσεις και την αποδοτικότητα. Μια premium μοτοσυκλέτα στηνκορυφήτης κατηγορίας της, που απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς πελάτες πουθέλουν να συνδυάσουνκορυφαίες επιδόσειςμε προηγμένητεχνολογία. Και τα δύο χαρακτηριστικά παρέχονται απλόχερα και οφείλονται ενμέρειστηχρήσηκορυφαίων υλικών, όπως είναι το αλουμίνιο, τοτιτάνιο και το ανθρακόνημα.
Η Aprilia RSV4 1100 Factory παρέχει εκπληκτικές επιδόσεις που συνδυάζονται με πλαίσιο και αναρτήσεις αγωνιστικών προδιαγραφών και με ένα κορυφαίο πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων, στο οποίο προστίθενται οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις.
 
Εστιασμένο στην αποκλειστικότητα αυτού του μοντέλου, το Κέντρο Στυλ της Aprilia εργάστηκε σκληρά για να κάνει την RSV4 1100 Factory μοναδική και ασυναγώνιστη ακόμη και στα χρώματα, δίνοντας μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.  Οι χρωματικοί συνδυασμοί τονίζουν την αποκλειστικότητα των προηγμένων υλικών όπως είναι το ανθρακόνημα στο μπροστινό φτερό, τα πλαϊνά καπάκια, το προστατευτικό του τελικού της εξάτμισης, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και το νέο εμπρόσθιο κάλυμμα του ρεζερβουάρ. Παρέχουν αρμονική αντίθεση με το φινίρισμα τιτανίου του ομολογκαρισμένου τελικού της Akrapovic και τους αλουμινένιους τροχούς ίδιου χρώματος. Για τα γραφικά επιλέχτηκε ένα ελκυστικό κατάμαυρο ματ στυλ, το οποίο δίνει έμφαση στην πανέμορφη εμφάνιση του πλαισίου δύο δοκών και του ψαλιδιού, και τα δύο από αλουμίνιο. Με δεδομένες τις εκπληκτικές επιδόσεις της RSV4 1100 Factory, η Aprilia παρουσιάζει για πρώτη φορά αεροδυναμικά βοηθήματα στο φέρινγκ μιας μοτοσυκλέτας παραγωγής, χάρη στην εξέλιξη που έγινε από την ApriliaRacing στο πρωτότυπο RS-GP, από όπου προέρχονται. Το σχήμα τους σχεδιάστηκε σε αεροδυναμική σήραγγα και η κλίση που επιλέχθηκε, εκμεταλλεύεται το υψηλότερο κάθετο φορτίο του αέρα που περνά από τους αγωγούς και επιτρέπει στα βοηθήματα να αυξάνουν τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Συμβάλλουν στη μείωση της τάσης για ανύψωση του μπροστινού τροχού κατά την έξοδο από στροφή και ταυτόχρονα αυξάνουν τη σταθερότητα σε συνθήκες δυνατού φρεναρίσματος.
 
Πλαίσιο: καλύτερη αίσθηση και αποτελεσματικότητα στην πίστα χάρη στις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις
 
Η Aprilia είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις μέχρι το χρονόμετρο να πιστοποιήσει βελτίωση των χρόνων μέσα στην πίστα. Αυτή η στιγμή έφτασε. Μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με τους τεχνικούς της Öhlins και χάρη στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την Tuono V4 1100 Factory που ήδη τις χρησιμοποιεί, τοποθετούνται οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις και στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς RSV4, στην RSV4 1100 Factory.Πρόκειται για τις Smart EC 2.0 τηςÖhlins, που αναπτύχθηκαν για την RSV4 χάρη στις εντατικές και μακρόχρονες εργασίες ανάπτυξης των Σουηδών μαζί με τους τεχνικούς του Noale στις πιο απαιτητικές πίστες όπως η Imola και το Mugello (αλλά και στον δρόμο). Το χρονόμετρο, που είναι πάντα ο τελικός κριτής όλων των εξελίξεων του εκπληκτικού πρότζεκτ RSV4, επικύρωσε την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου, δηλαδή τη βελτίωση της αίσθησης στην οδήγηση και της απόδοσης, που μετρήθηκε σε μισό δευτερόλεπτο στον ταχύτερο γύρο της προηγούμενης έκδοσης RSV4 1100 Factory, η οποία ήταν εξοπλισμένη με τις ίδιες αναρτήσεις Öhlins, αλλά με μηχανική λειτουργία.

Στην πραγματικότητα οι αναρτήσεις Öhlins της προηγούμενης γενιάς Aprilia RSV4 1100 Factoryκαι οι ημι-ενεργητικές είναι κατά πολύ διαφορετικές ακόμα και στο εσωτερικό τους, όπου αναθεωρήθηκε εξολοκλήρου η υδραυλική που επιτρέπει τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος και την επίτευξη των στόχων που είχαν προκαθοριστεί από την Aprilia.
Η κεντρική μονάδα που ελέγχει τις αναρτήσειςÖhlins Smart EC 2.0 έχει πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας και επομένως είναι σε θέση να αναγνωρίσει όλες τις φάσεις οδήγησης, προσαρμόζοντας αναλόγως την υδραυλική ρύθμιση του πιρουνιού, του αμορτισέρ και του αμορτισέρ τιμονιού, χάρη στην ανάπτυξη ενός αλγορίθμου, αποτέλεσμα της συνεργασίας Öhlins και Aprilia.Κατά συνέπεια, αυτές οι αναρτήσεις υποστηρίζουν καλύτερα τον αναβάτη σε κάθε φάση οδήγησης στην πίστα, εξασφαλίζοντας επίσης καλύτερη αίσθηση στον εμπρός τροχό, χαρακτηριστικό που ήταν ήδη πολύ αναπτυγμένο σε όλα τα προηγούμενα μοντέλα RSV4. Επιπλέον, η αυξημένη ικανότητα ανίχνευσης ανωμαλιών της ασφάλτου είναι ζωτικής σημασίας για την ευχρηστία και την ευχαρίστηση της οδήγησης στον δρόμο.
Η ειδική τεχνολογία του συστήματος ημι-ενεργητικών αναρτήσεων Smart EC 2.0 επιτρέπει εύκολες και προσαρμόσιμες από τον ίδιο τον αναβάτη ρυθμίσεις του πιρουνιού και του αμορτισέρ, με δύο δυνατότητες επέμβασης: το ημι-ενεργητικό (semi-active) και το χειροκίνητο (manual) mode. Η επιλογή και των δύο mode γίνεται εύκολα μέσω κουμπιών που βρίσκονται στο τιμόνι.
Υπάρχουν 3 χαρτογραφήσεις, που ρυθμίζουν με διαφορετικό τρόπο τις αναρτήσεις και προσαρμόζουν την ημι-ενεργητική συνεισφορά: A1, A2 και A3. Η πρώτη, που αναπτύχθηκε για τη χρήση slickελαστικών, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για πίστες με πολύ στρωτές επιφάνειες, η δεύτερη για χρήση μικτών ελαστικών και πιο ανώμαλη επιφάνεια· η τρίτη, για χρήση στον δρόμο, χαρακτηρίζεται από πιο χαλαρή υδραυλική ρύθμιση για καλύτερη απορρόφηση των ατελειών του οδικού δικτύου. Στο χειροκίνητο mode, οι 3 χαρτογραφήσεις (Μ1, Μ2 και Μ3) παρέχουν πολλούς προκαθορισμένους τύπους διαμόρφωσης χωρίς ημι-ενεργή υποβοήθηση, με τον τρόπο δηλαδή που λειτουργούν τα συμβατικά μηχανικά συστήματα αναρτήσεων. Τόσο στο ημι-ενεργητικό όσο και στο χειροκίνητο mode, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει και να διαμορφώσει την ανάρτηση μέσω των τριών χαρτών  που αναφέρθηκαν παραπάνω, ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις και τον τρόπο που οδηγεί, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους έμπειρούς και πιο απαιτητικούς αναβάτες. Το αμορτισέρ τιμονιού της Öhlins ελέγχεται επίσης ηλεκτρονικά από το σύστημα Smart EC 2.0 και είναι πλήρως προσαρμόσιμο, ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα με τις ρυθμίσεις του πιρουνιού και του αμορτισέρ. Η λειτουργία OBTi (Objective Based Tuning Interface) εμφανίζεται στην έγχρωμη οθόνη TFT 4.3 ιντσών της Aprilia RSV4 1100 Factory και παρέχει ευκολονόητες ρυθμίσεις. Η λογική λειτουργίας του νέου OBTi βασίζεται στους στόχους που θέλει να πετύχει ο αναβάτης σε κάθε φάση της οδήγησης: για παράδειγμα μεγαλύτερη υποστήριξη στην πέδηση αν θέλει πιο ελεγχόμενο βύθισμα του πιρουνιού NIX ή μεγαλύτερη υποστήριξη στην επιτάχυνση αν θέλει μεγαλύτερη στήριξη από το αμορτισέρ TTX στο άνοιγμα του γκαζιού. Παραμένει επίσης η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου του αμορτισέρ και του πιρουνιού.
 
Η Aprilia είναι γνωστή ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές πλαισίων στον κόσμο και η RSV4 εκφράζει την τεχνολογική υπεροχή που έχει αποκτήσει η Aprilia από τη συμμετοχή της στα κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που παραμένει αποκλειστικό στις RSV4 RR και Factory (ενώ χαρακτήριζε και όλες τα προηγούμενες εκδόσεις) είναι η εντυπωσιακή γκάμα των πιθανών ρυθμίσεων που μπορεί να διαχειριστεί το στάνταρ πλαίσιο. Στην πραγματικότητα, η μοτοσυκλέτα της Aprilia είναι η μοναδική superbike που επιτρέπει στον αναβάτη τη ρύθμιση της θέσης του κινητήρα στο πλαίσιο, της γωνίας του τιμονιού, του άξονα του ψαλιδιού και του ύψους της πίσω ανάρτησης, επιπλέον βέβαια των πλήρως ρυθμιζόμενων αναρτήσεων. Ακριβώς όπως μια αυθεντική αγωνιστική μοτοσυκλέτα.
Παραμένει αμετάβλητο το κορυφαίο σύστημα πέδησης με ένα ζευγάρι δαγκάνες Brembo Stylema®, ελαφριές και αποδοτικές, εφοδιασμένες με τακάκια με συντελεστή τριβής υψηλής απόδοσης. Οι δαγκάνες μπορούν να συνδυαστούν με ένα ζεύγος αεραγωγών από ανθρακόνημα (παρόμοιους με αυτούς που έχει προσαρμόσει η ApriliaRacing στην RS-GP), οι οποίοι επιτρέπουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας και εξασφαλίζουν το ίδιο εξαιρετικό φρενάρισμα ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Το συνολικό βάρος της RSV4 1100 Factory με γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου είναι 199 κιλά, χάρη και στο τελικό εξάτμισης από τιτάνιο και την πολύ ελαφριά μπαταρία λιθίου.
 
 
Κορυφαίες επιδόσεις από τον κινητήρα Aprilia 1100 V4
 
Οι επιδόσεις που επιτυγχάνει η ApriliaRSV4 1100 Factory, αγγίζουν τη μέγιστη προσδοκία ενός αναβάτη από μία σπορ μοτοσυκλέτα, ενώ συνδυάζονται με τον μοναδικό χαρακτήρα και τον ασύγκριτο ήχο του κινητήρα V4 από το Νοάλε. Δεν υπάρχει άλλος κινητήρας αυτού του τύπου που να διαθέτει επιτυχημένη ιστορία 10 χρόνων. Είναι μια πλατφόρμα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πιο απαιτητικών αναβατών στην σπορ οδήγηση και αποτελεί ταυτόχρονα μια εξαιρετική βάση για τη δημιουργία ενός πλήρως αγωνιστικού κινητήρα.
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα παραγωγής με τον υψηλών επιδόσεων και στενού προφίλ κινητήρα V4, τον πιο επαναστατικό και πανίσχυρο κινητήρα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aprilia. . Είναι ένας ασυναγώνιστος  κινητήρας λόγω της πληθώρας ηλεκτρονικών συστημάτων,  των εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και του χαμηλού βάρους, στο οποίο συμβάλλουν τα εξωτερικά τμήματα και τα καπάκια του κάρτερ και των κεφαλών από μαγνήσιο.  Η στενή αρχιτεκτονική  V έκανε δυνατή τη δημιουργία ενός κινητήρα με εξαιρετικά μικρό μήκος που συμβάλλει στη συγκέντρωση των βαρών στο κέντρο και στην κατασκευή ενός πολύ υψηλών προδιαγραφών πλαισίου. Το σύστημα χρονισμού χρησιμοποιεί μια πολύ ιδιαίτερη κινηματική. Η καδένα χρονισμού κινητοποιεί μόνο τον εκκεντροφόρο εισαγωγής, ο οποίος με τη σειρά του, κινεί τον εκκεντροφόρο εξαγωγής μέσω ενός γραναζιού. Αυτή η ιδιαιτερότητα επέτρεψε την τοποθέτηση κεφαλών εξαιρετικά μικρών διαστάσεων προς όφελος της σχεδίασης του πλαισίου, που για την RSV4, είναι ίδιων μικρών διαστάσεων με μια μοτοσυκλέτα GrandPrix. Ο στροφαλοθάλαμος είναι μονοκόμματος με ενσωματωμένα χιτώνια κυλίνδρων από αλουμίνιο και εξασφαλίζει μέγιστη ανθεκτικότητα και κορυφαία απόδοση. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί αντικραδασμικό άξονα για τη μείωση των κραδασμών.
Ο κυβισμός του κινητήρα της RSV4 1100 Factory επετεύχθη μέσω εμβόλων με διάμετρο 81 χιλιοστών, με διαδρομή 5233 χιλιοστών. Η σχέση συμπίεσης είναι 13.6:1.
Το σύστημα λίπανσης με υγρό κάρτερ χρησιμοποιεί μία αντλία λαδιού ικανή να διατηρεί υπό έλεγχο τη θερμοκρασία των εμβόλων, χάρη στη χρήση διπλού ψεκαστήρα λαδιού. Συγκριτικά με τον κινητήρα 1000 κ.εκ. της Aprilia RSV4 RR, το σύστημα χρονισμού παρέχει βελτιωμένο χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής, ενώ η μετάδοση έχει μακρύτερη σχέση για την 5η και την 6η σχέση. Το σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού χρησιμοποιεί μηχανισμό υποστήριξης της πεταλούδας γκαζιού με πιο αεροδυναμικό προφίλ, για βελτίωση της ρευστοδυναμικής διαπερατότητας. Η μονάδα διαχείρισης 7SM της MagnetiMarelli διαθέτει ειδική χαρτογράφηση με περιοριστή στροφών στις 13.600 σ.α.λ. Παρέχει μέγιστη ισχύ 217 CV στις 13,200 σ.α.λ., τιμή αναφοράς στην κατηγορία. Και η μέγιστη ροπή όμως επωφελείται από αυτές τις αλλαγές, ανεβαίνοντας σε όλο το φάσμα των στροφών κατά 10% περισσότερο από τον κινητήρα 1000 κ.εκ. Πλέον αγγίζει τα 122 Nm στις 11,000 σ.α.λ. Αυτή η πολύ σημαντική αύξηση κάνει την RSV4 1100 Factory όχι μόνο πιο αποδοτική σε επιτάχυνση ακόμη και από τις πολύ χαμηλές στροφές, αλλά και απολαυστική στην οδήγηση στον δρόμο. Τέλος, η εξάτμιση με ειδική διάταξη για την έκδοση Factoryφέρει τελικό τιτανίου Akrapovic, πλήρως συμβατό με όλες τις προδιαγραφές και είναι σημαντικά ελαφρύτερη από εκείνη της Aprilia RSV4 RR. Λόγω των αναβαθμισμένων επιδόσεων, στην Aprilia RSV4 1100 Factory έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις στο πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων APRC.
 
APRC: κορυφαία τεχνολογία ηλεκτρονικών συστημάτων από την Aprilia
 
Οι ApriliaRSV4 1000 RR και RSV4 1100 Factory είναι εφοδιασμένες με ένα εξαιρετικό πακέτο δυναμικών ελέγχων, σχεδιασμένο και πατενταρισμένο από την Aprilia. Κάθε ένα από τα δύο μοντέλα διαθέτει τη δική του ειδική διαμόρφωση όλων των ελέγχων, η οποία είναι σύμφωνη με τα διαφορετικά επίπεδα απόδοσης των δύο μοτοσυκλετών. Το APRC (Aprilia Performance Ride Control) είναι μια πασίγνωστη πλατφόρμα συστημάτων ελέγχου που προέρχεται απευθείας από την κυρίαρχη τεχνολογία της Aprilia στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike και κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο ολοκληρωμένα συστήματα που υπάρχουν στην αγορά. Η συγκεκριμένη θέση και κατεύθυνση της αδρανειακής πλατφόρμας που ελέγχει τη λειτουργία του συστήματος, επιτρέπει βέλτιστες δυνατότητες ανίχνευσης της δυναμικής κατάστασης της μοτοσυκλέτας και πιο αποδοτικές στρατηγικές ηλεκτρονικού ελέγχου.
Το τέταρτης γενιάς σύστημα APRC της Aprilia εναρμονίζεται με τον καλύτερο τρόπο με τις άριστες ρυθμίσεις που εγγυάται ο Ride-by-Wire έλεγχος του γκαζιού, ο οποίος είναι πλήρως ενσωματωμένος και δεν απαιτεί κανένα άλλο εξάρτημα για την ηλεκτρονική διαχείριση της πεταλούδας του γκαζιού. Παρέχει ξεκάθαρα πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά το βάρος (συγκρινόμενος με παραδοσιακά συστήματα, παρέχει εγγυημένη μείωση βάρους κατά 590 γραμμάρια).
 
Το APRC, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό των ApriliaRSV4 RR και RSV4 1100 Factory και περιλαμβάνει:
 
 • ATC: ApriliaTractionControl (έλεγχος πρόσφυσης)με δυνατότητα ρύθμισης κατά την οδήγηση (χωρίς να χρειάζεται να κλείσει το γκάζι) σε 8 επίπεδα, χάρη στο πρακτικό joystick, με εξαιρετική υψηλής απόδοσης λειτουργική λογική.
 • AWC: ApriliaWheelieControl (έλεγχος σούζας) ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα, παρέχει στρατηγικές λειτουργίας μεγάλης ακρίβειας. Το σύστημα ελέγχου σούζαςμπορεί να ρυθμιστεί άμεσα χωρίς να είναι απαραίτητο το κλείσιμο του γκαζιού, όπως ισχύει και για το ATC, χάρη στο πρακτικό ηλεκτρικό χειριστήριο που υπάρχει στην αριστερή πλευρά.
 • ALC: ApriliaLaunchControl (έλεγχος εκκίνησης),αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα με πολύ αποδοτικές στρατηγικές λειτουργίας.
 • AQS: ApriliaQuickShift (σύστημα γρήγορων αλλαγών ταχυτήτων),το ηλεκτρονικό κιβώτιο που επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς κλείσιμο του γκαζιού και χωρίς τη χρήση συμπλέκτη. Είναι εφοδιασμένο με λειτουργία downshift, η οποία επιτρέπει κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη. Η λειτουργία κατεβάσματος ταχυτήτων με ανοικτό γκάζι είναι αποκλειστική.
 • APL: ApriliaPitLimiter (περιοριστής ταχύτητας), σύστημα που επιτρέπει τον περιορισμό της ταχύτητας εισόδου στα πιτς πίστας αγώνων ταχύτητας. Διευκολύνει επίσης, τη συμμόρφωση με τα όρια ταχύτητας που ισχύουν για κάθε δρόμο.
 • ACC: ApriliaCruiseControl. Η ηλεκτρονική διαχείριση επέτρεψε την τοποθέτηση συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού. Είναι ένα πολύ βολικό σύστημα για τα μεγάλα ταξίδια, καθώς επιτρέπει τη διατήρηση προεπιλεγμένης ταχύτητας χωρίς τη χρήση του γκαζιού.
 
Εκτός από το 4ης γενιάς σύστημα APRC, οι RSV4 RR και Factory διαθέτουν προηγμένο σύστημα CorneringABS πολλαπλής χαρτογράφησης, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Bosch και εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια στον δρόμο, αλλά και ιδανική απόδοση στην πίστα. Το σύστημα 9.1 MP με πολύ περιορισμένες διαστάσεις και χαμηλό βάρος, βελτιστοποιεί τη λειτουργία των φρένων και την παρέμβαση του ABS στις στροφές, χάρη σε ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο που παρακολουθεί διαρκώς διάφορες παραμέτρους, όπως είναι η επιτάχυνση, η πίεση που ασκείται στη μανέτα του μπροστινού φρένου και η γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας. Τροποποιεί τη λειτουργία των φρένων για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη αναλογία μεταξύ επιβράδυνσης και σταθερότητας. Το σύστημα ABS λειτουργεί σε συνεργασία με το σύστημα Aprilia RLM (RearLiftupMitigation), το οποίο περιορίζει την ανύψωση του πίσω τροχού σε περιπτώσεις δυνατού φρεναρίσματος. Το CorneringABS, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις σαφείς υποδείξεις της Aprilia, μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 επίπεδα παρέμβασης.  Κάθε μια από τις τρεις χαρτογραφήσεις του CorneringABS μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε από τις τρεις χαρτογραφήσεις κινητήρα (Sport, Track, Race), επιτρέποντας σε αναβάτες με διαφορετική εμπειρία και ικανότητα, να επιλέξουν τον συνδυασμό που τους ταιριάζει. Οι τρεις χάρτες παρέχουν πλήρη ισχύ αλλά διαφέρουν ως προς τον τρόπο που αποδίδουν στην άσφαλτο την ισχύ που διαθέτει oApriliaV4 στους δύο διαθέσιμους κυβισμούς (1000 κ.εκ. για την RR και 1100 κ.εκ. για την Factory), επιπλέον του ποσοστού φρεναρίσματος του κινητήρα που διαθέτει το κάθε μοντέλο.
 
Η έγχρωμη οθόνη οργάνων TFTείναι ένας πραγματικός ψηφιακός υπολογιστής με εκπληκτικές λειτουργίες ενδείξεων. Οι δύο κατά επιλογή αρχικές οθόνες (Road και Race, με οπίσθιο φωτισμό ημέρας/νύχτας και για τις δύο) αντιστοιχούν σε πολλά αντιπροσωπευτικά μενού. Διαθέσιμο στα προαιρετικά αξεσουάρ των RSV4 RR και RSV4 1100 Factory είναι τοAPRILIAMIA, η πλατφόρμα πολυμέσων της Aprilia που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα μέσω Bluetooth. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το σύστημα cornerbycornerelectronicsettingscalibration (ηλεκτρονική διαμόρφωση ρυθμίσεων από στροφή σε στροφή), με δεδομένα που μπορούν να μεταφερθούν σε laptop (ή να εμφανιστούν απευθείας σε smartphone) για ανάλυση, όπως ακριβώς συμβαίνει στους αγώνες ταχύτητας. Το APRILIA MIA χαρακτηρίζεται από ένα νέο πρωτόκολλο σύνδεσης που ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας του smartphone. Παρέχει επίσης μια ευρεία σειρά χαρτογραφημένων πιστών, στις οποίες ο αναβάτης μπορεί να διαχειριστεί τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις από στροφή σε στροφή, αλλά και τη δυνατότητα χρονομέτρησης και απόκτησης δεδομένων για νέα πίστα που δεν υπάρχει στις επιλογές που έχει δώσει η Aprilia. Η πλατφόρμα APRILIA MIA περιλαμβάνει και το σύστημα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας (infotainment), το οποίο η Aprilia τοποθετεί για πρώτη φορά στην RSV4. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών, καθώς και τη διαχείριση κλήσεων από το smartphone. Αυτές οι ενέργειες εμφανίζονται στην ψηφιακή οθόνη και η διαχείρισή τους γίνεται μέσω αυτής. 
 
Aprilia RSV4 RR
 
HApriliaRSV4 RR αντιπροσωπεύει μια κορυφαία τεχνική πλατφόρμα που παρέχει στον αναβάτη επιδόσεις και συμπεριφορά «racereplica». Για τους απαιτητικούς αναβάτες, η Aprilia προτείνει ως αξεσουάρ ένα αγωνιστικό Trackkit. Είναι ένα πακέτο ειδικών εξαρτημάτων που λειτουργούν σε συνεργασία για να βελτιώσουν πολλές πτυχές τηςRSV4 RR, όπως είναι το βάρος, το κράτημα, η αεροδυναμική και φυσικά η εμφάνιση. Το μοντέλο RSV4 RR του 2020 δεν έχει τεχνικές αλλαγές από το προηγούμενο μοντέλο.
 
 
Ασύγκριτος χαρακτήρας και επιδόσεις από τον κινητήρα 1 λίτρου ApriliaV4
 
Τα κύρια και απολύτως μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του έργου τέχνης 999,6 κ.εκ. ιταλικής τεχνολογίας, αυτά που οδήγησαν στη δημιουργία των καλύτερων superbike όλων των εποχών, είναι τα ίδια που ισχύουν και για τον κινητήρα 1078 κ.εκ. της έκδοσης Factory.
 
Η ισχύς και η ροπή φτάνουν τα 201 CV στις 13.000 σ.α.λ. και τα 115 Nm στις 10.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Ιδιαίτερα σημαντικές τιμές που συνδυάζονται με τον μοναδικό αυθεντικό ήχο που παρέχουν διαχρονικά οι κινητήρες ApriliaV4. Όπως ισχύει και για τον κινητήρα 1100 κ.εκ. V4 της έκδοσης Factory, η RR 1000 κ.εκ. διαθέτει πολύ χαμηλού βάρους έμβολα με τμήματα που μειώνουν το φαινόμενο blow-by και παρέχουν έναν τέλειο συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και αξιοπιστίας. Οι κεφαλές των μπιελών έχουν δεχτεί επεξεργασία λείανσης που συμβάλλει στη μείωση της τριβής. Τα ελατήρια επιστροφής των βαλβίδων εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα στη σκληρή χρήση και οι βαλβίδες έχουν βελτιωμένο χρονισμό. Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει ένα αισθητήρα γραμμικής λειτουργίας που εξασφαλίζει τέλειες αλλαγές σχέσεων. Η εξάτμιση της RSV4 RR διαθέτει τελικό με διπλό αισθητήρα  lambda και ενσωματωμένη βαλβίδα εξάτμισης.
 
 
Πλαίσιο: με προδιαγραφές αγωνιστικής μοτοσυκλέτας
 
Η ApriliaRSV4 εκφράζει απόλυτα την παράδοση της Aprilia στην κατασκευή εξαιρετικών πλαισίων, την οποία οφείλει στην μεγάλη τεχνογνωσία που απέκτησε στα κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα. Το πλαίσιο παρέχει πολλές δυνατότητες ρύθμισης και το ψαλίδι διαθέτει πρεσαριστά εξαρτήματα από κράμα αλουμινίου, τα οποία είναι συγκολλημένα μεταξύ τους. Η αναλογία στρεπτικής ακαμψίας και ελαστικότητας είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της αρχιτεκτονικής του πλαισίου της RSV4. Το πλαίσιο είναι ίδιο με το πλαίσιο της ApriliaRSV4 1100 Factory, αλλά έχει διαφορετική γεωμετρία.
Η αρχιτεκτονική του πλαισίου της RSV4 RR ολοκληρώνεται με σύστημα ανάρτησης των τροχών Sachs, το οποίο αποτελείται από ένα πιρούνι 43 χιλιοστών, ένα μονό πίσω αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο «piggyback» και σταμπιλιζατέρ τιμονιού. Τα δύο πρώτα διαθέτουν πλήρεις ρυθμίσεις ως προς τις υδραυλικές λειτουργίες και την προφόρτιση ελατηρίου (το πίσω αμορτισέρ διαθέτει επίσης, ρύθμιση μήκους από κέντρο σε κέντρο, το οποίο επιτρέπει την αλλαγή ύψους του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας).
Για την RSV4 RR, η Aprilia παρέχει ένα ζεύγος τροχών από κράμα αλουμινίου και σύστημα πέδησης της Brembo, κορυφαίο στην κατηγορία. Το μπροστινό φρένο βασίζεται σε ένα ζεύγος ατσάλινων δίσκων με πάχος 5 χιλιοστών και διάμετρο 330 χιλιοστών, καθώς και σε monoblocδαγκάνεςM50 με υψηλής τριβής τακάκια.
 
 
Εκδόσεις και χρώματα
 
Η Aprilia RSV4 RR είναι διαθέσιμη σε δύο ελκυστικούς χρωματισμούς με μαύρη και γκρι βάση (grigioRivazza και neroArrabbiata) με κόκκινους τροχούς.
Η Aprilia RSV4 1100 Factory είναι η αποκλειστική έκδοση που διαθέτει ημι-ενεργητικές αναρτήσεις Öhlins, ελαφριούς τροχούς από κράμα αλουμινίου και τελικό εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic. Ξεχωρίζει από τα νέα αποκλειστικά γραφικά Atomico Racer που αναδεικνύουν τη χρήση τεχνικών υλικών υψηλής αξίας όπως είναι το ανθρακόνημα, χάρη στην αντίθεση που προσφέρει με την μαύρη ματ βαφή. Η πάνω τιμονόπλακα φέρει χαραγμένη με laser γραφή «1100 Factory».
 
 
Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας
 
Η σειρά Aprilia RSV4 ΜΥ20 διατίθεται στα σημεία πώλησης Aprilia στις παρακάτω ενδεικτικές τιμές λιανικής, με ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων:
 
Aprilia RSV4 RR                                  -              18.670 ευρώ
Aprilia RSV4 1100 Factory              -              24.750 ευρώ
 
Η Aprilia παρέχει δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών με αγορά οποιασδήποτε καινούριας μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:
 
 • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
 • 4 χρόνια οδική βοήθεια
 
*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.
 
 

 
 • Jim

  Ασύγκριτη στο σχεδιασμό πάντως δεν τη λες...νομίζω έχει πάνω από 10 χρόνια το ίδιο σχέδιο... Με αεροδυναμικά φτεράκια μόνο ως προσθήκη δεν σώζεται...