Η Mission είχε δημοσιεύσει ένα teaser πριν μερικές ημέρες και δε μας απογοήτευσε, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή ηλεκτρική μοτοσικλέτα που θα παραχθεί σε μόλις 40 κομμάτια (ένα για κάθε δευτερόλεπτο που η αγωνιστική μοτοσικλέτα κέρδισε τους αντιπάλους της στη Laguna Seca).
Ουσιαστικά, πρόκειται για την ίδια μοτοσικλέτα, με τη διαφορά ότι το RS (Race Special) διαθέτει φανάρια και καθρέφτες. Οι επιδόσεις, πάντως, είναι εξίσου εντυπωσιακές για ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Ο κινητήρας αποδίδει 160 ίππους ισχύος και 16,5 kgm ροπής. Σύμφωνα με τη Mission, η μπαταρία χαρίζει αυτονομία 320 χλμ. στη μοτοσικλέτα, ενώ η τελική της ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 240 χλμ./ώρα.
Επιπλέον, η μοτοσικλέτα διαθέτει αγωνιστικό εξοπλισμό: ζάντες από ανθρακόνημα της BST, τις αναρτήσεις της Ohlins που χρησιμοποιούν στα SBK και τα φρένα της Brembo που χρησιμοποιούν στα MotoGP. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, έχουν και το τίμημά τους και αυτό υπολογίζεται στα 59.999 δολάρια (46.000 ευρώ) για κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα από τα 40 Mission RS.
Η εταιρεία, όμως, έχει ανακοινώσει πως θα ακολουθήσει και μια πιο οικονομική έκδοση, με το όνομα R. Αυτή θα κοστίζει 29.999 δολάρια (περίπου 23.000 ευρώ) και θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, όσον αφορά στον κινητήρα: στα 12, 15 και 17 kWh. Επιπλέον, θα διαθέτει «φτωχότερο» εξοπλισμό: «κανονικές» αναρτήσεις της Ohlins, «κανονικά» φρένα της Brembo και «απλές» ζάντες αλουμινίου.
Και οι δύο εκδόσεις, πάντως, θα διαθέτουν το λογισμικό MissionOS, το οποίο μεταφέρει πληροφορίες στον αναβάτη, μέσω της οθόνης αφής στον πίνακα οργάνων. Διαθέτει, επίσης, GPS, σύνδεση στο internet και σύνδεση bluetooth για το κράνος που ετοιμάζει η Mission και το οποίο θα διαθέτει Heads Up Display. Η έκδοση RS, τέλος, θα διαθέτει και μια στάνταρ κάμερα στο φέρινγκ και επιλογή όπισθεν.
Και οι δύο εκδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν να διατίθενται το καλοκαίρι του 2014. Η αρχή θα γίνει με το Mission RS και, μόλις και τα 40 κομμάτια καταλήξουν στους νέους ιδιοκτήτες τους, θα ξεκινήσει η παραγωγή του R.
Μπορείτε να δείτε, τέλος, δύο βίντεο για το Mission RS. Ένα για τον σχεδιασμό του κι ένα για τις επιδόσεις του.
Tα πιο προσιτά 125άρια mini GT scooter με ABS/TCS
QJMOTOR SRK 800 RR 2026: Η νέα γενιά sportbike αποκαλύπτεται
Kawasaki Ninja H2R 2026: Ο θρύλος των 400 χλμ/ώρα συνεχίζει
Suzuki Burgman Street 125EX - Test
Test Scorpion Belfast Evo: Retro μέχρι το... κέλυφος!
Bridgestone: Εκπτώσεις σε όλη την σειρά Adventure
Η ESF Electromobility στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Νέα προσφορά για το ηλεκτρικό scooter ZEEHO AE8S+
Casey Stoner: Επιστρέφει στο Australian MotoGP μετά από 13 χρόνια!
Suzuki Avenis 125 και Burgman Street 125EX: Νέα χρώματα για το 2026
Κάμερες για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.: 93 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό κόστος
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.