net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φουτουριστικό και συνάμα ρετρό. Όπως και να έχει, σίγουρα ξεχωρίζει

Σαν... "Τρομαγμένο Σαλιγκάρι" περιγράφουν αρκετοί το look του J1

Οι καθρέφτες του J1 είναι ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του.

Με τον κινητήρα ενσωματωμένο στον πίσω τροχό, η Johammer δηλώνει πως δεν απαιτεί συντήρηση.

Δεν είμαστε εντελώς σίγουροι για την συμμαχία εργονομίας και άνεσης σε αυτή την περίπτωση

Μπαταρίες υψηλής ποιότητας και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης, που αναπτύσσει στις εγκαταστάσεις της η Johammer

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Johammer

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Αυστρία, το Johammer J1, είναι μια από τις πρώτες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες που μπορεί να φτάσει τα 200 χλμ. αυτονομίας, χάρη στο πρωτοποριακό του σύστημα διαχείρισης ενέργειας.

 

Η παράξενη αυτή μοτοσικλέτα σχεδιάστηκε στην Βόρεια Αυστρία και δεν πρόκειται για concept bike με λιγοστές πιθανότητες να βγει στην παραγωγή. Είναι ήδη στην παραγωγή! Κυκλοφορεί! (πιθανότατα στους δρόμους της Αυστρίας προς το παρόν.) Πρωτοεμφανίστηκε στην έκθεση μοτοσικλέτας στο Linz φέτος τον Φεβρουάριο και διαθέτει εντυπωσιακές λεπτομέρειες. 

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ο πίνακας οργάνων. Δεν υπάρχει πίνακας οργάνων! Οι ενδείξεις ταχύτητας, βενζίνης, συνθηκών οδήγησης και άλλα στοιχεία, εμφανίζονται… στους καθρέφτες! Οι δυο στρογγυλοί καθρέφτες διαθέτουν ενσωματωμένο πάνελ, 2,4 ιντσών, υψηλής ψηφιακής ανάλυσης που μπορεί κανείς να ελέγξει με μια ματιά.

Το Johammer διαθέτει δύο σετ μαρσπιέ: ένα για να παρέχει μια πιο όρθια θέση οδήγησης και άλλο ένα σετ που τοποθετείται πιο μακριά για cruising καταστάσεις. Τα πρόσθετα μαρσπιέ είναι πιο εύκολο  να εφαρμοστούν, δεδομένου ότι η J1 δεν έχει χειριστήρια στα πόδια (εμπρός και πίσω φρένα, χειρίζονται από τις μανέτες, όπως στα scooter).

Το μπροστινό του διαθέτει διπλό πιρούνι με προοδευτικό έλεγχο ανάρτησης που εξισώνει τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος ενώ πίσω έχει μονόμπρατσο αλουμινένιο πιρούνι με το ίδιο σύστημα ανάρτησης.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας της μοτοσικλέτας είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό μαζί με την, τεχνολογικά εξελιγμένη, μπαταρία των 12.7kWh που κατατάσσει το Johammer σε μια από τις πρώτες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες που διαθέτει αυτονομία 200 χιλιομέτρων, παρέα με το S ZF11.4 της γνωστής Zero. Χαρακτηριστικό που θεωρείται πρωτοποριακό στο χώρο, αφού τα 200 χλμ. είναι ένα αξιοπρεπές εύρος αυτονομίας και για μια βενζινοκίνητη μοτοσικλέτα.

Οι μονάδες τις μπαταρίας έχουν αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της Johammer και έχουν εγγυημένη διάρκεια ζωής τα 200.000 χιλιόμετρα ή τέσσερα χρόνια λειτουργίας χωρίς η χωρητικότητά της να πέσει κάτω από το 85%.

Φυσικά, όλη αυτή η τεχνολογία έχει και το κόστος της, το οποίο ξεκινάει από 18.790 ευρώ για το J1.150 (με 150χλμ. αυτονομία και μπαταρία 8.3kWh) και από 19.490 ευρώ το J1.200

Για περισσότερες πληροφορίες φωτογραφίες και τεχνικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Johammer.


 

ECO-moto-news - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ