net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

BMW F 800S: Sport και πρακτικό!

Clip-on, μαρσπιέ ψηλά τοποθετημένα, δικύλινδρος κινητήρας με σεβαστή ιπποδύναμη και αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών. Αν αυτή η περιγραφή σας φέρνει στο νου κάποιο supersport, έχετε κάνει λάθος! Πρόκειται για το γνωστό all-round της BMW, F 800S.

 
Μπορεί να ξενίζει ο χαρακτηρισμός all round, όμως το F 800S αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύκολο και βολικό σε ένα μεγάλο εύρος χρήσεων, μεγαλύτερο απ΄ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς αντικρίζοντας το. Φυσικά ο χαρακτήρας του είναι ελαφρώς πιο «αθλητικός» σε σχέση με άλλες προτάσεις της κατηγορίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται για μονοδιάστατη μοτοσικλέτα.

Η θέση οδήγησης δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες –ορθοπεδικές- εκπλήξεις. Χάρη στη χαμηλά τοποθετημένη σέλα, τα clip-on προσεγγίζονται εύκολα χωρίς να χρειάζεται πολύ σκύψιμο, ενώ το βάρος που πέφτει στα χέρια δεν είναι πολύ μεγάλο. Οι γωνίες στα πόδια είναι αρκετά κλειστές για τα δεδομένα της κατηγορίας, δεν φτάνουν όμως σε καμία περίπτωση στα supersport δεδομένα.

Στο δρόμο ο κινητήρας αποδεικνύεται σύμμαχος του οδηγού σε κάθε περίπτωση. Η γεμάτη και ομαλή λειτουργία του στις χαμηλές στροφές «ταιριάζει γάντι» σε συνθήκες αστικής μετακίνησης ή χαλαρής βόλτας, ενώ στους πιο υψηλούς ρυθμούς περιστροφής δεν θα αφήσει ποτέ «ξεκρέμαστο» τον αναβάτη στο ταξίδι ή σε γρήγορη κίνηση σε επαρχιακούς.

Περισσότερα για το BMW F 800S (και συγκριτική δοκιμή με το Aprilia Shiver GT 750) , μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο20 του Moto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ