O Marco Melandri κρεμά την αγωνιστική του φόρμα στο τέλος της σεζόν.

Τίτλοι τέλους για τον Marco Melandri

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Marco Melandri, όπως επίσημα δήλωσε ο ίδιος, στο τέλος της φετινής σεζόν. Δείτε περισσότερα.

Ένας από τους παλαιότερους αγωνιζόμενους ακόμα εν ενεργεία, με συμμετοχές τόσο στα Grand Prix όσο και στα Superbikes, αποσύρεται από την ενεργό δράση. Πρόκειται για τον Marco Melandri, o οποίος ανακοίνωσε επίσημα ότι η φετινή σεζόν στα WSBK είναι και η τελευταία του.

Ο Melandri, ο οποίος είναι 36 ετών, είπε συγκεκριμένα: «Η απόφασή μου να αποσυρθώ ήταν πολύ δύσκολη. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό και πριν τον αγώνα της Imola, αποφάσισα να σταματήσω στο τέλος του 2019. Είμαι ακόμα ανταγωνιστικός και νομίζω ότι είναι καλύτερα να σταματήσω τώρα, όσο ακόμα απολαμβάνω τους αγώνες, παρά να περιμένω το σημείο που η απόλαυση και τα αποτελέσματα θα είναι δυσκολότερο να έρθουν».

«Από την στιγμή που πήρα την απόφαση, αισθάνομαι ότι έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου και τώρα που όλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά, έχω ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να πιέσω για καλά αποτελέσματα σε αυτούς τους αγώνες. Το κάνω για μένα γιατί θέλω να αποσυρθώ σε υψηλό σημείο, αλλά και για να ανταποδώσω την πίστη που μου έδειξε η Yamaha και η GRT» συμπλήρωσε ο Ιταλός.

Ο Marco Melandri έγινε ο νεαρότερος νικητής σε αγώνα Grand Prix, κερδίζοντας στα 15 έτη του, ένα ρεκόρ που κράτησε 10 χρόνια. Στην δεύτερη χρονιά του στους αγώνες, έχασε το πρωτάθλημα για μόνο έναν βαθμό, αλλά την τρίτη του χρονιά το 2002, κέρδισε το πρωτάθλημα στα 250 κυβικά με 9 νίκες στην σεζόν. Έχει τερματίσει 2ος στην βαθμολογία το 2005, ακριβώς πίσω από τον Valentino Rossi, με δύο νίκες και 7 βάθρα, ενώ το 2011 μετακινήθηκε στα World Superbikes. Στη διοργάνωση, έχει 75 podium και 22 νίκες και θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους αναβάτες της διοργάνωσης.