Είναι ένα γνήσιο jacket 4 εποχών.

Έχουμε ξεχωριστή αδιάβροχη και θερμική επένδυση στο εσωτερικό.

Οι μικροί τριγωνικοί αεραγωγοί στο στήθος.

Οι επιλογές που δίνει ως προς τον αέρα που θα εισέρχεται στο εσωτερικό είναι πολλές.

Οι επιλογές που δίνει ως προς τον αέρα που θα εισέρχεται στο εσωτερικό είναι πολλές.

Υπάρχουν 2 εξωτερικές τσέπες.

Στα μανίκια υπάρχουν αεραγωγοί.

Στη μέση υπάρχουν δυο ιμάντες σε κάθε πλευρά.

Διαθέτει προστατευτικό και στην πλάτη.

Το διάτρητο τμήμα καλύπτει τη μισή πλάτη.

Το διάτρητο τμήμα καλύπτει τη μισή πλάτη.

Ο γιακάς έχει neoprene υλικό και κλείνει με κουμπί 5 θέσεων, ενώ έχει και “άγκιστρο” για να μένει ανοικτός.

Test μπουφάν: Virage Olympos

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες και αξιολογούμε το μπουφάν 4 εποχών Virage Olympos.

Τιμή: 166 ευρώ
 
Όταν μιλάμε για μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό, όλοι μας θέλουμε τα χρήματα που θα δώσουμε να “πιάσουν τόπο” και να πάρουμε “περισσότερο” προϊόν. Το Bikers World έπιασε τον σφυγμό των αναβατών και δημιούργησε το δικό του brand με την ονομασία Virage και στη γκάμα της θα βρει κανείς μπουφάν, γάντια και παντελόνια για κάθε χρήση και εποχή. Όλα ξεχωρίζουν χάρη στην κορυφαία σχέση ποιότητας – τιμής, την άνεση και την αποτελεσματικότητά τους. Στο παρελθόν έχουμε έρθει ξανά σε επαφή με τη Virage δοκιμάζοντας καλοκαιρινό μπουφάν και καλοκαιρινά γάντια και μας είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό μας μπήκε το Olympos, ένα μπουφάν 4 εποχών το οποίο ταιριάζει γάντι στα Ελληνικά δεδομένα. Ας δούμε γιατί.


 
Ανεση – εργονομία

Το Olympos είναι ένα μπουφάν 3\4 σε ίσια γραμμή ιδανικό τόσο για τις μετακινήσεις εντός πόλης, όσο και για μακρινά ταξίδια. Η total black εικόνα του θα αρέσει σε όσους δεν θέλουν ένα κραυγαλέο μπουφάν με περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού, ενώ όσοι θέλουν λίγο παραπάνω χρώμα μπορούν να επιλέξουν τον χακί – μαύρο συνδυασμό. Αν το παραγγείλεις ηλεκτρονικά, έχε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστείς ένα νούμερο μικρότερο από αυτό που συνήθως φοράς, καθώς είναι σχετικά φαρδύ. Το να το φέρεις όμως στα μέτρα σου είναι εύκολο χάρη στους τέσσερις (δύο σε κάθε πλευρά) ρυθμιζόμενους με velcro ιμάντες στη μέση. Στα μανίκια υπάρχουν κουμπιά δυο θέσεων σε δυο σημεία, ενώ το κλείσιμό τους γίνεται με velcro και επίσης κουμπί δυο θέσεων. Ο γιακάς έχει στην εσωτερική πλευρά και στο τελείωμά του neoprene υλικό που αφήνει ωραία αίσθηση και κλείνει με κουμπί 5 θέσεων, ενώ έχει και “άγκιστρο” για να μένει ανοικτός. Το βάρος του δεν είναι αμελητέο αφού η ζυγαριά μας σταμάτησε στα 2,75 κιλά με τοποθετημένες τις 2 επενδύσεις, αλλά είναι άνετο και δεν περιορίζει τις κινήσεις των χεριών.
Η ποιότητα κατασκευής είναι ανάλογη με μπουφάν διπλάσιας τιμής και παρά το γεγονός ότι αποτελείται από πολλά επιμέρους κομμάτια, αυτά έχουν σωστό φινίρισμα και δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Σε επίπεδο πρακτικότητας τα πάει πολύ καλά αφού προσφέρει διάφορους χώρους για αποθήκευση αντικειμένων. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει δυο εξωτερικές τσέπες, οι οποίες είναι ουσιαστικά διπλές αφού έχεις δυο κανονικές τσέπες με πρόσβαση από το επάνω μέρος οι οποίες έχουν πίσω τους άλλες δυο με πρόσβαση από το πλάι για να κρατούν ζεστά τα χέρια του συνεπιβάτη ή για να βάζεις μικροπράγματα, αν και θέλει προσοχή γιατί δεν κλείνουν. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη cargo τσέπη, ενώ μια ακόμα υπάρχει εσωτερικά. Η θερμική επένδυση διαθέτει θήκη κινητού από neoprene για να μην γίνει κάποια ζημιά στην οθόνη καθώς και θήκη εγγράφων.


 
Αδιαβροχοποίηση – αποτελεσματικότητα

Το Olympos είναι κατασκευασμένο από 600D πολυεστέρα ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στην τριβή, τη διάτρηση και τα κοψίματα. Το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία ώστε να είναι αδιάβροχο και μετά από 6 λεπτά συνεχούς επαφής με το νερό, αυτό πότισε το ύφασμα και πέρασε στο εσωτερικό. Όμως το jacket διαθέτει αφαιρούμενη αντιανεμική και 100% αδιάβροχη επένδυση Reissa, η οποία δεν επιτρέπει στο νερό να εισχωρήσει, ενώ ταυτόχρονα είναι αναπνέουσα. Πάνω στην αδιάβροχη επένδυση συνδέεται με φερμουάρ η θερμική επένδυση και ο συνδυασμός τους αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός απέναντι στο κρύο σε τεχνητές συνθήκες ψύχους που δημιουργήσαμε. Πιο συγκεκριμένα χρειάστηκαν 4:40` λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό κατά 10 βαθμούς, ενώ 6 λεπτά αργότερα είχε πέσει κατά 20 βαθμούς. Όπως ήδη αναφέραμε η θερμική επένδυση συνδέεται με την αδιάβροχη, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτή, ενώ αντίθετα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αδιάβροχη, χωρίς τη θερμική.
Καλά τα νούμερα, αλλά το δυνατό σημείο του Olympos δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε μεγάλο εύρος συνθηκών και θερμοκρασίας. Για τον λόγο αυτό διαθέτει τέσσερις αεραγωγούς στο εμπρός μέρος (δυο με φερμουάρ και δυο μικρούς, τριγωνικού σχήματος με velcro), τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιείς ανεξάρτητα. Αυτοί οι αεραγωγοί όμως βρίσκονται σε ένα κομμάτι το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί τελείως και να αποκαλυφθούν οι μεγάλες διάτρητες επιφάνειες πίσω από αυτό, που έχουν μέγεθος αντίστοιχο με αυτές που συναντάμε σε καλοκαιρινά μπουφάν. Τα δυο κομμάτια που αφαίρεσες μπορούν να αποθηκευτούν στην cargo τσέπη για να τα έχεις μαζί σου σε περίπτωση που χρειαστούν. Στο πίσω μέρος υπάρχουν φερμουάρ που όταν τα ανοίξεις αποκαλύπτεται μια μεγάλη διάτρητη επιφάνεια που καλύπτει τη μισή πλάτη. Το κομμάτι υφάσματος που την κάλυπτε, διπλώνει και κρύβεται πίσω από την cargo τσέπη. Τέλος υπάρχουν αεραγωγοί και στα μανίκια για ακόμα καλύτερο εξαερισμό τους ζεστούς μήνες.


 
Προστασία

Για την προστασία του αναβάτη φροντίζουν τα πιστοποιημένα προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες τα οποία είναι μέτριου πάχους, εφαρμόζουν σωστά στις περιοχές που καλούνται να προστατέψουν και δεν εμποδίζουν τις κινήσεις. Το Olympos όμως δεν σταματά εδώ καθώς διαθέτει και προστατευτικό πλάτης, στοιχείο που συχνά βλέπουμε να απουσιάζει ακόμα και από πολύ ακριβότερα μπουφάν. Φυσικά, τα λογότυπα πάνω στο jacket, καθώς και κάποιες λωρίδες είναι από ανακλαστικό υλικό Scotchlite της 3Μ, ώστε να είναι πιο ορατός ο αναβάτης κατά τη νυχτερινή οδήγηση.   
 
Η άποψή μας
 
Το Olympos είναι ένα γνήσιο μπουφάν 4 εποχών και πράγματι μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο χάρη στα ρυθμιζόμενα διάτρητα τμήματα, την θερμική και την αδιάβροχη επένδυση. Ενσωματώνει έξυπνες λύσεις που κάνουν τη συμβίωση μαζί του ευχάριστη και δεν θα θέλεις να το αποχωριστείς. Η τιμή του είναι απλά το κερασάκι στη τούρτα, καθώς έχουμε να κάνουμε με τρία μπουφάν σε ένα.
 
Θα το βρείτε διαθέσιμο στα καταστήματα Bikers World και στο www.bikers-world.gr.
Τηλ.: 210 2772422, 2103424454