Τα Balos είναι εύκαμπτα και δεν χρειάζεται να περάσει καιρός μέχρι να μαλακώσει το δέρμα.

Τα προστατευτικά που υπάρχουν στο πάνω μέρος έχουν ανοίγματα για να περνά ο αέρας.

To Balos είναι ένα κοντό, σπορ σχεδίασης γάντι για όσους δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το κλείσιμό τους γίνεται με velcro στον καρπό.

Στην παλάμη, στο σημείο που έρχεται σε επαφή με το γκριπ, υπάρχει ύφασμα Amara, για καλύτερη αίσθηση και πρόσφυση.

Τα δάκτυλα είναι προκαμπυλωμένα και ακολουθούν τη φυσιολογική ανατομία του χεριού.

Test γάντια: Virage Balos

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες τα δερμάτινα, καλοκαιρινά γάντια Balos της Virage.

Τιμή: 37,79 ευρώ

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τη Virage, καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε δοκιμάσει ένα από τα καλοκαιρινά μπουφάν της. Εκείνο μας είχε εντυπωσιάσει με την σπορ εμφάνιση, την άνεση, την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, η οποία ήταν αντιστρόφως ανάλογη της προσιτής τιμής του. Έχοντας αυτά κατά νου, είχαμε υψηλές απαιτήσεις μόλις μάθαμε ότι θα δοκιμάζαμε ακόμα ένα προϊόν της συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτή τη φορά θα ήταν τα καλοκαιρινά γάντια Balos τα οποία παραλάβαμε από το Bikers World.

 

Ανεση – εργονομία

To Balos είναι ένα κοντό, σπορ σχεδίασης γάντι για όσους δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από δέρμα κατσίκας για μεγάλη αντοχή και την premium αίσθηση που μόνο το δέρμα μπορεί να δώσει και λόγω σχεδιασμού ταιριάζει ιδιαίτερα σε supersport, γυμνές και sport touring μοτοσυκλέτες. Η εφαρμογή του είναι τέλεια τόσο στην παλάμη, όσο και στα δάκτυλα και αγκαλιάζει σωστά όλο το χέρι χωρίς να αφήνει κάποιο κενό, ενώ στα δάκτυλα είναι προκαμπυλωμένο και ακολουθεί τη φυσιολογική ανατομία του χεριού για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Σε αντίθεση με άλλα δερμάτινα γάντια, τα Balos είναι εύκαμπτα και δεν χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός μέχρι να μαλακώσει το δέρμα. Έτσι, δεν εμποδίζουν ούτε κουράζουν όταν χρησιμοποιείς συνεχώς τον συμπλέκτη μέσα στην πόλη. Μοναδικό μειονέκτημα είναι οτι για να χειριστείς οθόνη αφής, θα πρέπει να βγάλεις το γάντι. Στην παλάμη, στο σημείο που έρχεται σε επαφή με το γκριπ, υπάρχει ύφασμα Amara, που είναι στην ουσία συνθετικό suede, για καλύτερη αίσθηση και πρόσφυση. Για το ασφαλές κλείσιμο φροντίζει μια λεπτή λωρίδα velcro στον καρπό, ενώ το σημείο από όπου πιάνει το γάντι για να το φορέσεις είναι από neoprene. Το βάρος τους είναι 165 γραμμάρια το ζευγάρι, που σημαίνει ότι είναι ελάχιστα πιο βαριά από υφασμάτινα καλοκαιρινά γάντια. Ποιοτικά βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με όλες τις ραφές στα επίμαχα σημεία να είναι διπλές. Το Balos είναι διαθέσιμο μόνο σε μαύρο χρώμα και έξι συνολικά νούμερα από XS μέχρι XXL.

 

Αποτελεσματικότητα - προστασία

Το δέρμα στα δάκτυλα είναι διάτρητο για να επιτρέπει την ροή του αέρα στο εσωτερικό, ενώ για τον ίδιο λόγο τα προστατευτικά που υπάρχουν στο πάνω μέρος έχουν ανοίγματα. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις τον αέρα που εισέρχεται ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες, ενώ το χέρι δεν ιδρώνει εύκολα. Στα Balos υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που φροντίζουν για την ασφάλεια του αναβάτη σε περίπτωση πτώσης. Αρχικά έχουμε προστατευτικά από ανθεκτικό πλαστικό στις αρθρώσεις καθώς και στο μεσαίο δάκτυλο και τον δείκτη. Στην εξωτερική πλευρά του γαντιού, που είναι και το σημείο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τριφτεί στο οδόστρωμα, υπάρχει έξτρα κομμάτι δέρμα, ενώ ακόμα ένα παχύ δερμάτινο ένθετο υπάρχει στην παλάμη.

 

Η άποψή μας

Τα Balos ξεχωρίζουν χάρη στην τέλεια εφαρμογή και την άνεση που προσφέρουν. Είναι όμορφα στην όψη και ταυτόχρονα αποτελεσματικά απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από δέρμα σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά και θα σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τα υφασμάτινα καλοκαιρινά γάντια που φθείρονται εύκολα. Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε την υψηλή ποιότητα και την χαμηλή τιμή είναι γίνεται κατανοητό ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ δελεαστική πρόταση.

 

Θα τα βρείτε διαθέσιμα στα καταστήματα Bikers World και στο www.bikers-world.gr.

Τηλ.: 210 2772422, 2103424454