Ο Valerio Boni εν δράσει.

Συνέτριψε το ρεκόρ Γκίνες ο Valerio Boni

Πέτυχε τον στόχο του για μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ ο Valerio Boni, οδηγώντας ένα minibike για 24 ώρες σερί! Δείτε περισσότερα…

Μόλις πριν δύο μέρες, σας μεταφέραμε την είδηση της επικείμενης προσπάθειας του αναβάτη Valerio Boni, να σπάσει το ρεκόρ απόστασης σε minibike και σε 24 ώρες, οδηγώντας στην πίστα Cαstelleti di Branduzzo στην Ιταλία. Ο Boni όχι απλά τα κατάφερε τελικά, αλλά συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 250 χιλιομέτρων, κάνοντας 751 χιλιόμετρα και 1.236 γύρους.
 
Η προσπάθεια του Boni δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ο Boni είχε να αντιμετωπίσει το σφοδρό χτύπημα κακοκαιρίας, που τον ανάγκασε όχι απλά να οδηγήσει για ώρα στην βροχή, αλλά και να διακόψει την προσπάθεια του για 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας του, ο Boni πραγματοποίησε 17 στάσεις για ανεφοδιασμό, 1 αλλαγή εμπρός και 3 αλλαγές πίσω ελαστικού, 1 αλλαγή αλυσίδας, 2 αλλαγές σετ τακάκια και έναν καινούργιο συμπλέκτη! Η συνολική απόσταση που κάλυψε ο Boni, έφτασε τα 751,488 χιλιόμετρα.
 
Ο 62χρονος Valerio Boni είναι ένας έμπειρος μοτοσυκλετιστής, καθώς έχει οδηγήσει ξανά στο παρελθόν για 24 συνεχόμενες ώρες με μια Vespa, ενώ έχει καλύψει 4.200 χιλιόμετρα σε 13 ημέρες. Τώρα μένει μόνο η επίσημη επιβεβαίωση του ρεκόρ του, από την Guinness. Του ευχόμαστε συγχαρητήρια!