O Valerio Boni εν δράσει.

Valerio Boni: Θέλει ρεκόρ οδήγησης 24 ωρών σε πίστα!

Ο 62χρονος αναβάτης Valerio Boni θέλει να σπάσει το ρεκόρ απόστασης σε πίστα με δίκυκλο, με οδήγηση για 24 ώρες και στόχο να υπερβεί τους… 800 γύρους! Δείτε περισσότερα…

Για τον 62χρονο αναβάτη Valerio Boni,ο επόμενος στόχος του είναι μια θέση στο βιβλίο Guinness. Ο Boni θέλει να σπάσει το ρεκόρ διανυθείσας απόστασης με μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες, μόνος του, οδηγώντας ένα Mini Moto και στοχεύοντας τουλάχιστον στα 500 χιλιόμετρα απόσταση.
 
Ο Boni θα πραγματοποιήσει την απόπειρα ρεκόρ του αύριο, Τρίτη 11 Μαΐου, στην πίστα Cαstelletto di Branduzzo στην Pavia της Ιταλίας, με ώρα έναρξης την 5.00 μμ τοπική. Ο Boni θα οδηγήσει ένα Polini 910, ένα υγρόψυκτο Mini moto που έχει ρυθμιστεί ειδικά για την συγκεκριμένη απόπειρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση καυσίμου με την βέλτιστη δυνατή αξιοπιστία. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Boni, η μοτοσυκλέτα μπορεί να κάνει πάνω από 90 γύρους  στην πίστα, που μεταφράζονται σε απόσταση 55 με 60 χιλιομέτρων. Τουτέστιν, θα πρέπει να ξεπεράσει τους 800 γύρους (!) μέσα σε ένα 24ωρο, ώστε να αγγίξει ή να υπερβεί τον στόχο των 500 χιλιομέτρων!
 
Ο Boni είναι έμπειρος και δεν είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα όρια του: Παλιότερα, έχει οδηγήσει μια Vespa μόνος του για 24 ώρες χωρίς να σταματήσει ούτε καν για τις φυσικές του ανάγκες, έχοντας ειδικές λύσεις για τον συγκεκριμένο λόγο και όχι μόνο, πάνω στο scooter!
 
Ο Boni συμπλήρωσε  για τις λεπτομέρειες της καταγραφής της απόπειρας του: «Το πιο πολύπλοκο κομμάτι είναι τα πρωτόκολλα που απαιτεί το Guinness προκειμένου να κατοχυρώσει το ρεκόρ. Χρειαζόμαστε αμοντάριστη καταγραφή 24 ωρών, ανεξάρτητους μάρτυρες, χρονομέτρες και ένα βιβλίο καταγραφής συμβάντων. Σκοπεύω να διανύσω τουλάχιστον 500 χιλιόμετρα, αλλά θα δούμε». Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

(Πηγή: Moto.it)