Οι διαθέσιμοι χώροι και η απουσία συμπλέκτη ανεβάζουν την πρακτικότητα στο ζενίθ

    Η σπορ ταυτότητα διατηρείται ισχυρή και στο κομμάτι της εργονομίας, όμως το μοντέλο της SYM έχει μια ουσιώδη διαφορά σε σχέση με τον μεγάλο του αδερφό. Η απουσία συμπλέκτη συναινεί στην ευκολία των καθημερινών μετακινήσεων, αφού το ημιαυτόματο κιβώτιο κάνει την κίνηση στους πυκνοκατοικημένους δρόμους της πόλης παιχνιδάκι.

    Η σέλα του VF125 είναι στενή στο εμπρός της μέρος, αλλά ιδιαίτερα μακριά και γεμισμένη με μέτριας σκληρότητας αφρώδες. Σε θέμα άνεσης η σέλα ικανοποιεί πλήρως και ακόμα και οι μεγαλύτερες αστικές διαδρομές, δεν θα κουράσουν. Το ίδιο ισχύει και για την πίσω θέση, ενώ ατού αποτελεί και η πίσω χειρολαβή που, προφανώς, προσφέρει στο δεύτερο άτομο ακόμα μεγαλύτερη στήριξη.

    Στο γραφείο του αναβάτη, το βλέμμα κεντρίζει ο ξεκάθαρα σπορ πίνακας οργάνων, με  το μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο. Παράπλευρά του, μία LCD οθόνη απεικονίζει το ταχύμετρο, την στάθμη καυσίμου και την επιλεγμένη σχέση, αλλά και μια σειρά βοηθητικών ενδείξεων όπως ώρα και χιλιομετρητές. Στα χειριστήρια, διακρίνει εύκολα κανείς το μεγάλο πλήκτρο στην δεξιά πλευρά, το οποίο ανοίγει ηλεκτρομαγνητικά την σέλα του VF125. Από κάτω της, ο αναβάτης θα βρει έναν αποθηκευτικό χώρο, αρκετά βαθύ, για μικροαντικείμενα και χαρτιά ή ακόμα και για ένα κράνος jet τύπου.

    Πολύ έξυπνη λεπτομέρεια είναι τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ. Η ύπαρξή τους μπορεί, εύκολα και γρήγορα, να γλιτώσει τον αναβάτη από κακοτοπιές, αν σε κάποια στροφή το μαρσπιέ βρει στο δρόμο ή σε οποιαδήποτε είδους άλλη επαφή, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση! Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, με τη σειρά τους, είναι μεταλλικά και κάνουν σωστά αυτό που πρέπει.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    SYM: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA