net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Moto-Electra κάλυψε την απόσταση από τη μία ακτή των ΗΠΑ έως την άλλη σε τρεισίμισι ημέρες.

Η μοτοσικλέτα διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα και έχει βασιστεί σε ένα Norton του 1950.

Ρεκόρ από ηλεκτρική μοτοσικλέτα στις ΗΠΑ

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα της εταιρείας Moto-Electra κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ για τα ηλεκτρικά, καλύπτοντας την απόσταση ανάμεσα στις δύο ακτές των ΗΠΑ σε τρεισήμισι ημέρες.

 

Η μοτοσικλέτα διένυσε την απόσταση ανάμεσα στη Δυτική και Ανατολική ακτή των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας μόνο μία μπαταρία, η οποία χρειάστηκε να φορτιστεί 25 φορές. Ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο ήταν 84,5 ώρες. Οι αναβάτες οδηγούσαν ένα ολόκληρο 24ωρο κάθε ημέρα, σταματώντας κάθε δύο ώρες για να φορτίσουν επί μία ώρα τη μπαταρία. Ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, η μοτοσικλέτα διανύει 100-120 μίλια (160-200 χλμ.), αλλά σύμφωνα με τον team manager της Moto-Electra, θα μπορούσε να διανύσει τουλάχιστον 300, αν η φόρτιση διαρκούσε περισσότερο.

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα που κατέρριψε το ρεκόρ βασίστηκε σε μια Norton της δεκαετίας του 50 και συνοδευόταν σε όλη τη διαδρομή της από ένα όχημα με γεννήτρια, η οποία χρησίμευε στη φόρτιση. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, βασικός σκοπός του ταξιδιού τους ήταν να δείξουν πόσοι σταθμοί φόρτισης θα ήταν απαραίτητοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιου είδους ταξίδι με ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Το συμπέρασμα ήταν, δεδομένης της σημερινής τεχνολογίας, ότι χρειάζονται γύρω στους 25 με 30.

 

ECO-moto-news - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ