Ο νέος LCD πίνακας οργάνων προτείνει μια εντελώς διαφορετική απεικόνιση ενδείξεων. Στην έκδοση S, φέρει και το σύστημα Piaggio MIA.

Το εμπρόσθιο ντουλαπάκι προσφέρει θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ φέρει και την θύρα παροχής ρεύματος USB.

To τιμόνι έχει ανασχεδιαστεί ανανεώνοντας την εργονομία του μοντέλου. Οι διακόπτες και τα γκρίπ είναι πολύ καλής ποιότητας.

Η σέλα είναι νέα. Είναι πολύ άνετη και ακόμα και σε πολύωρες διαδρομές, δεν θα σας κουράσει.

Ο χώρος για 2 κράνη με όγκο 36 λίτρων παραμένει. Θα θέλαμε σε επόμενη ανανέωση βέβαια να είναι φωτιζόμενος.

Ανεση-εργονομία

Στην θέση οδήγησης συναντάμε ίσως την πιο σημαντική αλλαγή στο Medley και ένα τολμηρό βήμα από την Piaggio. Ο γνωστός πίνακας οργάνων με τα 3 «ρολόγια» ανήκει εμφατικά στο παρελθόν, με μία οθόνη LCD να τον αντικαθιστά. H οθόνη φέρει σε κεντρική θέση, τις ενδείξεις στροφομέτρου και ταχυμέτρου, ενώ μπορεί να απεικονίσει πολλές ακόμα πληροφορίες: Ενδεικτικά, αναφέρουμε θερμοκρασία κινητήρα και στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία περιβάλλοντος και πολλές ενδείξεις «υπολογιστή ταξιδιού» όπως μέση κατανάλωση και ταχύτητα. Οδηγώντας το μοντέλο, η οθόνη είναι ευανάγνωστη και φωτίζεται σωστά σε μπλε χρώμα, ενώ ο έλεγχος των ενδείξεων γίνεται και χωρίς ο αναβάτης να αφήσει τα χέρια από το τιμόνι, μέσω πλήκτρου στο δεξί γκριπ.

Για την έκδοση Medley S, στον βασικό εξοπλισμό ανήκει το σύστημα πολυμέσων Piaggio MIA (για το απλό Medley, είναι έξτρα εξοπλισμός). Το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί τόσο με iPhone όσο και Android τηλέφωνα και εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε scooter της κατηγορίας. Μέσω της πλατφόρμας Piaggio MIA, ο αναβάτης συνδέει το κινητό του με το scooter μέσω Bluetooth και μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις για κλήσεις και μηνύματα στην οθόνη του scooter. Ακόμα, μέσα από τα χειριστήρια του ίδιου του Medley, ο αναβάτης μπορεί να ελέγξει τις κλήσεις και να πραγματοποιήσει αναπαραγωγή μουσικής. Στα αξεσουάρ συμπεριλαμβάνεται μάλιστα ένα ειδικό κράνος, με ενσωματωμένα ακουστικά και συνδεσιμότητα Bluetooth που μεγιστοποιεί τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

 

Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι νέα και πιο εύχρηστα. Κάτω από την σέλα, ο χώρος των 36 λίτρων που μπορεί να φιλοξενήσει δύο full-face κράνη και έγινε σήμα κατατεθέν του μοντέλου, παραμένει στο ακέραιο. Το ντουλαπάκι στην ποδιά παραμένει και φέρει υποδοχή ρεύματος USB, ωστόσο το ρεζερβουάρ έχει αλλάξει ελαφρώς θέση. Σύμφωνα με την Piaggio, αυτό έγινε για καλύτερη κατανομή βάρους και ευκολία ανεφοδιασμού χωρίς να χρειάζεται να κατέβει ο αναβάτης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ