Το Medley S: Οι κόκκινες λεπτομέρειες, οι χρυσές δαγκάνες των φρένων, τα διαφορετικά χρώματα και οι μαύρες ζάντες διαχωρίζουν το μοντέλο...

...από το απλό Medley: Στην περίπτωση της απλής έκδοσης, τα χρώματα είναι πιο θερμά αποπνέοντας έναν πιο κλασικό αέρα.

Αριστερά, η απλή έκδοση. Δεξιά, η έκδοση S.

Το εμπρός μέρος έχει μεταμορφωθεί όντας πιο γωνιώδες και μοντέρνο.

Εμφάνιση-ποιότητα

Σε μία «αρχοντική» κεντρική αίθουσα συνεστιάσεων, του ξενοδοχείου το οποίο μας φιλοξένησε, γνωρίσαμε από κοντά το νέο Medley: Αναμφίβολα ένα περιβάλλον κλάσης και πολυτέλειας, που συμβαδίζει με τον χαρακτήρα του scooter. Το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα του νέου Piaggio Medley είναι πασιφανές και πλέον το μοντέλο φέρει μια πιο μοντέρνα σχεδιαστική ταυτότητα, ειδικά αν το δει κανείς δίπλα δίπλα με το προηγούμενο. Οι μεγάλες αλλαγές συντελέστηκαν στο εμπρός τμήμα: αρχικά, έχουμε νέο φανάρι τύπου LED, που εκτοπίζει τον συμβατικού τύπου προβολέα. Το φανάρι έχει πιο ορθογωνικό σχήμα και είναι αισθητά «αγριεμένο», φανερώνοντας τις προθέσεις της Piaggio για την κατηγορία. Η άλλη μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με την εμπρός ποδιά . Όλο αυτό το εμπρός τμήμα ανασχεδιάστηκε με μικρές μεταβολές σε όλη του την έκταση, με αποτέλεσμα να γίνει «λεπτότερο», κατά τα λόγια των ανθρώπων της Piaggio, ενώ η ίδια η «γραβάτα» έχει την μορφή κυψελωτής γρίλιας. Νέο είναι επίσης και το εμπρός φτερό, το τιμόνι και η γύρω περιοχή του, ενώ οι ζάντες άλλαξαν εντελώς, αποκτώντας νέο σχέδιο.

Ένα από τα βασικά σχόλια που η Piaggio δέχθηκε για το προηγούμενο Medley ήταν ότι... δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις με την πρώτη, την απλή έκδοση από την S. Αυτό πλέον ανήκει στην ιστορία, καθώς η S έκδοση διαφοροποιείται έντονα. Πέρα από τα άλλα χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμη, η S χαρακτηρίζεται από μαύρες ματ και κόκκινες λεπτομέρειες, φέρει μαύρες ζάντες (σε αντίθεση με τις ασημί της απλής έκδοσης) και δαγκάνες φρένων χρυσού χρώματος, αλλά και δίσκους φρένων τύπου «μαργαρίτα». Οι λεπτομέρειες αυτές παραμένουν, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν επιλέξει ο αναβάτης το Medley S του.

Η σέλα είναι καινούργια και πιο επίπεδη προσφέροντας νέα εργονομικά χαρακτηριστικά, στα οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα και παρακάτω. Τελικός στόχος της Piaggio ήταν το scooter να αποπνέει δυναμισμό και εντύπωση ελαφρότητας, τονίζοντας παράλληλα τις compact διαστάσεις του. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι τόσο τα εμπρός φώτα θέσης-ημέρας, όσο και το πίσω φωτιστικό σώμα, είναι τεχνολογίας LED. Ποιοτικά μιλώντας, το Medley εμφανίζεται κορυφαίο, έχοντας να κρατήσει ψηλά μια σημαία που σήκωσε πριν 4 χρόνια. Τα διάφορα πλαστικά τμήματα έχουν συναρμολογηθεί άριστα, ενώ η επιλογή των πρώτων υλών  έτυχε ιδιαίτερης προσοχής και κανένα κομμάτι του scooter δεν δίνει λαβή για παράπονα. Μας εντυπωσίασε η ποιότητα της βαφής και το εξαιρετικά φροντισμένο φινίρισμα, κάτι που σχεδόν... απαιτεί ο καθένας, από ένα Ιταλικό scooter.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ