net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πεντακάθαρο το ρύγχος του R1 θυμίζει πολύ έντονα MotoGP μοτοσικλέτα.

Δύο μεγάλα ανοίγματα και μικρές αεροτομές για την διαχείριση του αέρα. Μίνιμαλ το πίσω φανάρι, συνολικά άρτιο το αποτέλεσμα και αισθητικά.

LED φλας ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

Το YZF-R1M διατίθεται μόνο σε ένα χρωματικό συνδυασμό (Silver Blu Carbon).

Race Blu

Racing Red

Αισθητική/Ποιότητα κατασκευής: Premium αγωνιστική

Μικρότερη σιλουέτα από το προηγούμενο μοντέλο, και design που προέρχεται απευθείας από το χώρο των MotoGP και της M1. Η αεροδυναμική σχεδίαση του νέου φέρινγκ επέφερε, σύμφωνα με τη Yamaha, μείωση της αντίστασης αέρα κατά 8%, ενώ για περαιτέρω μείωση βάρους, τα φώτα πορείας είναι LED, ενώ οι σχεδιαστές τα έκρυψαν όσο μπορούσαν, ώστε η μοτοσικλέτα να δίνει την εντύπωση πως... δεν έχει φώτα, δείχνοντας όσο περισσότερο αγωνιστική γίνεται. Εντυπωσιακά όμως είναι και τα φώτα θέσης, που αποτελούνται από 2 σκιστά LED μάτια (κάνουν και fade-out, όταν σβήνετε τη μοτοσικλέτα). 


Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε μια μοναδική εμφάνση, η οποία στόχο έχει την βελτίωση των επιδόσεων στο μέγιστο. Έτσι, μικρή σημασία έχει τελικά αν μας ξενίζει η μεγάλη ακάλυπτη επιφάνεια του number plate (για αγώνες προορίζεται είπαμε) στο μπροστινό μέρος του φέρινγκ (στον μπλε χρωματισμό) -η οποία στο YZF-R1M έχει καλυφθεί από ανθρακόνημα και είναι πολύ ομορφότερη. Στη χειρότερη... καλύψτε τη με ένα αριθμό, κατά προτίμηση το “1”. Το παράδοξο είναι πως στον κόκκινο χρωματισμό του R1, το numberplate απουσιάζει, καθώς όλο το μπροστινό μέρος είναι κόκκινο, ενώ ελαφρώς διαφορετικά είναι και τα γραφικά! 

Ως γνήσιο factory racer, η special έκδοση YZF-R1M διαθέτει full carbon κοστούμι (φέρινγκ, φτερό, και κάλυμμα μονόσελου). Η βαφή είναι νέα, μοναδική για το 1Μ, σε ασημένιο μεταλλικό look, με μπλε λεπτομέρειες, που ταιριάζουν με τις ζάντες, στο στιλ του αγωνιστικού YZR-M1.Το γυαλισμένο ρεζερβουάρ είναι ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτηριστικό που απαντάται μόνο στο 1M, χρώμα που ταιριάζει με το ασημί φέρινγκ. Γυαλισμένο είναι όμως και το αλουμινένιο ψαλίδι, σε αντίθεση με το μαύρου χρώματος ψαλίδι του «απλού» R1. Τέλος, το 1M διαφοροποιείται αισθητικά και στις χρυσές ακτινικές δαγκάνες μπροστά, ενώ η ανάρτηση ERS διαθέτει εντυπωσιακά εσωτερικά καλάμια στο 43άρι πιρούνι, σε χρυσό χρώμα.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ