• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Ιταλία: Δικαστήριο αρνήθηκε αποζημίωση σε πεζό που «πετάχτηκε από το πουθενά»

Ιταλία: Δικαστήριο αρνήθηκε αποζημίωση σε πεζό που «πετάχτηκε από το πουθενά»

Ιταλία: Δικαστήριο αρνήθηκε αποζημίωση σε πεζό που «πετάχτηκε από το πουθενά»

Αν έχετε την αντίληψη του «ας με χτυπήσει, θα με πληρώνει» όταν κινείστε πεζός, καλύτερα να αναθεωρήσετε πριν μείνετε 95% ανάπηροι. Μια υπόθεση από την Ιταλία, θα σηκώσει συζητήσεις.

Σοβαρό ατύχημα πεζού με όχημα – Ο πεζός έμεινε ανάπηρος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ανώτερο αστικό δικαστήριο της Ιταλίας ασχολήθηκε με μία υπόθεση, πεζού κατά οδηγού αυτοκινήτου, μετά από σφοδρότατο ατύχημα μεταξύ τους. Από το ατύχημα, ο πεζός δυστυχώς έμεινε ανάπηρος σε ποσοστό 95%, αιτώντας αποζημίωση 700.000 ευρώ και την ευθύνη στον οδηγό του οχήματος. Ωστόσο, το δικαστήριο είχε άλλη γνώμη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αρνήθηκε την αποζημίωση το δικαστήριο – Επέρριψε την ευθύνη στον πεζό

Με την απόφαση αριθμού 8940/22, το δικαστήριο απάντησε με «όχι» στα αιτήματα της πλευράς του πεζού, απαλλάσσοντας παράλληλα τον οδηγό του οχήματος από κάθε ευθύνη. Ο λόγος; Διότι απεφάνθη, ότι ο πεζός δεν πέρασε τον δρόμο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, περνώντας από ακατάλληλο σημείο και υπό κακές συνθήκες φωτισμού. Το δικαστήριο επεσήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν για τον οδηγό του οχήματος να αντιληφθεί έγκαιρα τον πεζό. Μέχρι πρότινος δεν έγινε γνωστή, κάποια άλλη εξέλιξη επί του θέματος. 
 

Κλήση αφύπνισης προς πάσα κατεύθυνση

Το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης είναι, από κάθε άποψη, τραγικό. Ωστόσο, καταδεικνύει, με τον σκληρότερο τρόπο, ότι τα ατυχήματα πεζών-οχημάτων μπορεί να είναι σφοδρότατα, αλλά και το ότι δεν μπορεί να ευθύνεται μόνο η μία πλευρά. Συνεπώς, αν κινείστε πεζός, μην παραβιάζετε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και μην πετάγεστε όπως να ναι στο δρόμο, διότι καμία αποζημίωση δεν αναιρεί εκβάσεις όπως αυτής της υπόθεσης. Από την άλλη, όταν οδηγείτε, μην ξεχνάτε να έχετε τα μάτια σας… 104, στο δρόμο, ειδικά αν είστε σε θέση ισχύος – ήτοι, σε τυχόν συνάντηση με πεζό…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »