To νέο Honda CB-F Concept

To νέο Honda CB-F Concept

To νέο Honda CB-F Concept

To νέο Honda CB-F Concept

Honda CB-F Concept: Είναι γεγονός

Με έντονη την αύρα νοσταλγίας στις εποχές του 70 και του 80, το νέο Honda CB-F είναι ένας φόρος τιμής σε θρυλικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας. Δείτε περισσότερα.

Με «ψηφιακή» παρουσίαση, ελέω κορωνοϊού, η Honda παρουσίασε επίσημα την concept μοτοσυκλέτα της με όνομα CB-F. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει ως έμπνευση του την Honda CB900F των δεκαετιών του 70 και του 80, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «Bol d Or», από τον γνωστό αγώνα αντοχής της εποχής.

Ως βάση του CB-F, επιλέχθηκε το CB1000R, το οποίο εξοπλίζεται με τον κινητήρα του λίτρου που κινούσε το CBR1000RR του 2006 και του 2007. Η Honda δεν ανακοίνωσε κάποιες μηχανολογικές αλλαγές σε σχέση με το CB1000R, όσον αφορά το CB-F, οπότε θεωρούμε ότι οι 2 μοτοσυκλέτες είναι όμοιες στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ήτοι, το CB-F αποδίδει 146 ίππους και 10,6 kgm ροπής. Εμφανισιακά όμως, είναι… μια άλλη ιστορία!

Οι ρετρό γραμμές κυριαρχούν, αφού το σχήμα του ρεζερβουάρ, της ουράς και της απίθανης μονοκόμματης σέλας, σε παραπέμπουν αμέσως στο Bol d Or που αγαπήσαμε. Παράλληλα, η Honda εξόπλισε το μοντέλο και με ένα νέο τελικό εξάτμισης, μονό και τύπου «μεγάφωνο», που αποτελεί μια ακόμα ρετρό πινελιά για το μοντέλο. Το καπάκι του κινητήρα από την πλευρά του συμπλέκτη φέρει νέες μεταλλικές λεπτομέρειες, ενώ το μονόμπρατσο ψαλίδι είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα.

Εντυπωσιακό το πίσω φανάρι, που τονίζει κι άλλο τις ρετρό γραμμές του μοντέλο, ενώ μπροστά έχει τοποθετηθεί ένας κυκλικός προβολέας, το πλέον διαχρονικό σχήμα για φως εμπρός. Με βάση όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα, δεν καθίσταται σαφές αν η μοτοσυκλέτα θα δει το πράσινο φως για παραγωγή. Πως σας φαίνεται όμως; Το καμπανάκι της νοσταλγίας χτυπά εκκωφαντικά!