Έρχονται ``κάμερες ήχου`` στη Βρετανία - Και το κοινό συμφωνεί

Έρχονται ``κάμερες ήχου`` στη Βρετανία - Και το κοινό συμφωνεί

Οι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει και μια έρευνα δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών συμφωνεί με την χρήση τους και μάλιστα ζητάει αυξημένα πρόστιμα.

To 58% των Βρετανών θέλει κάμερες που θα καταγράφουν παραβιάσεις ήχου στην περιοχή του, σύμφωνα με μια έρευνα της RAC, με το 22% να αντιτίθεται στην ιδέ ακαι το 20% να μην παίρνει θέση. 

Το 34% δήλωσε ότι "ακούει συχνά δυνατά μαρσαρίσματα ή υπερβολικά δυνατές εξατμίσεις", ενώ αυτό το ποσοστό αυξάνεται (όπως είναι λογικό) στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Όσον αφορά την τιμωρία για τις εξατμίσεις που ξεπερνούν το νόμιμο όριο ήχου (74 ντεσιμπέλ), το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι το παρόν πρόστιμο των 50 λιρών είναι κατάλληλο, το 37% διαφωνεί με το ύψος του σημερινού προστίμου και το 24% δεν παίρνει θέση. 

Από αυτούς που διαφωνούν, το 43% θέλει το πρόστιμο να ανέβει στις 200 λίρες και να ανακαλείται η άδεια οδήγησης του κατόχου μέχρι να αλλάξει την εξάτμιση, ενώ στο Λονδίνο αυτό το ποσοστό άγγιξε το 67%!

"Είναι απλά λάθος ότι κάποιοι που έχουν βάλει "πειραγμένες" εξατμίσεις στις μοτοσυκλέτες ή στα αυτοκίνητά τους μπορούν να την βγάζουν καθαρή προκαλώντας τόσο θόρυβο", είπε ο Simon Williams, επικεφαλής της RAC. "Ευτυχώς, οι πρώτες δοκιμές των καμερών ήχου από το υπουργείο μεταφορών μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να είναι θετικά και η τεχνολογία αυτή να φτάσει γρήγορα στις πιο πληγείσες περιοχές".

Οι δοκιμαστικές τοποθετήσεις τέτοιων καμερών ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »