Τα Leoncino 500 και Leoncino 500 Trail ανανεώνονται για το 2021 με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και συμμόρφωση στους κανονισμούς Euro 5.

Benelli Leoncino 500 & Leoncino 500 Trail

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Ως γνήσιος εκπρόσωπος της κατηγορίας των νεορετρό μοτοσυκλετών, το Leoncino, αποπνέει μια αύρα νοσταλγίας θυμίζοντάς μας τις βασικές αρχές του μοτοσυκλετισμού, αφού δεν υπάρχει τίποτα περιττό επάνω της και τα διακοσμητικά στοιχεία είναι ελάχιστα. Οι ρευστές γραμμές ξεκινούν από το ρεζερβουάρ σε σχήμα σταγόνας και συνεχίζονται μέχρι τη λεπτή, μινιμαλιστική ουρά, από την οποία απουσιάζει η βάση της πινακίδας, καθώς έχει μετακομίσει στον λασπωτήρα του πίσω τροχού και στηρίζεται στην αριστερή μεριά του ψαλιδιού. Για το 2021, λαμβάνει νέα γραφικά και χρωματισμούς.

Η επανασχεδιασμένη σέλα είναι πλέον πιο αναπαυτική τόσο για τον οδηγό όσο και για το συνεπιβάτη. Τα όργανά είναι πλήρως ψηφιακά και αποτελούνται από δυο LCD οθόνες, ενώ το μικρό λιοντάρι που κοσμεί το εμπρός φτερό είναι πλέον μαύρου χρώματος.  
 
Ο δικύλινδρος εν σειρά, υδρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας των 499,6 κυβικών εκατοστών έχει δεχθεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς Euro 5, ενώ η απόδοση του παραμένει ακριβώς στο όριο του διπλώματος Α2, δηλαδή 47,6 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ. και 4,7 κιλά ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Η μονάδα ECU έχει ρυθμιστεί για πιο ομαλή απόδοση, ενώ η πρωτεύουσα μετάδοση είναι κοντύτερη, για βελτιωμένο τράβηγμα σε όλες τις ταχύτητες. Η τροφοδοσία του γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό και συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων μέσω υγρού πολύδισκου συμπλέκτη.
 

Το Leoncino είναι φτιαγμένο γύρω από ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, το οποίο συνεργάζεται με ένα νέο ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλιοστών, το οποίο μάλιστα ρυθμίζεται ως προς την απόσβεση επαναφοράς και δίνει διαδρομή 125 χιλιοστά. Το ψαλίδι του είναι επίσης χωροδικτύωμα και φιλοξενεί ένα νέο αμορτισέρ, το οποίο είναι παράκεντρα τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, δίνει διαδρομή 128 χιλιοστά και ρυθμίζεται ως προς την απόσβεση επαναφοράς, αλλά και την προφόρτιση του ελατηρίου εξωτερικά, χωρίς να απαιτούνται εργαλεία.
 
Εκπτώσεις δεν έγιναν ούτε στον τομέα των φρένων, αφού την επιβράδυνση του Leoncino έχουν αναλάβει δυο δίσκοι 320 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και ένας δίσκος 260 χιλιοστών με διπίστονη δαγκάνα πίσω. Το ABS ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και μάλιστα μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα από ένα κουμπί στα αριστερά του τιμονιού.

Το Leoncino 500 διαθέτει αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών, που φορούν τα πολύ ποιοτικά ελαστικά Angel της Pirelli σε διάσταση 120/70-17 και 160/60-17 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Αντίστοιχα, το Leoncino 500 Trail διαθέτει μπροστινό τροχό 19 ιντσών και πίσω 17, τροχούς με ακτίνες και ελαστικά διπλής χρήσης, διαστάσεων 110/80-19 και 150/70-17.

Benelli Leoncino 500: 6.700 ευρώ

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δείτε και τα 133 μοντέλα της Εκθεσης