Για πρώτη φορά, Multistrada και για Α2 δίπλωμα! Πιο ελαφριά, πιο άνετη και με νέο προσωνύμιο η «μικρή» Multistrada για το 2022.

Για πρώτη φορά, Multistrada και για Α2 δίπλωμα! Πιο ελαφριά, πιο άνετη και με νέο προσωνύμιο η «μικρή» Multistrada για το 2022.

Ducati Multistrada V2
Ducati Multistrada V2
  • Για πρώτη φορά, Multistrada και για Α2 δίπλωμα! Πιο ελαφριά, πιο άνετη και με νέο προσωνύμιο η «μικρή» Multistrada για το 2022.
  • Ducati Multistrada V2
  • Ducati Multistrada V2

Ducati Multistrada V2

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Η Ducati ξεκίνησε της παγκόσμια πρεμιέρα των νέων μοντέλων της για το 2022, με την παρουσίαση της Multistrada V2 του 2022. Το μοντέλο ουσιαστικά αντικαθιστά την Multistrada 950, αλλάζοντας το όνομα του στα πρότυπα της σειράς Panigale (V2-V4).  Για πρώτη φορά, η Multistrada προσκαλεί  και τους κατόχους διπλώματος A2, αφού θα γίνει διαθέσιμη και σε έκδοση με την ισχύ περιορισμένη στα 35 Kw (47,6 ίππους) που απαιτείται από την νομοθεσία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ο κινητήρας είναι η τελευταία ενσάρκωση του Testastretta των 937 κ.εκ., που χρησιμοποιείται σε πολλά μοντέλα της Ducati τα τελευταία χρόνια. Η ισχύς του ανέρχεται στους 113 ίππους και περίπου τα 10 kgm ροπής, ενώ χαρακτηρίζεται από εκτεταμένα διαστήματα σέρβις με την συντήρηση βαλβίδων να απαιτείται κάθε 30.000 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας  φέρει νέες μπιέλες, συμπλέκτη και κιβώτιο ταχυτήτων, όντας 2 κιλά ελαφρύτερος από την προηγούμενη του εκδοχή.

Σημαντικές είναι οι επεμβάσεις που έγιναν σε επίπεδο εργονομίας για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος της σέλας μειώθηκε στα 830 χιλιοστά και το σχήμα της ανασχεδιάστηκε, για ευκολότερη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος. Στον προαιρετικό εξοπλισμό, υπάρχει και κιτ χαμηλώματος για την ανάρτηση και την σέλα, που μειώνει την απόσταση στα 790 χιλιοστά από το έδαφος. Παράλληλα, η νέα σχεδίαση της σέλας επιτρέπει ευκολότερες κατά μήκος μετακινήσεις για τον αναβάτη, χάρη στην νέα επίπεδη επιφάνεια της. Τα μαρσπιέ είναι νέα και τοποθετούνται 10 χιλιοστά χαμηλότερα, για πιο άνετη τοποθέτηση των ποδιών των ψηλότερων αναβατών και την αποφυγή ακραίων γωνιών στα άκρα, που μειώνει την κόπωση στις μεγάλης διάρκειας διαδρομές.
 
Η μείωση του βάρους της Multistrada V2 δεν έγινε μόνο από τον ελαφρύτερο κινητήρα, αλλά και από άλλα τμήματα τα οποία προήλθαν από την Multistrada V4, όπως οι καθρέφτες, ενώ οι νέοι τροχοί είναι ελαφρύτεροι κατά 1,7 κιλά. Ακόμη και οι ακτινωτοί τροχοί που βρίσκονται στον εξτρά εξοπλισμό, είναι ελαφρύτεροι. Συνολικά, η μοτοσυκλέτα έχασε 5 κιλά σε σχέση με την 950.
 
Τα ηλεκτρονικά της Multistrada V2 περιλαμβάνουν Cornering ABS, σύστημα Vehicle Hold Control για ευκολότερες εκκινήσεις σε ανηφόρες, Traction Control, 4 χαρτογραφήσεις ισχύος-λειτουργίας (Sport, Touring, Urban, Enduro) και αυτόματα φώτα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Ακόμα, η έκδοση S περιλαμβάνει Cruise Control, πλήρη LED φωτιστικά με Cornering Lights, Quickshifter 2 κατευθύνσεων και TFT οθόνη 5 ιντσών. Ακόμα, η έκδοση S εξοπλίζεται με τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις, Ducati Skyhook Suspension EVO.
 
H Ducati Multistrada V2 είναι διαθέσιμη με τιμές που ξεκινούν 15.800 ευρώ.