Μια μοτοσυκλέτα που κοίταζε στα μάτια την φιλοσοφία «πυρήνα» των μεσαίων off-road μοτοσυκλετών, η Tenere 700 έκανε άμεσα μεγάλη εμπορική επιτυχία και τώρα, η Yamaha παρουσιάζει μια ακόμα πιο εξελιγμέν

Μια μοτοσυκλέτα που κοίταζε στα μάτια την φιλοσοφία «πυρήνα» των μεσαίων off-road μοτοσυκλετών, η Tenere 700 έκανε άμεσα μεγάλη εμπορική επιτυχία και τώρα, η Yamaha παρουσιάζει μια ακόμα πιο εξελιγμένη εκδοχή της, ονόματι Tenere 700 World Raid.

Yamaha Tenere 700 World Raid
Yamaha Tenere 700 World Raid
Yamaha Tenere 700 World Raid
Yamaha Tenere 700 World Raid
Yamaha Tenere 700 World Raid
  • Μια μοτοσυκλέτα που κοίταζε στα μάτια την φιλοσοφία «πυρήνα» των μεσαίων off-road μοτοσυκλετών, η Tenere 700 έκανε άμεσα μεγάλη εμπορική επιτυχία και τώρα, η Yamaha παρουσιάζει μια ακόμα πιο εξελιγμέν
  • Yamaha Tenere 700 World Raid
  • Yamaha Tenere 700 World Raid
  • Yamaha Tenere 700 World Raid
  • Yamaha Tenere 700 World Raid
  • Yamaha Tenere 700 World Raid

Yamaha Tenere 700 World Raid

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Βασική διαφοροποίηση της νέας Tenere 700 World Raid είναι το διπλό ρεζερβουάρ των 23 λίτρων, που φέρει και 2 στόμια πλήρωσης. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει διπλή, πλευρική διαμόρφωση, που επιτρέπει σύμφωνα με την Yamaha την επίτευξη αυτονομίας έως και 500 χιλιόμετρα. Παράλληλα, με την διπλή τάπα πλήρωσης που βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση , η πλήρωση είναι ευκολότερη, ενώ σε συνδυασμό με το σχήμα του ρεζερβουάρ και την θέση της αντλίας καυσίμου, το κέντρο βάρους παραμένει στην ιδανική θέση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Για την βελτίωση της χρηστικότητας της Tenere 700 World Raid εκτός δρόμου, η σέλα είναι νέα, με επίπεδο σχήμα και απόσταση 890 χιλιοστών από το έδαφος. Παράλληλα, η σέλα έχει σχεδιαστεί σε 2 τμήματα, ώστε το πίσω της μέρος να αφαιρείται για τοποθέτηση σχάρας ή αποσκευών. Η οθόνη ενδείξεων του μοντέλου είναι νέα, τύπου TFT και μεγέθους 5 ιντσών, ενώ έχει δυνατότητα σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, στο ύψος του πίνακα οργάνων, υπάρχει πρίζα USB τύπου A, για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών.

Το Tenere 700 World Raid περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα ABS με 3 στάδια λειτουργίας, καθώς μπορεί να απενεργοποιηθεί για τον πίσω ή και για τους δύο τροχούς. Το πιρούνι της μοτοσυκλέτας είναι νέο, από την KYB διαμέτρου 43 χιλιοστών με διαδρομή 230 χιλιοστών, ενώ το αμορτισέρ τύπου Piggyback πίσω προσφέρει την διαδρομή 220 χιλιοστών. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, εμπρός και πίσω, ενώ το World Raid φέρει και αμορτισέρ τιμονιού Ohlins, ρυθμιζόμενο σε 18 θέσεις.
 
Το νέο Tenere 700 World Raid φέρει επίσης νέα ζελατίνα, ψηλότερη κατά 15 χιλιοστά με αφαιρούμενους πλευρικούς εκτροπείς αέρα, ενώ το ψυγείο και το εσωτερικό κάλυμμα γύρω από τον πίνακα οργάνων είναι κατασκευασμένα από υλικά υαλονημάτων, για την προστασία των ευαίσθητων σημείων. Τα μαρσπιέ της μοτοσυκλέτας είναι μεγαλύτερα, για καλύτερο κράτημα της μπότας του αναβάτη κατά την οδήγηση, ενώ και ο κινητήρας προστατεύεται από αλουμινένια ποδιά 3 τμημάτων.
 
Yamaha Tenere 700 World Raid: 13.900 ευρώ